GLUTENSİZ VE RAFİNE ŞEKERSİZ ÇİKOLATALI KURABİYE DİLİMİ

Untitled




İsmi latin amerika ülkelerinin pembe dizilerine benzedi biliyorum ama üstüne serpilen tuzla dengelenip kurabiye kek arası dokusu ile bu minik lokmalardan faydalanın istedim :)

Ben her dilime denk gelecek şekilde çikolata parçası yerleştirdim fırından çıktığında biraz soğutup dilimleyip bir bardak süt ile hızlıca tükettik. Yarı tatlı bitter dilimi desek daha mı doğru olur acaba :)




GLUTENSİZ VE RAFİNE ŞEKERSİZ ÇİKOLATALI KURABİYE DİLİMİ


Tarif Molly


150 gr badem unu  /1.5 su bardağı

75 gr kakao / 1 su bardağı

1 tepeleme çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

100 gr hindistan cevizi yağı / 1/2 su bardağı

60 gr şekersiz badem veya yer fıstığı ezmesi / 6 yemek kaşığı

100 gr hindistan cevizi şekeri /1/2 su bardağı

80 gr bal / 8 yemek kaşığı

2 large yumurta

80 gr çok iri kıyılmış bitter çikolata

1 çay kaşığı deniz tuzu


Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. H.cevizi yağı,ezme ve bal ile şekeri bir kapta karıştırın ve benmari usülü eritin. Eridikten sonra bir kenarda soğutun,yumurtaları içine kırıp çırpın en son üzerine kuru malzemeleri ekleyin çırpın. Koyu bir harç olacak sorun yok.

Harcı 20x20 kare bir kalıbı hazırlayıp ona boşaltın yüzeyine çikolata parçalarını yerleştirin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz tuzu serpin.




Untitled




Sevgilerimle..

Gökçe :)