MUZ, ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU ŞEKERSİZ BATON KEK


Daha önce denediğim çikolatalı kekten sonra evde kalmış muzları değerlendirmelik bir kek. Hem şekersiz hem glutensiz hemde bitter çikolata tadında :)

Ek bilgi : eğer yoğun tatlı seviyorsanız damak tadınıza uymayabilir zira %70 kakao oranlı bitter çikolata tadında bir kek.





Untitled




MUZ, ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU ŞEKERSİZ BATON KEK

Tarif Michele 

2 büyük veya 3 küçük olgunlaşmış ezilmiş muz

3 large yumurta

80 gr  bal 

60 ml hindistan cevizi sütü veya normal süt

65 gr hindistan cevizi unu

50 gr kakao

1 çay kaşığı karbonat

Bir iri çimdik tuz

100 gr iri kıyılmış bitter çikolata



Sıvı malzemeleri bir kapta çırpın. Başka bir kapta kuruları karıştırıp çikolata haricinde iki karışımı birbiriyle karıştırın. En son çikolata parçalarını ekleyin ve yağlayıp unladığınız 20 x 10 cmlik baton kek kalıbına harcı döküp ön ısıtmalı 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. 40 dakika sonrası kontrollü olun. 

Kişisel tavsiye sade Türk kahvesiyle tüketin :)



Untitled








Sevgilerimle..

Gökçe :)