KAYNAR SÜTLÜ KEK

İsmi konusunda çeviri özürlü olsam da aman öylesine yaparım dediğim bir denemede tarif dağıtmak zorunda kaldım, biraz şaşkınım.Klişe Amerikalı eski bir reçete aslında ama beklentimin çok üstünde oldu. Dokusu hafif nemli ama kabarık,oldukça bereketli bir harç.

Kalabalık sofralara benmari erittiğiniz bir çikolata ve taze meyve ile servisinde baya afilli olabiliyor :)
Untitled
KAYNAR SÜTLÜ KEK

Tarif K.A.F



400 gr şeker ( 2 su bardağı + 5 yemek kaşığı)


4 large yumurta 

70 ml sıvı yağ ( 7 yemek kaşığı)

240 gr un (2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

10 gr kabartma tozu (1 paket)

5 gr tuz (1 çay kaşığı)

55 gr tereyağ

230 ml süt (1 su bardağı + 3 yemek kaşığı)


Yumurta ve şekeri 3 dakika boyunca durmadan çırpın. Sırasıyla sıvı yağı,kabartma tozu ve tuzu en sonda unu ekleyin. Bir cezvede tereyağ ve sütü ısıtın. Tereyağ tamamen erimeli.

Sıcak sütlü karışımı kek harcınızı çırparken ekleyin. Orta boy (genel fırın tepsilerinin yarısı kadar olan) bir borcam veya 20 x 30 cm'lik dikdörtgen kalıba  bu harcı dökün.

Ön ısıtmalı 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra kare dilimleyerek servis edin.


Sevgilerimle..

Gökçe :)