İKİ ÇEŞİT KREMALI TARİF : KREMALI LİMONLU İTALYAN KEKİ , KEŞ PEYNİRİ VE CEVİZLİ SCONE

İki reçete vermeyi seviyorum. Fırın nasılsa çalışıyor doldur başka bir tepsi daha mantığında olan ben için inanılmaz mantıklı geliyor :)

Tatlı tercihi tok dokuda kremalı İtalyan keki tabi ki çikolatalı değilse limonlu. Tuzlu tercihi is Dorie reçetesine Türk işi dokunuş ile tek başına kahvaltı hatta bizim poğaçaya "belkide" rakip..






Untitled







KEŞ PEYNİRİ VE CEVİZLİ SCONE

Tarif Dorie Greenspan



75 gr soğuk tereyağ

280 gr un ( 2 + 1/2 su bardağı ) 

160 ml krema ( 3/4 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

1 yumurta

25 gr şeker* (2 yemek kaşığı)

10 gr kabartma tozu ( 1 paket)

Bir iri çimdik tuz

100 gr ceviz iri kıyılmış (1 su bardağı kadar)

50-75 gr rendelenmiş keş peyniri**


*Ben kullanmadım.


**Benim kullandığım Bolu'dan gelen bir çeşit. Her bölgede farklı keş peynirleri var. Bolu'dan gelen baya tuzlu o yüzden gramajı damak tadınıza göre seçmekte fayda var. Tam olarak şu!



Krema ve yumurtayı bir kasede karışana kadar çırpın bekletin. Tereyağı iri doğrayıp,tuz,şeker,kabartma tozu ve unu rondoda kırıntı haline getirin. Başka bir karıştırma kabında unlu ve kremalı karışımı karıştırın. En son ceviz ve keş peynirini katın.

Bu karışım hafif ıslak olabilir,bir pasta tabağı kadar 18-20 cm kadar yuvarlak bir şekil elde edene kadar hamuru 3-5 defa merkezine doğru katlayın. En son bıçakla keserek 6 üçgen elde edin.

Ön ısıtmalı 200 derece fırında 20-22 dakika (15 dakika sonra kontrol ederek) pişirin. Dışı tatlı kahve bir kabuk içi yumuşacık bir dokuda olacak.






Untitled







KREMALI LİMONLU İTALYAN KEKİ

Tarif Rosemary



270 gr un ( 2 + 1/2 su bardağı)

220 gr pudra şekeri ( 1+1/2 su bardağı+ 1 yemek kaşığı)

4 large yumurta

150 ml krema (3/4 su bardagı)

100 gr tereyağ erimiş halde

10 gr kabartma tozu (1 paket)

Bir iri çimdik tuz

1 iri limonun rendelenmiş kabuğu (ben iki kullandım)


Şeker ve yumurtayı şeker eriyene kadar çırpın. Ardından tereyağ ve kremayı ekleyin çırpmaya devam ederken limon kabuğunu ekleyin. En son un,tuz ve kabartma tozunu ekleyin.

24 cm'lik yuvarlak kalıbınızı hazırlayın ve harcı bu kalıba döküp ön ısıtmalı  180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.




Untitled







Sevgilerimle..

Gökçe :)