MAGNOLİA BAKERY'NİN MUZLU PUDİNGİ VE DOLGULU ÇİKOLATA YUMURTASI

Haydi itiraf edin..
Çekmecelerinizde /çantanızda kinder süpriz yumurtanın kağıtları,oyuncakları var! Ya da odanızın bir köşesinde gülümsetsin diye!Belki de gittiğiniz çocuklu toplantılarda hediyelerinizde!

Şimdi onları çıkarın.Paketi nazikçe açıp oyuncağını alın.

İçini dolduracağız!

Evet yumurta doldurmak (!) en başında manyakça gelebilir.Hatta uğraştırıcı ama sonucu düşününce oldukça keyif alacağınızdan eminim!

Cream cheese -frosting- & apricot jam Filled Chocolate  Eggs

DOLGULU ÇİKOLATA YUMURTASI

Mutfağa giriyorum.Elimde 4 adet süpriz yumurta sakince tepesini kırıyorum.Yani yiyorum.

Zevkle!

Dişlediğim yerler belli mi ? Sanmıyorum.Devam..

Şurada yaptığım kremayı yarım ölçü çırpıp sırıtıyorum.Yumurtaların  oluşacağı hali düşündükçe bu gayet normal.Sakinim.

Tepesi kırılmış yumurtayı kremayla dolduruyorum.Oldu.Yemek istiyorum.

Ama olmadı.Sarısı yok!

Kayısı marmeladımdan 4 çay kaşığı almalıyım.Her bir yumurtanın ortasını itekliye itekliye boşluk açıyorum ve 1'er çay kaşığı marmelattan indiriyorum.Görüntü tamam! Buzdolabında birkaç dakika beklettikten sonra servise hazır..

Birde evdeki yumurtalıkları bulabilseydim :( Artık bugünlük böyle.

Cream cheese -frosting- & apricot jam Filled Chocolate  Eggs


Oldu olmasına da durup durup meşhuur diye sıralanan bir muzlu puding var..Magnolia'ya ait..Türkiyede çakması mevcutmuş :) Lakin orjinale sadık kalarak yapmak istiyorum..Eskiden tek sıkıntım tatlandırılmış süttü..Artık değil.Neden ? Cenk çoooktan tarifi verdi bile..Şimdi tek engelim; üşengeçliğim bir nevi..


Magnolia Bakerys famous banana pudding


Orjinal tarifteki;

Nilla wafer yok..

Ama bebe biskuvisi var!

İnstant Jell-o puding yok..

Crem ole vanilya var!

Eksikleri tamamladık mı ? Tamamladık..Başlamak kaldı,üşenmezsek..


MAGNOLİA BAKERY'NİN MUZLU PUDİNGİ

Tarif More from Magnolia'dan 

500 ml süt

1 paket crem ole vanilya

1 paket cici bebe (400 gr)

3-4 adet muz dilimlenmiş

400 gr tatlandırılmış süt

750 ml süt kreması (tikveşli)


Magnolia Bakerys famous banana pudding

Süt ve crem oleyi çırpın.Ardından tatlandırılmış sütü ekleyin.Bir diğer kapta kremayı katılaşana kadar çırpın ve iki karışımı birbirine ekleyip homojenize edin.

Magnolia Bakerys famous banana pudding

Kullanacağınız orta boy dikdörtgen kalıbınza önce biskuvileri üstünede muz dilimlerini dizin.Üzerine hazırladığınız kremanızı döküp işlemleri tekrarlayın.Bir gece  kalmak üzere streçliyip buzdolabına kaldırın.

Magnolia Bakerys famous banana pudding


Servisten önce sütlü çikolatanızı rendeleyerek üzerine ekleyin.Bu öyle dilimleyebileceğiniz tarz bir tatlı değil.Büyük kaşıkla kaselere servis edip tadını çıkarmaya bakın.

Ya da..

