İKİ KİŞİLİK TAHİN VE BİTTER ÇİKOLATALI KURABİYE

FullSizeRender




Tahin hemen hemen herkesin evinde pekmezle tüketilen bir gıda. Yalnız bizde durum biraz farklı. Gerçi yediğimiz tahinde bir miktar farklı :)

Biz tahini kendi başına, etliye sütlüye karıştırmadan masaya koyanlardanız. Bal,reçel, pekmez ile kendi zevkimize göre çiftleyip yiyoruz. Çocukluğumdan beridir masada olmadığını gördüğüm bir gün yok. Kekini çok sevdiğimiz gibi çikolatalı kurabiye içerisinde de bayıldık.

Dışı kıtır içi kekimsi kurabiyeleri ve tahini seviyorsanız denemelisiniz. İki kişilik yani az ölçülü oluşuna bakmayın boyutları küçültüp kalabalıklara ikramlık hale getirebilirsiniz.



IMG_7376


İKİ KİŞİLİK TAHİN VE BİTTER ÇİKOLATALI KURABİYE


Tarif Christina Lake'den


1/4 cup tahin

30 gr tereyağ oda ısısında

1/4 cup şeker

1 large yumurta

1/2 cup + 2 tbsp un

Bir iri çimdik tuz

1/4 tsp karbonat

1/4 tsp kabartma tozu

1/3 cup iri doğranmış çikolata


Tahin, tereyağ ve şekeri 30 saniye çırpın, ardından yumurtayı ekleyin. Bir başka kapta karıştırdığınız kuru malzemeleri üzerine ekleyin. Çok karıştırmadan homojenize olması kafi ardından çikolataları ekleyip 8 eşit parçayı hazırladığınız tepsiye dizin.

Bu aşamada dilerseniz üzerine susam serpebilirsiniz. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 9-12 dakika pişirin. Ben fırından çıktıktan sonra ekstra tahin serptim.




Madem ara tatile girdik bu hafta elimde ki tarifleri bitirebilirim :)

Sevgilerimle...

gokche!