TAHİNLİ CEVİZLİ HELVA KURABİYE
Tereyağla yapılmış ve karbonatla kabartılmış bizim evin favori kurabiye tarifi aslında şurada :)
Ama tereyağ olmadığında ve dondurma kaşığı ile yapıldığından şekille uğraşmamak için bu reçetede bizim vazgeçilmezimiz. Annemin defterinde tahinli kurabiye 2 diye kaydedilmiş lakin bence helva tadında olduğundan tahinli helva kurabiye ismi daha yerinde oldu.
Bu tip tariflerde püf noktası kesinlikle un miktarı. Hamur toparlandığında un eklemeyi kesmek en makulu. Un tipleri değiştiği için ben gerekirse ekleme yapın diye not ettim,siz 3 su bardağından sonra kaşıkla ekleyerek toparlayın derim :)
Tahin ise Bozkır tahini,diğer tahinlerle bu verimi alamazsınız bilginiz olsun.
TAHİNLİ CEVİZLİ HELVA KURABİYE
100 gr iri çekilmiş ceviz
200 ml sıvı yağ / 1 su bardağı
200 ml tahin / 1 su bardağı
120 gr pudra şekeri / 3/4 su bardağı
10 gr (1 paket) kabartma tozu
400-450 gr un ( gerekirse daha fazla) /4-5 su bardağı
Sıvı yağ ve şekeri karıştırın ardından sırasıyla tahini sonra kabartma tozu ve unu ekleyin. Hamur toparlanmaya başladığında cevizleri ekleyin ve dondurma kaşığı ile alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 18-20 dakika pişirin. Dakikayı aşmayın.Soğuduktan sonra diler pudra şekeri diler ekstra tahinle servis edin.
Sevgilerimle..
Gökçe :)