Belki de bu yüzden sprinkle hastalığına,meyve sebze sever bir yapıya sahibim..
Renklerle çalışmak inanılmaz eğlenceli..
Üretkenliğinize dehşet katkısı var bikere..
Enerjide cabası..
Sonra dönüp oluşturduğunuz aldığınız hissettiğiniz şeye ki bu güzel tipsiz diye ayırmadan renkli oluşundan dolayı "Harika!" diye çıldırmanızda var mesela..
Sadece mutfak değil elbet kastettiğim!
Kırmızı ve rahat diye kucakladığınız ayakkabılarınız :
Buzdolabını açtığınızda elinize geçenler :
Tüm bunlar aslında sizi bir adım daha fazla mutlu eden, dönüp baktığınızda bugün benim saksılarıma haykırdığım gibi "Renkler olmasa hayat biraz daha zor olurmuş!" dedirten ufak detaylar..
İşte bu yüzden Cake Pops..Renkli detaycı süslü içten içe her yanlış adımda sövdüren ama bittiğinde herkesin yüzünde kocaman bir gülümsemeyle bu benim olsun bu benim olsun diye seçmece yaptıran yegane süpriz!
Adım adım kısmını elimden geldiğince oluşturdum..Olmuşmudur? Artık o sizin takdiriniz..
Fikrin annesi Bakerella..Bence kendisinin sitesine girdiğinizde buraya neden kendisinden bahsetmediğimi anlayacaksınız! Harika bir bakış açısı ve neticeleri söz konusu..
Ama burda bazı dikkat edilesi notlar var..
1-Kullanılan kek oldukça nemli.Bu tarifte kuru bir kek kullandığınızda yerken asla zevk almıyorsunuz zaten kıvamıda zor tutuyor.
2-Çikolatayla çalışmak göründüğü kadar kolay lakin unutmayın ki eğer ısısını ayalayamayıp yakmaz ya da kullandığınız kek krema karışımını ayarlayamayınca çikolatayı yüzeyinde kusturmazsanız kolay.Son tahlilde evet kolay :)
3-Kremasını başka bir tarifte daha kullanacağız içerisinde ki yağ miktarı gözünüzü korkutacaktır tabiki fakat ben oldukça beğendim.
4-Kek başlı başına bir olay.Üzerine krema ve taze meyveylede gayet başarılı.Nemli,çikolata kokulu.Bakınız örnek aşağıda :
Ölçüler kısmından tarifteki cup,tsp,tbsp terimlerinin açıklamasını bulabilirsiniz.
CAKE POPS
50 adet için
Keki :
1.5 cup kakao (ben koyu kullandım)
3 cup un
3 cup şeker
1 tbsp karbonat
1.5 tsp kabartma tozu
1.5 tsp tuz
3/4 cup sıvı yağ
1.5 cup yoğurt
1.5 tsp vanilya aroması
3 large yumurta
1.5 cup kaynar su
Kuru malzemeleri bir kenara eleyin.Kaynar su hariç ıslak malzemeleri bir kaba boşaltın ve 2 dakika çırpın.Kuru malzemeleri ekleyip bir kenardan kaynar suyu ekleyerek karışımı homojenize olana dek çırpın.
Büyük boy borcama yağlı kağıt serin ön ısıtmalı 180 derece fırında 25 dakika daha sonra 150 dereceye düşürüp 20 dakika boyunca pişirin.
Tarifte belirttiği gibi pişirdiğimde orta kısmı karışım sıvı yoğunluklu olduğundan pişmedi ve kenarları hızlı pişip yanmasın diye ısıyı düşürüp bir süre daha pişirdim.Isıyı düşürdükten sonra kontrol ederek pişirin.
Piştikten sonra bir kenara alıp tamamen soğumasını bekleyin
Kreması :
250 gr krem peynir oda sıcaklığında
115 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 tsp vanilya aroması
450 gr pudra şekeri
Krem peynir ve tereyağını homojenize olana kadar 30 saniye çırpın vanilyayıda ekleyip bir yemek kaşığı yardımıyla damak tadınıza göre (çünkü belirtilen miktarla oldukça tatlı oluyor) pudra şekerini ekleyerek 1 dakika yumuşak kıvam alana dek çırpın.
