Ülkemize ait olmayan tarifleri ülkeye uyarlama gibi bir takıntım var. Kek diyelim, bizde ne var kısmını tarıyor beynim. Sahlep,mahlep,gül vs.
Hangisi neyle uyumlu olur diyip denemeye geçiyorum. Scone reçetelerinde de en çok istediğim çörek otlu peynirlisini denemekti. Bir nevi bizde ki poğaçanın formatlanmış hali. Baya bir kişiye ikram etme fırsatı buldum. Geçer not aldı. Yalnız ciddi bir çörek otu sevicisi olmak ön koşul gibi bir şey :) zira o keskin tadı hoşunuza gitmeyebilir. Böyle bir durumda da tavsiye çörek otu yerine sevdiğiniz alternatifleri kullanmanız :)
Peynir kısmı zevkinize kalmış olmakla beraber tuz oranı ve bence çörek otuyla uyumu yüzünden kesinlikle ezine peyniri diyorum :)
İlk gün poğaça gibi kıyır kıyır ama ikinci günü daha yumuşak 8 adet "poğaçamsı" reçetesi. Bakalım beğenecek misiniz :)
ÇÖREK OTLU EZİNE PEYNİRLİ SCONE
Tarif Joy W.'dan
420 gr un
170 gr küp küp kesilmiş soğuk tereyağ
15 gr şeker
10 gr kabartma tozu
3 gr karbonat
Bir iri çimdik tuz ve karabiber
75-100 gr küp doğranmış ezine peyniri
20 gr çörek otu
1 yumurta
45 ml soğuk su
180 gr soğuk süzme yoğurt
Un ve tereyağını rondoya koyun ve kırıntı görüntüsü alana kadar çalıştırın.Yumurta,su ve yoğurdu bir kapta çırpın.
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ve kırıntılı hamuru üzerine ekleyin.Çok karıştırmadan kuru karışımın üstüne sıvı karışımı ekleyin. Amaç sadece hamuru toparlamak ve bir pasta tabağı boyutunda genişletmek.
Genişlettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız tepsiye yayılma ihtimallerine karşın boşluk bırakarak dizin. Ön ısıtmalı 200 derece fırında 14-15 dakika pişirin.
Servis önerisi ince kıyılmış maydanoz ve krem peynir birde mümkünse demli çay :)
Oreolu cheesecake reçetesinin 56789090.kez yedikten sonra yazmaya karar verdim sayın okuyucu yakın zamanda burda olur :)
Sevgilerimle.
gokche!