Elinizdeki malzemelerle değişiklik gösterebileceğiniz iki reçete kendileri..
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ İLE SÜTLÜ ÇİKOLATALI PUDİNG
400 ml hindistan cevizi sütü (2 su bardağı)
18 gr kakao (2.5 yemek kaşığı)
24 gr mısır naişastası ( 3 yemek kaşığı)
100 gr sütlü çikolata
50 gr şeker*( 4 yemek kaşığı)
*Şeker yerine bal gibi doğal şekerler kullanabilirsiniz ama pişirip çırparken eklemelisiniz. Çünkü yoğun ısıdan dolayı pişme esnasında doğal şekerinizin yapısında bozulma olabilir.
Sütün yarısını kakao ve nişasta ile karıştırın ardından sütün kalanını şekerle ısıtın. Birbirleriyle karıştırıp puding kıvamına getirince çikolatayı ekleyip çırpın. Ocaktan alıp kaselere pay edin. Servis esnasında vanilyalı dondurma ve frambuaz kullanabilirsiniz.
Kullandığım şeftali türü : Japon veya devebastı diye geçiyor. Kendileri pek bir sulu ve tatlı. Gözlemlerime dayanarak bizim meşhur şeftalimizden az biraz daha tüylü. Çekirdeği ufak ama aroması cidden çok yoğun. Yurt dışında kendilerine satürn şeftali diyorlar.
Bu reçetede bile isteye bu çeşidi kullanmam birazda aromayı yoğun hissetmek içindi. Siz bizim şeftalimizle de pek ala yapabilirsiniz :) Gül suyu ise arka plandan hafif bir koku sağladı. Cidden orjinal oldu yahu :)
ŞEFTALİ VE GÜL SULU LİMONATA
3-4 adet iri doğranmış devebastı şeftali
325 ml su (1 + 3/4 su bardağı)
150 gr şeker (3/4 su bardağı)
250 ml limon suyu (1 +1/4 su bardağı)
60 ml gül suyu ( 6 yemek kaşığı)
Şeftali, şeker ve suyu bir sos tenceresinde 15-20 dakika kaynatın. Ardından blendırdan geçirip soğuması için buzdolabına koyun. Tamamen soğuduktan sonra çıkarıp limon suyu ve gül suyu ile karıştırın. Servis esnasında diler buz diler gül yaprakları kullanın.
Ertesi güne saklanmış unsuz şekersiz ve yağsız bir tart tarifim olabilir mi? Olabilir :)
Sevgilerimle..
gokche!