TAHİNLİ MUZLU GLUTENSİZ KEK VE TAHİNLİ PİŞMEYEN KURABİYE
Glutensiz veya paleo tip diyetlerde sürekli yer fıstığı ezmesi,badem ezmesi vs kullanılıyor. Lakin bizim evde sürekli dolu bir kavanoz bulmak mümkün değil. Bu aşamada tahin hayat kurtarıcı! Bence bu tip diyetlerde yaş meyve karışımına en yakışan içerik. Şekersiz oluşu ise şeker eriyene kadar çırpın aşamasıyla da uğraştırmıyor :)
TAHİNLİ MUZLU GLUTENSİZ KEK
2 orta boy muz ezilmiş
3 yumurta
65 gr hindistan cevizi unu ( 10 yemek kaşığı)
60 gr agave şurubu veya bal (6 yemek kaşığı)
60 ml tahin(6 yemek kaşığı)
10 gr kabartma tozu ( 1 paket)
Bir iri çimdik tuz
80 gr iri kıyılmış bitter çikolata
Muz,bal ve yumurtayı çırpın ardından sırasıyla tahin,kabartma tozu,tuz ve unu ekleyin. Homojenize olduğunda iri kıydığınız bitter çikolatayı istiyorsanız ekleyin. Ufak boy baton kalıbı hazırlayın ve harcınızı kalıba aktarıp ön ısıtmalı 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişme aşamasında 25 dakikadan sonra kontrol edin.
Evde kasede tahin pekmez ikilisi ayrı ayrı sürekli bulunur. Kasede kalanları bitirmek ve bayatlamadan bisküvileri ortadan kaldırmak amacıyla yapıp ardından üç gün art arda yaptığım pişmeyen tahinli kurabiyeler bunlar,pişenler gibi kıyır kıyır bir yapısı var :) Cidden bu kadar rağbet göreceğini tahmin etmemiştim :)
TAHİNLİ PİŞMEYEN KURABİYE
200 gr bebe bisküvisi (1 paketten biraz fazla)
200 ml tahin ( 1 su bardağı)
60 ml pekmez (1/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
100 gr iri çekilmiş ceviz (1 su bardagı kadar)
Rondoya önce bisküviyi atıp toz hale getirin ardından tahin ve pekmezi ekleyip hamur haline getirin. Toplar yapıp kırık cevize bulayıp servis edin.
Sevgilerimle..
Gökçe :)