Magnolia Bakerys famous banana pudding


Kalıba değilde aynı işlemlerle minik kavanozlara pay edip mükemmel hediyeler hazırlayabilirsiniz :) Tamamen tercihinize kalmış..



Haftaya güzel bir kurabiye ve pastayla başlamak istiyorum..Nasip diyelim :)


Sevgilerimle..

gokche!

ADIM ADIM CAKE POPS...

Renkleri seviyorum..Ayırmadan..Siyahı kutsal sayıp kenara ayırmadan..

Belki de bu yüzden  sprinkle hastalığına,meyve sebze sever bir yapıya sahibim..

Renklerle çalışmak inanılmaz eğlenceli..

Üretkenliğinize dehşet katkısı var bikere..

Enerjide cabası..

Sonra dönüp oluşturduğunuz aldığınız hissettiğiniz şeye ki bu güzel tipsiz diye ayırmadan renkli oluşundan dolayı "Harika!" diye çıldırmanızda var mesela..

Sadece mutfak değil elbet kastettiğim! 

Kırmızı ve rahat diye kucakladığınız ayakkabılarınız :

toms <3


Benimde bahçem olsun diye aldığınız saksılarınız :


saksılarım

Kokusuna takıldıklarınız :


çilekkk

Buzdolabını açtığınızda elinize geçenler :


domates

Tüm bunlar aslında sizi bir adım daha fazla mutlu eden, dönüp baktığınızda bugün benim saksılarıma  haykırdığım gibi "Renkler olmasa hayat biraz daha zor olurmuş!" dedirten ufak detaylar..

İşte bu yüzden Cake Pops..Renkli detaycı süslü içten içe her yanlış adımda sövdüren ama bittiğinde herkesin yüzünde kocaman bir gülümsemeyle bu benim olsun bu benim olsun diye seçmece yaptıran yegane süpriz!

Adım adım kısmını elimden geldiğince oluşturdum..Olmuşmudur? Artık o sizin takdiriniz..


cakepops!

Fikrin annesi Bakerella..Bence kendisinin sitesine girdiğinizde buraya neden kendisinden bahsetmediğimi anlayacaksınız! Harika bir bakış açısı ve neticeleri söz konusu..

Ama burda bazı dikkat edilesi notlar var..

1-Kullanılan kek oldukça nemli.Bu tarifte kuru bir kek kullandığınızda yerken asla zevk almıyorsunuz zaten kıvamıda zor tutuyor.

2-Çikolatayla çalışmak göründüğü kadar kolay lakin unutmayın ki eğer ısısını ayalayamayıp yakmaz ya da kullandığınız kek krema karışımını ayarlayamayınca çikolatayı yüzeyinde kusturmazsanız kolay.Son tahlilde evet kolay :)

3-Kremasını başka bir tarifte daha kullanacağız içerisinde ki yağ miktarı gözünüzü korkutacaktır tabiki fakat ben oldukça beğendim.

4-Kek başlı başına bir olay.Üzerine krema ve taze meyveylede gayet başarılı.Nemli,çikolata kokulu.Bakınız örnek aşağıda :


kiwi fruit whipped cream chocolate cake

Ölçüler kısmından tarifteki cup,tsp,tbsp terimlerinin açıklamasını bulabilirsiniz.

CAKE POPS 

50 adet için

Keki :

1.5 cup kakao (ben koyu kullandım)

3 cup un

3 cup şeker

1 tbsp karbonat

1.5 tsp kabartma tozu 

1.5 tsp tuz

3/4 cup sıvı yağ

1.5 cup yoğurt

1.5 tsp vanilya aroması

3 large yumurta

1.5 cup kaynar su

Kuru malzemeleri bir kenara eleyin.Kaynar su hariç ıslak malzemeleri bir kaba boşaltın ve 2 dakika çırpın.Kuru malzemeleri ekleyip bir kenardan kaynar suyu ekleyerek karışımı homojenize olana dek çırpın.