Ve başlıyoruz :
1-Önce keki kırıntı haline gelene kadar parçalayın.
2-Kremadan kaşık kaşık ekleyerek harcınızı ele yapışmayan bir kıvama getirin.Bu aşamada krema artabilir sorun değil başka tarifte kullanabilirsiniz.
3-Hazırladığınız harçtan orta boy bir ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir kenarda yağlı kağıt serili tepsinize toplar yapın.
4-Çikolatayla kaplamadan önce yumuşaklığı dolayısıyla 20 dakika buzlukta ya da 2 saat buzdolabında bekletip soğutun/sertleştirin.
6-Erittiğiniz çikolatanıza birkaç dakika sonra çıkardığınız topları çubuğundan tutup dik şekilde batırın ve biraz sallayarak fazla çikolatayı akıtın.Üstüne dilediğiniz sprinkle,kuruyemiş vs ile süsleyip çubuğunuzu mümkünse kalın bir strafora saplayın.(Öneri : dilerseniz delikli süzgecinizi ters çeviripte çubuklarınız deliklerinde sabitleyedebilirsiniz.)
Oda ısısında bir müddet soğuduktan sonra hava sıcaksa buzdolabında muhafa edin.Test etmeme göre 3 gün bu şekilde buzdolabında dayanıyor.Lakin çikolata buzdolabında terleme yapabiliyor benden söylemesi :/
Notlar :
* Ben bu tarifi yarım ölçü denedim.Kekin yarısını yemiştik çünkü :)
*Çikolatalarınızı çeşitlemek veya üstüne çikolatadan şeritler yapmak değişik jelibonlar vs kullanmak tamamen size kalmış.
*Çikolatanızı erittikten sonra ocağın altını kapatıp kendi sıcağıyla çalışabilirsiniz.Dikkat ocak açık kalmasın bir süre sonra çikolata topaklanma yapar.
*Birden fazla denemelerde ki fotoğrafları topladığım için birbirinden bağımsız duruyor olabilir.
Ve sonuç :
Tüm bunlar aslında sizi bir adım daha fazla mutlu eden, dönüp baktığınızda bugün benim saksılarıma haykırdığım gibi "Renkler olmasa hayat biraz daha zor olurmuş!" dedirten ufak detaylar..
İşte bu yüzden Cake Pops..Renkli detaycı süslü içten içe her yanlış adımda sövdüren ama bittiğinde herkesin yüzünde kocaman bir gülümsemeyle bu benim olsun bu benim olsun diye seçmece yaptıran yegane süpriz!
Adım adım kısmını elimden geldiğince oluşturdum..Olmuşmudur? Artık o sizin takdiriniz..
Fikrin annesi Bakerella..Bence kendisinin sitesine girdiğinizde buraya neden kendisinden bahsetmediğimi anlayacaksınız! Harika bir bakış açısı ve neticeleri söz konusu..
Ama burda bazı dikkat edilesi notlar var..
1-Kullanılan kek oldukça nemli.Bu tarifte kuru bir kek kullandığınızda yerken asla zevk almıyorsunuz zaten kıvamıda zor tutuyor.
2-Çikolatayla çalışmak göründüğü kadar kolay lakin unutmayın ki eğer ısısını ayalayamayıp yakmaz ya da kullandığınız kek krema karışımını ayarlayamayınca çikolatayı yüzeyinde kusturmazsanız kolay.Son tahlilde evet kolay :)
3-Kremasını başka bir tarifte daha kullanacağız içerisinde ki yağ miktarı gözünüzü korkutacaktır tabiki fakat ben oldukça beğendim.
4-Kek başlı başına bir olay.Üzerine krema ve taze meyveylede gayet başarılı.Nemli,çikolata kokulu.Bakınız örnek aşağıda :
Ölçüler kısmından tarifteki cup,tsp,tbsp terimlerinin açıklamasını bulabilirsiniz.
CAKE POPS
50 adet için
Keki :
1.5 cup kakao (ben koyu kullandım)
3 cup un
3 cup şeker
1 tbsp karbonat
1.5 tsp kabartma tozu
1.5 tsp tuz
3/4 cup sıvı yağ
1.5 cup yoğurt
1.5 tsp vanilya aroması
3 large yumurta
1.5 cup kaynar su
Kuru malzemeleri bir kenara eleyin.Kaynar su hariç ıslak malzemeleri bir kaba boşaltın ve 2 dakika çırpın.Kuru malzemeleri ekleyip bir kenardan kaynar suyu ekleyerek karışımı homojenize olana dek çırpın.
