KIRINTILI LİMONLU KEK

Untitled



Hem limon kokusunu alayım hem hafif ekşi olsun hem yumuşak bir dokusu olsun derken baya bir limonlu kek tarifi harcadım :) Lakin bu reçeteyi gördüğümde kırıntılı yapısı çok hoşuma gitti, ilk denemede istediğimi yakalayıp hızlı bitince ve annemden de onay gelince haliyle yazmak istedim.
Kesinlikle ve kesinlikle deneyin derim :)


KIRINTILI LİMONLU KEK


Tarif Saving Room For D.



Kek harcı :

2 iri limon kabuğunun rendesi

150 gr şeker (1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)

280 gr un ( 2 + 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)

1 çay kaşığı tuz

10 gr kabartma tozu (1 paket)

120 ml  sıvı yağ (1/2 su bardağı + 2 yemek kasıgı)

1 large yumurta

125 ml  buttermilk -linkteki yoğurt süt karışımlı olanı kullandım- (1/2 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

60 ml limon suyu (6 yemek kaşığı)


Kırıntı harcı :

60 gr soğuk tereyağ

110 gr un (1 su bardağı)

70 gr şeker ( 6 yemek kaşığı)

15 ml limon suyu (1 + 1/2 yemek kaşığı)

1 iri limon kabuğu






Untitled  




Bir kapta kuru malzemeleri karıştırın.Başka bir kapta kek harcı için önce limon kabuğu ve şekeri karıştırın 10 dakika kadar bu halde bekletip üzerine yumurtayı ve yağı ekleyip çırpmaya başlayın. 

Buttermilk ile limon suyunu bir başka kapta karıştırın. Yumurtalı karışıma önce unlu karışımı sonra limon sulu karışımı ekleyerek harcı homojenize hale getirin.

20-22 cmlik yuvarlak kalıbı hazırlayıp harcı ona aktarın.

Kırıntılı karışım için tüm malzmeleri rondoya atıp iri ekmek kırıntısı görntüsüne ulaşana kadar çalıştırın. Karışım hazır olduğunda kek harcının yüzeyine yayın.

Ön ısıtmalı 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Kürdan testiyle kontrol edip fırından cıkardıktan sonra iyice soğuduğuna emin olduğunuzda dilimleyin ki bu sayede kırıtınılarıda kekle servis edebilesiniz :)





Untitled





Sevgilerimle..

Gökçe :)