MUZ, ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU ŞEKERSİZ BATON KEK
Daha önce denediğim çikolatalı kekten sonra evde kalmış muzları değerlendirmelik bir kek. Hem şekersiz hem glutensiz hemde bitter çikolata tadında :)
Ek bilgi : eğer yoğun tatlı seviyorsanız damak tadınıza uymayabilir zira %70 kakao oranlı bitter çikolata tadında bir kek.
MUZ, ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZİ UNLU ŞEKERSİZ BATON KEK
Tarif Michele
2 büyük veya 3 küçük olgunlaşmış ezilmiş muz
3 large yumurta
80 gr bal
60 ml hindistan cevizi sütü veya normal süt
65 gr hindistan cevizi unu
50 gr kakao
1 çay kaşığı karbonat
Bir iri çimdik tuz
100 gr iri kıyılmış bitter çikolata
Sıvı malzemeleri bir kapta çırpın. Başka bir kapta kuruları karıştırıp çikolata haricinde iki karışımı birbiriyle karıştırın. En son çikolata parçalarını ekleyin ve yağlayıp unladığınız 20 x 10 cmlik baton kek kalıbına harcı döküp ön ısıtmalı 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. 40 dakika sonrası kontrollü olun.
Kişisel tavsiye sade Türk kahvesiyle tüketin :)
Sevgilerimle..
Gökçe :)