Eski stil pancake reçetesi blog aleminde oldukça ünlü. Tok değil aksine kıyır kıyır kekimsi bir dokusu oluşu sebebiyle bizim sevdiklerimizden.
Biberiye ve patatesli ekmeklerin olayı ise hamuruna katılan patates sebebiyle birkaç gün tazeliğini koruması,biberiye ise bence hamura en çok yakışan baharat haliyle katıldığında mis gibi kokması kaçınılmaz. Bu reçete et yemeklerinin yanında da servis edilebilir.
ESKİ STİL PANCAKE
Tarif AllRecipes
1 + 1/2 cup un
3 tsp kabartma tozu
1 tsp tuz
1 tbsp şeker
1+1/4 cup süt
1 yumurta
45 gr tereyağ eritilmiş
Kuru malzemeleri ayrı ıslak malzemeleri ayrı kapta çırpın ve birbirleriyle karıştırıp ısıttığınız tavaya birkaç kaşık ekleyip arkalı önlü pişirin.
PATATES VE BİBERİYELİ EKMEK
2+ 1/4 tsp instant maya
2 tbsp şeker
1/2 cup sıcak su
3/4 cup sıvı yağ
1 tbsp tuz
2 large yumurta
1 cup ılık süt
1 cup haşlanmış ezilmiş patates (taze ufak patateslerden 4-5 adet)
2 tbsp taze ince kıyılmış biberiye
5 cup un
Maya,şeker ve maya için uygun sıcaklıktaki suyu bir kaba koyun ve birkaç dakika köpürmesi için bekleyin.
Diğer bir kapta ezdiğiniz patates,süt,yumurta,tuz ve yağı karıştırın. En son mayayı ekleyip unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. 5 cup bana yeterli oldu. Bir kenarda 30-45 dakika mayalandırın. Ardından dilediğiniz büyüklükte tepsiye dizin yine 3o0-45 dakika bekletin. Ön ısıtmalı 190 derece fırında 15-17 dakika pişirin.
Mutlu pazarlar :)
Sevgilerimle..
Gökçe :)