Büyük boy borcama yağlı kağıt serin ön ısıtmalı 180 derece fırında 25 dakika daha sonra 150 dereceye düşürüp 20 dakika boyunca pişirin.

Tarifte belirttiği gibi pişirdiğimde orta kısmı karışım sıvı yoğunluklu olduğundan pişmedi ve kenarları hızlı pişip yanmasın diye ısıyı düşürüp bir süre daha pişirdim.Isıyı düşürdükten sonra kontrol ederek pişirin.

Piştikten sonra bir kenara alıp tamamen soğumasını bekleyin

Kreması :

250 gr krem peynir oda sıcaklığında

115 gr tereyağ oda sıcaklığında

1 tsp vanilya aroması

450 gr pudra şekeri

Krem peynir ve tereyağını homojenize olana kadar 30 saniye çırpın vanilyayıda ekleyip bir yemek kaşığı yardımıyla damak tadınıza göre (çünkü belirtilen miktarla oldukça tatlı oluyor) pudra şekerini ekleyerek 1 dakika yumuşak kıvam alana dek çırpın.

Ve başlıyoruz :

1-Önce keki kırıntı haline gelene kadar parçalayın.


step1
   
2-Kremadan kaşık kaşık ekleyerek harcınızı ele yapışmayan bir kıvama getirin.Bu aşamada krema artabilir sorun değil başka tarifte kullanabilirsiniz.


step2

3-Hazırladığınız harçtan orta boy bir ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir kenarda yağlı kağıt serili tepsinize toplar yapın.


step3

4-Çikolatayla kaplamadan önce yumuşaklığı dolayısıyla 20 dakika buzlukta ya da 2 saat buzdolabında bekletip soğutun/sertleştirin.


step4

5-Benmari usülü çikolatanızı eritin.Soğuttuğunuz topları çıkarın.Çubukları (Lolipop çubuğu, dondurma çubuğu ya da çöp şişler) çikolataya bulayıp toplara saplayın bu sayede tutkal niyetine çikolata kullanmış oldunuz :) Tekrar buzluğa kaldırıp birkaç dakika bekleyin.

**Bir fikir! dilerseniz toplarınızı buzdolabına kaldırmadan hindistan cevizine bulayıp bu şekilde buzdolabında 10 dakika bekleterekte tüketebilirsiniz.Bakınız aşağıda ki fotoğraf :

happy ending1

6-Erittiğiniz çikolatanıza birkaç dakika sonra çıkardığınız topları çubuğundan tutup dik şekilde batırın ve biraz    sallayarak fazla çikolatayı akıtın.Üstüne dilediğiniz sprinkle,kuruyemiş vs ile süsleyip çubuğunuzu mümkünse kalın bir strafora saplayın.(Öneri : dilerseniz delikli süzgecinizi ters çeviripte çubuklarınız deliklerinde sabitleyedebilirsiniz.)

Oda ısısında bir müddet soğuduktan sonra hava sıcaksa buzdolabında muhafa edin.Test etmeme göre 3 gün bu şekilde buzdolabında dayanıyor.Lakin çikolata buzdolabında terleme yapabiliyor benden söylemesi :/

Notlar :
* Ben bu tarifi yarım ölçü denedim.Kekin yarısını yemiştik çünkü :)
*Çikolatalarınızı çeşitlemek veya üstüne çikolatadan şeritler yapmak değişik jelibonlar vs kullanmak tamamen size kalmış.
*Çikolatanızı erittikten sonra ocağın altını kapatıp kendi sıcağıyla çalışabilirsiniz.Dikkat ocak açık  kalmasın bir süre sonra çikolata topaklanma yapar.
*Birden fazla denemelerde ki fotoğrafları topladığım için birbirinden bağımsız duruyor olabilir.

