TUZLU,TAHİN VE ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE

Untitled





Bir blogda sonra bir diğer blogda sonra NY Times'ta derken kurabiyeyi gözüme gözüme sokan sosyal medya sayesinde kalkıp bende denedim. Danielle aslında reçeteyi kitabında da paylaşmış lakin kitaptan çok bu reçete geziniyordu internette. Malum Ortadoğu'da en az bizim kadar tahin sever bu yüzden her reçetede muhakkak varlar.


Tahin yapmamdaki en büyük etken bittabi. Yalnız benim her daim kullandığım tahin şurdan. Çocukluğumdan beridir yediğim kekte kurabiyede kullandığımda bu. Bu yüzden rengi bir tık daha koyu ve kokusu daha keskin ki bu benim isteyeceğim ilk şey :)

Tavsiyem sıcakken çay ile tüketmeniz ve piştikten sonra pas geçmeden tuzu muhakkak eklemeniz :)






Untitled






TUZLU,TAHİN VE ÇİKOLATA PARÇALI KURABİYE

Tarif  Danielle Oron 


115 gr tereyağ oda ısısında

1/2 cup tahin

1 cup şeker

1 large yumurta sarısı

1 large yumurta

1 cup + 2 tbsp un

1/2 tsp kabartma tozu

1/2 tsp karbonat

1+3/4 cup iri kıyılmış bitter çikolata

Deniz tuzu



Tereyağ,tahin ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurta sarısı ve bütün yumurtayı da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Kuru malzemeleri bir başka kapta karıştırıp tereyağlı karışıma ekleyip en son çikolata parçalarını ekleyin.

Bu aşamada asla atlamamanızı istediğim bir basamak var 12 saat buzlukta bekletme mevzu. Bu hem dokusu için hemde glutenin ıslak malzemeye nüfuz etmesi için gerekli. Direk pişirenlerde olmuş ama arada ki fark belirgin olduğu için en güzel yöntemin bu olduğunu iddaa ediyorum :)

Bir dondurma kaşığı ile( ki orta boy olması gerek ) şekil verip buzdolabı poşeti veya bir kaba kurabiyeleri aktarın ve 12 saat buzlukta bekletin ki bu şekilde 6 ay daha bekleyebilir :)

Pişireceğiniz zaman ön ısıtmalı 160 derece fırında, bir tepsiye maksimum 6 adet yerleştirmek şartıyla 13-16 dakika pişirin. Kenarları kahverengi olacak pişme durumu için bu yeterli. Fırından çıkar çıkmaz tahin ve deniz tuzunu serpin.





Untitled





Sevgilerimle..

Gökçe :)