Simit vazgeçilmeziniz ise kesinlikle bu tarifler hoşunuza gidecektir :)
MAYALI SİMİT POĞAÇA
Hamur için :
100 ml su (1/2 su bardagı)
100 ml süt(1/2 su bardagı)
10 gr instant maya(1 paket)
25 gr şeker ( 2 yemek kaşığı)
4 gr tuz ( 1 çay kaşığı)
200 ml sıvı yağ (1 su bardagı)
1 yumurta
350-450 gr un (3-3.5 su bardağı gerekirse fazlası)
Dışı için :
50 ml pekmez ( 5 yemek kaşığı)
50 ml su (5 yemek kaşığı )
Susam
Su ve sütü ısıtın. Şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Köpürmesi için ılık bir yere alıp bir kapta sıvı yağ,yumurta ve tuzu çırpın. Mayalı karışıma yumurtalı karışımı ekleyip azar azar unu ekleyin. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Üzerine temiz bir bez örtüp,bir kenarda en az 1 saat bekletin.
Mayalanma işlemi bittiğinde pekmez ve suyu bir kasede karıştırın,susamları hazır edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturup önce pekmezli suya ardından susama bandırıp tepsiye dizin. 30 dakika kadar tepside mayalandırıpüzerlerine bir bıçak yardımı ile paralel iki kesik atın, ön ısıtmalı 180 derece fırında pişirin.
MAYASIZ SİMİT POĞAÇA
Tarif SökeUn
Hamur için :
100 ml yoğurt (1/2 su bardagı)
100 ml sıvı yağ(1/2 su bardagı)
1 yumurta
50 gr tereyağ oda ısısında (3 yemek kaşığı)
15 gr şeker (1 yemek kaşığı)
5 gr tuz(1 çay kaşığı)
10 gr kabartma tozu(1 paket)
300-400 gr un (2.5-3 su bardağı gerekirse daha fazla)
Dışı için :
50 ml su (5 yemek kaşığı)
50 ml pekmez ( 5 yemek kaşığı
Susam
Un hariç tüm malzemeyi karıştırın,en son unu azar azar ekleyip yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlayın. Pekmez ve suyu başka bir kapta karıştırın,susamları hazır edin.Şekil verdiğiniz hamurları pekmezli karışıma ardından susama bulayın ve tepsiye dizin dikine bir bıçak yardımı ile kesik atın. Ön ısıtmalı 180 derece fırında pişirin.
Sevgilerimle..
Gökçe :)