Ve sonuç :


happy ending2

Yazıyı bitirmeden bir teşekkür Detol'e :)

thank u2

Bu hafta birkaç kez daha görüşeceğimizi hatırlatmak isterim sayın okuyucu :)

Sevgilerimle..

gokche!

KARNIBAHARLI BRÜKSEL LAHANASI , NARLI BRÜKSEL LAHANASI, SARIMSAKLI HAŞLANMIŞ SEBZE SALATASI VE FRANSIZ STİLİ BADEM VE LİMONLU YOĞURT KEKİ

Brussels sprouts

Aslında sebzelerin hepsini severim..Ama brüksel lahanasını biraz ayrı tutuyorum..Ne seviyorum ne sevmiyorum..Hani olsada şöyle yesem demem ama salata olarak nedense düşündüğüm sebzelerin arasında görünüp kayboluyor..

Sinir ediyor mu ediyor..Tam hayal ettiğim şekilde ağzıma attığım lokmadan farklı bir tad alıyorum..Adını koyamadım..

Zeytinyağlısı, soslusu, etlisi, salatası hepsini yedim.. Salatada kalması taraftarıyım..Çok acıkmışsam soslusunu alabilirim..

Çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi benim zeytinyağıyla kavurma manyaklığımada sokuşturmak mümkün..

Biliyorum kış bitti ben daha yeni yazıyorum ama daha önümüzde çok kış var değil mi :p

Brussels sprouts with cauliflower

İlk önce karnıbaharla denedim..

Sonuç : olumlu!

Zaten ayrı iki sebze ve sosu brüksel lahanasına olunca çok garipsemiyor insan..

Sonra elim balzamik sirkeye uzandı..

Sonuç : olumlu!

Damak zevkinize bağlı olarak değişik soslar denemeniz elbetki mümkün..Tüm salata yerine sadece kaşığınıza aldığınız sebze karışımına bu sosunuzu veya sirkeyi ekleyip deneyin..Sonuç olumlu mu devam edersiniz :)

KARNIBAHARLI BRÜKSEL LAHANASI 

1 ufak çiçek karnubahar (4-5 bardak fotoğrafta ki gibi ufalanmış halde olmalı)

1 paket brüksel lahanası 

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için :

2-3 yemek kaşığı balzamik sirke 

1 avuç dolusu iri kıyılmış ceviz veya fındık

Bir çimdik tuz

Bir çimdik karabiber


Karnıbaharı yıkayıp,küçük parçalara bölüp haşlayıp soğutun.Geniş bir tabağın etrafına dizin.Brüksel lahanasını yıkadıktan sonra dış zarı eğer çok yıpranmışsa soyun ve ikiye bölüp zeytinyağında diri kalacak şekilde kavurun.Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp karnıbaharların ortasına eklediğiniz brüksel lahanalarının üstüne servisten hemen önce ekleyin.Karnıbaharın üstüne sadece zeytinyağ gezdirin.

salad.pomegranate with walnut

Nar..Kutsal meyve! Tanelerine hayran olduğum, yerken cinnet geçirten, üstümü başımı inadım yüzünden batırtan, cıyak cıyak "Baba şunu ayıklasana yaa! :( " diye sızlandırtan hayatımdaki yegane yiyecek..

Salataların çoğuna ya kendisini ya ekşisini eklemişliğim var ama bence -kısırdan sonra- brüksel lahanasına da çok yakışıyor..

Narla oldu mu ?

Sonuç: olumlu!

Sosuna da tekrar nar ekşisi ekledim, evet bildiğin gözüm doymadı..Narın tatlı oluşu beni bu davranışa itti mi ? Evet :)

kısaca ;

Sonuç : olumlu!


