UNSUZ ŞEKERSİZ BADEM,ŞEFTALİ VE FRAMBUAZLI CRİSP
Daha önce çilekli bademli crisp ve vişneli fındıklı crumble yapmıştım. Hatta şurada aralarında ki ayırımı anlatmıştım.
Ama işin içine komple yulaf katılsa diye düşünüldüğünde diler hazır alacağınız yulaf unu diler kahve ötücüsünde öğüteceğiniz yulaf unu ile hem 4-5 kişilik hem şeftalinin aromasını tam hissedeceğiniz bir tatlı çıkabiliyor. Un ve şeker kullanmak istemeyenlere tam bir bomba. Bal oranı sizi aldatmasın yeterince tatlı oluyor. Frambuazlar ise tatlılığı dengelemek için biraz ekşilik katsın diye :)
UNSUZ ŞEKERSİZ BADEM ŞEFTALİ VE FRAMBUAZLI CRİSP
Tarif Naturally Ella
Meyveli harcı :
3 cup iri doğranmış şeftali (4 adet orta boy.Devebastı/japon, aroması daha yoğun olacaktır)
1/2 cup frambuaz
2 tbsp bal
1 tbsp yulaf unu
1/4 tsp tarçın (opsiyonel)
1/2 cup badem
Üst harcı :
1/2 cup yulaf unu
1/2 cup yulaf
2 tbsp soğuk küp küp doğranmış tereyağ
1 tbsp bal
Üst harcı için tüm malzemeyi rondoya atıp çalıştırın, kırıntı dokusu alınca durdurun.Meyveli harc için meyveleri ufak boy kare borcama alın üzerine sırasıyla bal ve un ilave edin. Karıştırıp en son isterseniz tarçın ekleyin. Kırıntılı hamuru tepesine serpiştirin.
Ön ısıtmalı 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra vanilyalı dondurmayla tüketin.
Sevgilerimle...
Gökçe :)