TAHİN PEKMEZLİ KEK

Tahin pekmez severlere müjde,dokusu pamuk gibi ve kokusu ile tüm evi mutfağa toplayacak o kek bu kek :) Sanırım sekizinci pişirişimde fotoğraflama şansım oldu ki o da kapaklı kapta muhafaza ederek. Bence herkes çok sevecek.Biz bayıldık :) Tarif Arda Türkmen'e ait!






Untitled






TAHİN PEKMEZLİ KEK


Tarif Arda Türkmen


4 yumurta


255 gr şeker (1 + 1/2 su bardağı)


200 ml sıvı yağ (1 su bardagı)


200 ml süt (
1 su bardagı)

330 gr un (3 su bardağı)


20 gr kabartma tozu (2 paket)

100 gr iri kıyılmış ceviz (içerisinden üzerine süslemek için bir avuç kadar ayırın)


100 ml pekmez (1/2 su bardagı)


100 ml tahin (1/2 su bardagı)


Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt ve yağı ilave edip devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyip son bir kez çırpın homojenize olduğunda bir başka kapta tahin ve pekmezi karıştırın.


Tahin pekmezli karışımı bir bardak kek harcından ilave edip iyice karıştırın. En son bu karışıma cevizleri ilave edin.


Kek kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra önce sade kek harcınızı ardından üzerine tahin pekmezli kek harcını ilave edin. Bir bıçak yardımıyla sekiz çizerek iki harcı harmanlayın,tamamen karıştmayacak piştiğinde size desen olarak dönecek şekilde olsun :)


Ön ısıtmalı 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin Piştikten sonra soğuması için önce bir kenarda bekletin ardından servis tabağınıza alın. Tahin pekmezli bir karışım yapıp üzerine gezdirin ve en son ayırdığınız cevizleri serpin.





Untitled




Sevgilerimle..

Gökçe :)