NARLI BRÜKSEL LAHANASI 


1 paket brüksel lahanası 

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için : 

3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz 

3/4 su bardağı tatlı nar

3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 

Bir çimdik tuz


Brüksel lahanasını yıkadıktan sonra dış zarı eğer çok yıpranmışsa soyun ve ikiye bölüp zeytinyağında diri kalacak şekilde kavurun.Sosu için malzemeleri bir yerde nar ve ceviz hariç karıştırın.Servis öncesinde sosuyla birleştirip nar ve cevizi ekleyip tabağınıza alın.

vegetable salad



Ve son salata..Haşladığınız sebzelerin hepsini karıştırıp güzelce soslayın,ana mantık bu..Kalabalık sofralarda görseliyle vuruyor çünkü rengarenk ve et yemekleriyle de iyi bir uyum içinde..



SARIMSAKLI HAŞLANMIŞ SEBZE SALATASI 

1 çiçek/demet brokoli

1 adet sarı california biberi 

1 adet kırmızı california biberi

2-3 adet havuç 

1/4 yemek kaşığı balzamik sirke

1/2 su bardağı zeytinyağı

3 iri diş sarımsak (irice doğranmış)

Tuz 


Brokoliyi çiçeklerine irice bölün, sap kısmınıda yıkayıp irice doğrayın.Brokolinizin rengi solmaması için tencerenize soğuk su ekleyip, su kaynadıktan 2-3 dakika sonra -ki bu aşamada bıçakla yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz-alıp hemen süzün soğuk suyun altına tutun.

Biberleri yıkadıktan sonra közleyip iri doğrayın.Havuçlarıda yıkayıp jülyen doğrayıp haşlayın.

Tüm sebzeleri bir kapta birleştirin.Sos malzemelerini bir kase karıştırın (Sarımsağın aromasını daha yoğun hissetmek için en güzel çözüm 3-4 diş sarımsağı 200 ml'lik bir kavanozda saklamak.)Sebzelerin üstüne bekletmeden ekleyin.


orangette french yogurt cake



Bir tarif.. Fransız tarzı yoğurtlu kek.. Tatlı niyetine..Fransız ninelerin yoğurt kaplarını ölçü bilip torunlarına yedirdiği "Gâteau au Citron"...

Demli çayımın yanında dokusu ve kokusuyla dinlendircek cinsten..Serviste portakal ve beyaz çikolata kırıklarıyla pembe tabağıma uyacak cinsten..


FRANSIZ STİLİ BADEM VE LİMONLU YOĞURT KEKİ 



1/2 cup yoğurt 

1 cup şeker

1 limon kabuğu*

3 large yumurta

1 cup sıvı yağ

1/2 cup badem unu**

1 cup un 

2 teaspoon kabartma tozu


*Limon yerine portakal kullandım.
**Eğer bademi çok seviyorsanız 1 cup badem unu ,1/2 cup un kullanabilirsiniz.

Limon /Portakalın kabuklarını şekerle bir kapta karıştırın üzerine yumurta ve  yoğurdu ekleyip çırpın.Ardından un,badem unu,kabartma tozunu ekleyin en son yağı ekleyip homojenize olana kadar çırpın.

20-22 cm kalıbınızın tabanını yağ ve un ile kaplayın/yağlı kağıt serin.Harcınızı kalıba boşaltıp ardından Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Servis anında soğuyan kekinizin üstüne segmentlerine ayırdığınız portakal ve beyaz kırpık çikolata ekleyin.


Dilerim cumanız mutlu geçmiştir! 

Huzurlu bir hafta sonu dileğimle..



gokche!

EV YAPIMI YER FISTIĞI EZMESİ VE ÇİKOLATALI YER FISTIKLI BAR


homemade & handmade peanut butter (crunchy)


Malzemeler arasında bir ihtimal sıkıntı yaşayacağınız şey yer fıstığı yağı..Ben Actifry etkinliğinde Tefal'in bize hediye ettiği çeşit çeşit yağın arasında buldum kendisini ama siz alırım kullanırım derseniz marka olarak Zade'ninki piyasada..Kendilerine mail attım döndükleri an buradan yazacağım..Bu arada patates kızartmalarını mükemmelleştirdiğini okumuşluğum var :)


slice
 

Sunum önerisi diye birşey yok..Bir dilim ekmeğe yer fıstığı ezmesi ve üstüne nutella, yanında bir bardak soğuk süt.. 