Büyük boy borcama yağlı kağıt serin ön ısıtmalı 180 derece fırında 25 dakika daha sonra 150 dereceye düşürüp 20 dakika boyunca pişirin.
Tarifte belirttiği gibi pişirdiğimde orta kısmı karışım sıvı yoğunluklu olduğundan pişmedi ve kenarları hızlı pişip yanmasın diye ısıyı düşürüp bir süre daha pişirdim.Isıyı düşürdükten sonra kontrol ederek pişirin.
Piştikten sonra bir kenara alıp tamamen soğumasını bekleyin
Kreması :
250 gr krem peynir oda sıcaklığında
115 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 tsp vanilya aroması
450 gr pudra şekeri
Krem peynir ve tereyağını homojenize olana kadar 30 saniye çırpın vanilyayıda ekleyip bir yemek kaşığı yardımıyla damak tadınıza göre (çünkü belirtilen miktarla oldukça tatlı oluyor) pudra şekerini ekleyerek 1 dakika yumuşak kıvam alana dek çırpın.
Ve başlıyoruz :
1-Önce keki kırıntı haline gelene kadar parçalayın.
2-Kremadan kaşık kaşık ekleyerek harcınızı ele yapışmayan bir kıvama getirin.Bu aşamada krema artabilir sorun değil başka tarifte kullanabilirsiniz.
3-Hazırladığınız harçtan orta boy bir ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir kenarda yağlı kağıt serili tepsinize toplar yapın.
4-Çikolatayla kaplamadan önce yumuşaklığı dolayısıyla 20 dakika buzlukta ya da 2 saat buzdolabında bekletip soğutun/sertleştirin.
5-Benmari usülü çikolatanızı eritin.Soğuttuğunuz topları çıkarın.Çubukları (Lolipop çubuğu, dondurma çubuğu ya da çöp şişler) çikolataya bulayıp toplara saplayın bu sayede tutkal niyetine çikolata kullanmış oldunuz :) Tekrar buzluğa kaldırıp birkaç dakika bekleyin.
**Bir fikir! dilerseniz toplarınızı buzdolabına kaldırmadan hindistan cevizine bulayıp bu şekilde buzdolabında 10 dakika bekleterekte tüketebilirsiniz.Bakınız aşağıda ki fotoğraf :
6-Erittiğiniz çikolatanıza birkaç dakika sonra çıkardığınız topları çubuğundan tutup dik şekilde batırın ve biraz sallayarak fazla çikolatayı akıtın.Üstüne dilediğiniz sprinkle,kuruyemiş vs ile süsleyip çubuğunuzu mümkünse kalın bir strafora saplayın.(Öneri : dilerseniz delikli süzgecinizi ters çeviripte çubuklarınız deliklerinde sabitleyedebilirsiniz.)
Oda ısısında bir müddet soğuduktan sonra hava sıcaksa buzdolabında muhafa edin.Test etmeme göre 3 gün bu şekilde buzdolabında dayanıyor.Lakin çikolata buzdolabında terleme yapabiliyor benden söylemesi :/
Notlar :
* Ben bu tarifi yarım ölçü denedim.Kekin yarısını yemiştik çünkü :)
*Çikolatalarınızı çeşitlemek veya üstüne çikolatadan şeritler yapmak değişik jelibonlar vs kullanmak tamamen size kalmış.
*Çikolatanızı erittikten sonra ocağın altını kapatıp kendi sıcağıyla çalışabilirsiniz.Dikkat ocak açık kalmasın bir süre sonra çikolata topaklanma yapar.
*Birden fazla denemelerde ki fotoğrafları topladığım için birbirinden bağımsız duruyor olabilir.
Ve sonuç :
Yazıyı bitirmeden bir teşekkür Detol'e :)
Bu hafta birkaç kez daha görüşeceğimizi hatırlatmak isterim sayın okuyucu :)
Sevgilerimle..
gokche!