Yaban mersini ve limonu daha önce limonatada,mini cupcake şeklinde,cheesecake formatında denemiştim. En son bir pasta oluşturmak kalmıştı :)
Bu pasta keki hem kolay hem dokusu çok lezzetli. Ara kata meyve dizme (sızma,kaydırma) sıkıntısı olmadan en sevdiğim kremayla birleşince kalın bir dilim rahatlıkla ikincisini aratıyor :)
LİMON VE YABAN MERSİNLİ NAKED PASTA
Kek için :
200 gr şeker ( 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
2 yumurta
180 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı )
125 ml yoğurt (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
100 gr yaban mersini*
30 ml limon suyu (3 yemek kaşığı)
2 iri limonun kabuğu
210 gr un ( 2 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik)
3 gr karbonat ( 1 çay kaşığı)
Bir iri çimdik tuz
Krema için :
300 gr krem peynir
115 gr tereyağ oda ısısında
80 gr pudra şekeri (1/2 su bardağı)
1 iri limonun kabuğu
Sarı gıda boyası
Kekle başlayalım.
*Eğer donmuş kullanacaksanız harcı kalıba koyduktan sonra kekin yüzeyine direk dizin. Eğer taze kullanacaksanız bir miktar unladıktan sonra harcın yüzeyine dizin.
Şeker, limon kabuğu ve yumurtayı köpürüp rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırayla önce ıslak malzemeleri sonra kuru malzemeleri ekleyin ve yağlayıp unladığınız 2 adet 16-18 cmlik kalıba harcı pay edin. Yaban mersinlerini elinizde ki yukarıda belirttiğim şekilde ki durumuna göre dizin.
Ön ısıtmalı 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü pişirin.Piştikten sonra tezgahta soğutun ve kalıbından çıkarıp kekin yüzeyini düzleyin,traşlayın.
Krema için limon kabuğu,krem peyniri ve tereyağını çırpın. Yaklaşık 3 dakika sonra kremamsı bir görüntü alacak azar azar pudra şekerini ekleyerek tadını ayarlayın.En son gıda boyasını ekleyin birkaç saniye karıştırın. Ardından soğuması için 45 dakika buzdolabında bekletin. Çıkardığınızda birkaç saniye çırpın ve pastayı hazırlamaya başlayın.
Kekler kendi dokusundan meyveli olduğundan ekstra meyve eklemesine gerek yok,ilk patı servis tabağına alın 1 cup kadar krema yüzeyine ekleyin ve sürüp diğer patı kapatın. Kabaca kalan kremayla iki katlı pastanızı sıvayın.Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirip serviste süsleyin.
Sevgilerimle..
Gökçe :)