Tarife ek birkaç not :

1.Tuzlu ezme yapacaksanız balı çıkarın tuzu arttırın veya tuzlu yer fıstıklarını kabuklarıyla kullanın.

2.Tatlı ezme yapacaksanız tuzu çıkarıp bal miktarını çay kaşığı ile arttırın.

3.Ben parçacıklı(crunchy) yaptım,yani rondoda daha az çektirdim veya başka bir yöntem bir avuç dolusu iri doğranmış yer fıstığını pürüzsüz ezmenize katmanız mümkün.


EV YAPIMI YER FISTIĞI EZMESİ

yaklaşık 1-1.5 cup için

2.5 cup yer fıstığı 

2 tablespoon bal 

3 tablespoon yer fıstığı yağı 

Bir iri çimdik tuz

Fıstıkları rondoda çektirin ardından yağı ekleyip tamamen ezme kıvamına getirin.Eğer kıtır parçalar kalsın derseniz bu aşamadan itibaren kontrollü olun.En son balı ekleyip ardından bir cam kavanoza aktarın.



chocolate peanut butter bars


Elimizde yer fıstığı ezmemiz, süslü kavanozlarda hediye etsekte olur lakin onu biraz daha süslü hale getirelim..

ÇİKOLATALI YER FISTIKLI BAR

Tarif N.L.

2+ 2/3 cup pudra şekeri

1/2 cup kahverengi şeker

140 gr tereyağ 

1 +  3/4 cup yer fıstığı ezmesi 

280 gr sütlü çikolata*

225 gr bitter çikolata*

*Eğer elinizin altında çikolata yoksa hazır glazürlerde işinizi görecektir.

Kare kalıp veya borcamınıza yağlı kağıt serin.

Pudra şekerini çırpma kabınıza eleyin. Ardından 110 gr tereyağınızı ,kahverengi şekeri ve yer fıstığı ezmenizi ekleyip hamur kıvamına gelene kadar çırpın.Kalıbınıza bu hamuru yayın.

Tüm çikolataları ve tereyağını karıştırıp benmari usulü eritin.Hamurunuzun üstüne yayıp önce oda ısısında katılaşmasını bekleyin ardından buzdolabına kaldırın.45-60 dakika sonra çıkarıp kaynar suya batırdığınız ve sildiğiniz bir bıçakla dilimlere ayırın.


snack


Salatalar diğer post olacaktı ama "bir şey" onun önüne geçti..Yok bir daha ki postun sözünü tutmalıyım, tamamdır!


Günün şarkısı bu olsun :)

Sevgilerimle..

gokche!

BEYAZ KAPLAMALI PASTA (THE WHİTEOUT CAKE )

the whiteout cake

Şimdi elinizdeki kakaoyu kenara bırakın..Usulca..Yavaş yavaş..

Besbelli ki gram kakao kullanmayacağız..

Ama lezzetten de ödün vermemek gerek..

Evde bir yerde beyaz çikolata vardır..Seveni de vardır muhakkak..

Yok mu? Zorla yedirin bu da bir çözüm :P

Kalorisi yüksek..Keki hafif ama kremasında ki tereyağ miktarından dolayı fırlayan gözlerinize sahip çıkın mesela..Ama gram tereyağ kokusu tadı yok bu da bir şirinlik olmaz mı ? Olmaz biliyorumda hani polyanna olayım diyorum :)

Krema normal kremalara pek benzemiyor doğru.Muhallebimsi bir karışımla daha leziz bir krema elde edilmiş durumda.NY Magnolia Bakery'nin dillere destan kremasıda bu tarz bir tarif içeriyor.Bana oldukça şekerli geldi evdekiler normal dedi bilginize..

