
River Cafe. NY sınırlarında bir kafe. Tariflerinden oluşan birden fazla kitabı var lakin ben dönüp dolaşıp bu reçetede kalıyorum. Çünkü rengi ve dokusu beni en cezbeden bu :)

Çabuk bitsin diye tarifi yarım ölçü yapıp 3 orta boy tartölet kalıbında pişirdim. Bilginiz olsun bu şekilde sunumda çok keyifli oldu :)
ANTEP FISTIKLI LİMONLU MİNİ KEK
Tarif River Cafe
Kek için :
250 gr tereyağ
4 large yumurta
1 iri limonun kabuğu
250 gr şeker (1 + 1/2 su bardağı)
120 gr toz antep fıstığı (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
100 gr toz badem(antep fıstığı kullandım) (1 su bardağı)
40 gr un ( 4 yemek kaşığı)
Şurup için :
1 iri limonun suyu
50 gr şeker ( 4 yemke kaşığı)

Tereyağ,limon kabuğu ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın ardından sırasıyla yumurtaları ekleyin.
Un ve kuru yemiş ununu ekleyip diler yağlayıp unlayıp hazırladığınız iki ufak baton kalıba diler 6 adet orta boy tartölet kalıbında karışımı dökün.
İki mini baton kalıpta pişirecekseniz 150 derecede 35-40 dakika,tartölet kalıbında pişirecekseniz 180 derecede 20-30 dakika pişirin.Kürdan testi yapmayı unutmayın.
Servis için şurubu şeker eriyene kadar ısıtın birkaç dakika kaynatın,ılınınca keklere pay edin ardından bol antep fıstığı serpip servis edin.
Sevgilerimle..
Gökçe :)