YER FISTIĞI EZMESİ VE REÇELLİ CHIA PUDİNG

Untitled





Herkesin kendi çapında chia yeme için bir sebebi var ben hem içeriğinin zengiliği hemde sağlıklı bir ara/ana öğün oluşu yüzünden seviyorum.

Normalde bir dilim kızarmış ekmeğe yer fıstığı ezmesi ve reçel sürüp yiyen ben için bu alışkanlıktan vazgeçmek kolay olmadı. Bazen kahvaltı niyetine tüketsem de son dönemde chia tohumunu çeşitli puding formatlarıyla yemeye gayret ediyorum. Umarım et tüketmeyi sevmeyen bünyemin eksiklerini gideriyordur :(


Reçetede ki reçel kısmıda chia tohumlu,eğer size tatlı gelmezse bal veya agaveyi soğuduktan sonra bu kısmada ekleyebilirsiniz.




YER FISTIĞI EZMESİ VE REÇELLİ CHİA PUDİNG


Reçel için :

1/2 cup yaban mersini

1 tbsp portakal suyu veya su

1/2 tbsp chia


Fıstık ezmeli kısım için :

1/2 cup süt

2 tbsp chia

2 tbsp yer fıstığı ezmesi

Bal veya agave şurubu


Üzerine taze yaban mersini,muz ve yer fıstığı ezmesi



Önce reçel kısmını yapın ki bu malzemeleri çoğaltıp kahvaltılık reçel üretmekte mümkün. Yaban mersini ve portakal suyu veya suyu bir sos tenceresinde birkaç dakika fokurdatın. Yaban mersini iyice suyunu salıp ezildiğinde chia tohumunu ekleyip buzdolabında şişip soğuması için kaldırın.


Fıstık ezmeli kısım için tüm malzemeleri karıştırıp en az 6 saat buzdolabında bekletin.Servis yapacağınız ki zaten reçete tek kişilik :) kalıba önce reçel sonra fıstık ezmeli kısmın yarısı araya muz ve tekrar fıstık ezmeli kısmı koyun.En tepesine fıstık ezmesi ve taze yaban mersini ekleyebilirsiniz.






Untitled





Sevgilerimle..

Gökçe :)