BeFunky_VintageColors_2


Yine aynı kitap yine güzel bir tarif..Bu kitaba taktım yok arkadaş benim olmadan olmayacak..

THE WHİTEOUT CAKE / BEYAZ KAPLAMALI PASTA

Tarif Baked

2.5 cup kekun *

3/4 cup un

1 tablespoon kabartma tozu

1 teaspoon karbonat

3/4 teaspoon tuz

110 gr tereyağ oda ısısında yumuşamış

110 gr margarin

1+ 3/4 cup şeker

1 tablespoon vanilya aroması

1 large boy yumurta

1.5 cup buzlu su

3 large boy yumurta akı

1/4 teaspoon krem tartar**


* Kek un konusunda tek bir markam var Sinangil.Eğer aromalı kek unlarından kullanacaksanız fındık aromalısı bu pastaya yakıştı ama limonda eminim güzel olacaktır.

**Krem tartar yumurta aklarının sönmemesini sağlıyor.Aktarlarda bulabilirsiniz.Lakin yoksa aynı miktar tuzda işinizi görür.

BEYAZ ÇİKOLATALI KREMA

180 gr beyaz çikolata (tercihen Milka)

1.5 cup şeker

1/3 cup un

1.5 cup süt

1/3 cup süt kreması

330 gr tereyağ (gözlere dikkat)* küp küp doğranmış oda ısısında

1 teaspoon vanilya aroması

*Ben 200 gr kullandım kremam biraz daha gevşek kaldı.İlk fotoğraftaki sıvandığı yerlerdeki gevşeklik bundan kaynaklanıyor.Örneğin buzdolabından çıkarır çıkarmaz servis ettim sürekli dolapta tuttum.Tabakta servisten 15 dakika sonra yayıldı.Eğer hiç sorun değil derseniz ben gibi 200 gr.da kalın ama yok derseniz belirtileni kullanmanızı söyleyeceğim.


Kekle başlayalım : 

Yumurta aklarını krem tartar veya yerine tuzla kabı ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde çırpın.

Kuru malzemeleri (un,kabartma tozu,karbonat,tuz) eleyerek bir kapta karıştırın.

Diğer bir kapta tereyağ ve margarini 3-4 dakika krema olana kadar çırpın.Şeker ve vanilyayı ekleyip 3 dakika daha çırpın.Yumurtayıda ekleyip çırptıktan sonra kuru malzemeleri ve soğuk suyu(buzları değil) parti parti ekleyerek homojenize bir karışım elde edin.

En son yumurta aklarını bu karışıma yavaşça ekleyip merkezden dışa doğru karıştırarak karışıma yedirin.

3 tane 20 cmlik kalıbı yağlayıp unlayın veya yağlı kağıt serin.Harcı paylaştırın.Ön ısıtmalı 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin (20.dakikadan sonra fırın kapağını açmadan kontrol ederek) Fırından aldıktan sonra en az 20 dakika soğumasını bekleyip hatta bir gün bekleyip kalıplarından çıkarın.

Kremayla devam edelim :

Beyaz çikolatayı benmari usülü eritin.

Sos tencerenizde un,şeker,krema ve sütü karıştırıp muhallebi kıvamana gelene kadar karıştırın yaklaşık 20 dakika.Ardından mixerle çırparak soğutun.Ilıklaşınca tereyağını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.Bu aşamda köpük köpük yumuşak bir krema olacak.

En son erittiğiniz beyaz çikolata ve vanilyayı ekleyip çırpın.Homojenize olduğunda soğutmak için birkaç dakika buzdolabına koyun.Bu aşamada kontrol etmeniz gerekecek ne çok soğuk ne de çok gevşek olacak.

