Her ülkenin farklı hamur stilleri var. Bunlar ingilizlerin ikindi çayına hatta kahvaltıya özellikle yaptıkları küçük ekmekçikler. Ama bittabi tatlı tuzlu her çeşidi mevcut. Yumuşak dokusu ve çay reçel ile güzel üçlü oluşu yüzünden çokça tercih ediliyor.
Aslında amaç scone değildi fakat kız kardeşimin gördüğü bu tarifi yaptığımızda cidden tam kışlık bir reçete olduğunu anladık. Sayıca az ve lezzet olarak tereyağlı kıyır kıyır tatlı çörekler için bu kış tarifini kesinlikle deneyin :)
PORTAKAL VE TURNA YEMİŞLİ SCONE
Tarif Sally's Baking A.
280 gr un
10 gr kabartma tozu
bir iri çimdik tuz
1 portakalın kabuğu
115 gr tereyağ küp küp doğranmış ve donmuş halde
125 ml süt kreması
1 large yumurta
100 gr cup şeker
100 gr donmuş halde turna yemişi
Şeker ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Ardından şeker hariç kuru malzemeleri bir kapta birleştirin.Üzerine tereyağını ekleyip rondo da kırıntı görüntüsü alana kadar çalıştırın.
Krema, yumurta ve şekeri bir başka kapta karıştırın, kırıntı görünümlü hamura ekleyin. Elde ettiğiniz hamur hafif yapışkan olacak sorun yok. Turnayemişlerini ekleyip elinizi hafifçe unlayarak sadece yemişlerin hamura tutunması için birkaç defa karıştırın.
Yağlı kağıt serili tepside yaklaşık 22-24 cmlik (bir servis tabağı kadar yaklaşık) daire şekli verip 8 eşit parçaya dilimleyin. Bu aşamada ekstra çıtırlık için üzerine şeker serpebilirsiniz.
Aralarına boşluk bırakıp 200 derece ön ısıtmalı fırında 20-25 dakika pişirin. Açıkçası ilk gün tart hamuru kıtırlığındayken ertesi gün kek kıvamındaydı ve biz portakalın tatlılığı ile turnayemişin ekşiliğine bayıldık.
Diğer postla arayı açmamak dileğimle..
Sevgilerimle..
gokche!