ÇİKOLATA VE ÇİLEK KAPLI MİNİ CHEESECAKE

Untitled




Mini cheesecake formatı gayet basit aslında. Kırıntılı dokudan taban ve muffin kalıbına harcı pay et oldu bitti. Ama biraz daha  farklılaştırmak istenildiğinde içerik kadar görsel çeşitlendirmesi de arıyor insan.

Doku olarak (evet krema,yoğurt vs bir ek malzeme olmadan) ve üst ekstrası ile başarılı bir reçete bu. Orjinalinde ki taktiği ve bir çok şeyi değiştirince haliyle reçete başka bir boyuta taşındı. Ama cidden kolay az malzeme ile görsele daha ağırlık verilebilir bir tarif oluştu.


Beğeneceğinizi düşünüyorum :)





ÇİKOLATA VE ÇİLEK KAPLI MİNİ CHEESECAKE



Taban için :


1 cup biskuvi kırıntısı*


50 gr tereyağ eritilmiş



Harç için :


500 gr krem peynir**


2 yumurta


3/4 cup şeker


1/2 limonun kabuğu


Bir iri çimdik tuz


Üzeri için :


Çilek ve çikolata




*Ben genelde evde artan kurabiyeleri buzluğa atıp bu tip tabanlarda kullanıyorum. Dilediğiniz bir çeşit biskuvi veya ev yapımı kurabiye kullanabilirsiniz.


** Pınar Beyaz kullandım. Labneye oranla daha yağlı ve bence daha güzel oldu.






Untitled


Taban için tereyağ ile kırıntıları karıştırın ve 12 adet muffin kalıbının tabanına pay edin. Üzerine bir çay bardağı yardımıyla bastırıp biskuvi tabanını oluşturun ve buzdolabında harcı hazırlayana kadar soğutun.


Harcı için krem peyniri çırpın ardından sırayla şeker ve yumurtayı ekleyin.En son tuz ve limon kabuğunu ekleyin. Homojenize olduğunda harcı buzdolabından çıkardığınız tabanların üzerine pay edin. Birkaç defa tezgaha kalıbınızı muhakkak vurun hava kabarcıkları çıksın.


Ön ısıtmalı 190 derece fırında 20 dakika kontrollü pişirin ve zaman dolduğunda fırından çıkarıp tezgahta soğutup en az 2 saat buzdolabında bekletin. 


Takriben 100 gr dilediğiniz bir çeşit çikolatayı eritip önce yüzeylerine gezdirin ardından çilekleri bu çikolataya batırıp tepelerine kondurun. Buzdolabında yarım saat dondurup servis edebilirsiniz ki ben hiç dondurmadan servis etme taraftarıyım :)






Sevgilerimle..


Gökçe :)