CEVİZLİ MİNİK KURABİYE

Untitled



Gittiğiniz mekanlarda çay kahve yanına getirilen,evlerde bayatlamadığı için uzun süre kavanozda saklanan,hemen yapılıp mideye indirilen, o güzel sofralarda tepeleme yığılan ve herkesin yemek sonrasında bile gidip gelip atıştırdığı şey tam olarak bu kurabiye :)


Orjinal adı Meksikanın düğün kurabiyeleri (ki Meksika'da bu değil bu avrupaya tarif ulaşınca verilen isim ) bizde çay yanına lokmalık :)


Birkaç püf noktası ile daha da lezzetli hale getirmek mümkün. Az malzemeyi zirveye taşımak için şart. 


1- Tereyağı kahverengileştirmek. Daha önce yaptığım fotoğrafladığım bir uygulama daha gevrek daha fındıkımsı ama keskin bir aroma için.


2- Cevizleri kavurmak. Deneyin anlayacaksınız.


3-Pudra şekeri,hem içine hem dışına. Toz şeker değil olmasın lütfen :)






Untitled







CEVİZLİ MİNİK KURABİYE

BonAppetit


225 gr tereyağ 


180 gr pudra şekeri (1 su bardagı + 4 yemek kaşığı)


1 çay kaşığı tuz


120 gr ceviz kavrulmuş soğutulmuş ve iri kıyılmış 


240 gr un ( 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)



Tereyağını şu şekilde orta ısıda karıştırıp başından ayrılmadan kahverengileştirin. Çırpacağınız kaba tereyağını alıp tekrar katılaşması için yaklaşık 30 dakika soğutun.


Tamamen katılaşan tereyağına pudra şekerinden 60 gr ekleyip tuzu ilave edin ve kremamsı kıvama gelene dek 3 dakika kadar çırpın.


Ardından unu yavaşça ekleyin ve çırpmaya devam edin kırıntılı görüntüden sonra toparlanacaktır acele etmeyin. En son cevizi ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın ve buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirin. 


1 tatlı kaşığı kadar harçtan alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Hızlı pişeceğini ve her fırının ısı durumunun farklı olduğunu bilip başından ayrılmamaya dikkat edin.Ön ısıtmalı 160 derece fırında 20-22  dakika pişirin. 10 dakika sonra başından ayrılmayın alt yüzeyi tatlı kahve tonlarında olduğunda pişmiş demektir.


Kalan pudra şekerini geniş bir kaba eleyin ve fırından çıkmış ve 10-15 dakika kadar bekleyip sıcağa yakın durumdaki kurabiyeleri bu şekere bulayıp bir tel ızgara üstünde soğutun. 




Sevgilerimle..

Gökçe :)