Birleştirelim :

Keklerden birini servis tabağına aktarın kremanızdan yaklaşık 1 cup kadar dökün diğer katlarınıda bu şekilde yerleştirip buzdolabında bu halde soğutun.15 dakika sonra çıkarıp dış yüzeyini sıvayın ardından süsleme için ne kullanacaksanız (ben beyaz sprinkle ve beyaz çikolata kullandım) serpip buzdolabında yine bir 15 dakika bekletin.

Servis anına kadar buzdolabında kadar bekletin.Servis için eğer tereyağ miktarını tarife göre kullandıysanız 2 saat benim gibi kullandıysanız direk dilimleyin.

Dilimlerken bir kolaylık kaynar su dolu kaba bıçağınızı batırın ve silip hemen uygulayın.Mükemmel dilimler karşınızda :)

gift.

Yeni sene kapsamında gelen macaronlar ve geçen haftalarda gelen çay için firmalara bir teşekkürde burdan edelim :) 


"Bir şey" konusunda hala kararsızım diğer post salata olsun belki yanına çikolatalı "bir şey" olur :)


Sevgilerimle..

gokche!

HİNDİSTAN CEVİZLİ KARTOPU VE TEK BİR KAPTA ÇİKOLATALI CUPCAKE



coconut bon bon


Kısa özet arasında hindistan cevizli toplarla, tek bir kapta en kolay cupcake yapıldı..Tadına bakıldı..Karar verildi leziz ama cupcake hafiflik konusunda bir adım önde..

Hindistan cevizli topları nette kartopu vs diye bulmak mümkün ben bir velim getirdiğinde(geçen sene) tatmış,tarifi almış sonrasında yapacağım diye listeme eklemiştim..Nasip bu haftayaymış..

Eğer bir hindistan cevizi severseniz muhakak deneyin yok dayanamam diyorsanız sizi cupcake tarifine alalım..  



coconut bon bon




HİNDİSTAN CEVİZLİ KARTOPU 

1 su bardağı süt kreması 

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı süt tozu

4 su bardağı hindistan cevizi (dışı için ayrıca kullanılacak)

Dışı için ; hindistan cevizi veya beyaz kırpık çikolata

Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabında en az 1 saat soğutun.Ardından çıkarıp cevizden biraz daha küçük toplar yapıp ya hindistan cevizine ya da benim yaptığım gibi çikolataya bulayın.


c.c.one bowl


Bir cupcake tarifiki nemli ve tek bir kapta karıştır pişir durumunda..Öyle ki üzerine sürdüğüm nutellayla enfes bir uyum içinde..Katı yağ içermemesi yoğun kakaolu dokusu büyük bir artı..Hmm bu arada yoğun kakaolu tadları sevmiyorsanız ilginizi çekmeyebilir..


TEK BİR KAPTA ÇİKOLATALI CUPCAKE

Tarif  M.S.'dan

3/4 cup kakao(ben dark kakao kullandım) 

1.5 cup un 

1.5 cup şeker

1.5 teaspoon karbonat

3/4 teaspoon kabartma tozu

3/4 teaspoon tuz

2 large boy yumurta

3/4 cup buttermilk 

3/4 cup kaynar su 

3 tablespoon sıvı yağ

1 teaspoon vanilya aroması

Kuru malzemeleri(un,tuz,kabartma tozu,karbonat,kakao,şeker) bir kaba eleyin.Üzerine tüm kalan malzemeleri ekleyip 3 dakika boyunca çırpın.Karışım homojenize olduğunda 18-24 adet muffin kalıbınızı hazırlayıp(ben silikon kalıplarla yaptım) herbirinin 2/3'ü dolacak şekilde harcınızı pay edin, ön ısıtmalı 180 derece fırına atın yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Üzeri için; soğuduğunda nutella ve renkli sprinkle işinizi görecektir.


Hedefte doğum günü pastası ve yanına "bir şeyler daha" yazmak var..O bir şeylere  karar vermem gecikmesin diye dualardayım..


Sevgilerimle..

İyi pazarlar..


gokche!