İKİ KİŞİLİK VİŞNE VE FINDIKLI CRUMBLE
Bazı meyveleri bazı kuruyemişler ile karıştırmak bazen olmadık lezzet patlamalarına neden olabiliyor.
Misal yazın bulduğum her meyveyle crisp veya crumble yapmak gibi bir zaafım var. Daha önce bunların ayrımını açıklamasını yaptığım link tam şurada!
Bu sefer yulafa eşlik etsin diye kavurduğum fındıklarıda ekledim. Sonuç : vişne severler toplanın!
Sanırım sabırsızlığım yüzünden dondurmayıda unutup sıcak sıcak kaşıklamışım :)
Reçeteyi iki kişilik paylaşıyorum,bu sayede aklınızda ki tüm karışımları deneyebilirsiniz..
VİŞNE VE FINDIKLI İKİ KİŞİLİK CRUMBLE
2 tbsp un
2 tbsp yulaf
2 tbsp şeker
15 gr soğuk tereyağ
2 cup vişne
1 cup kavrulmuş bütün fındık
Fındıkları yağsız teflon tavada kavurup soğutun, ardından kuru malzemelerle birlikte rondodan geçirin.Kırıntılı bir görüntüsü olacak istediğimiz zaten bu. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp iki adet ramekin kabına dizin.
Üzerine kırıntılı harcı paylaştırın.Ön ısıtmalı 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üst kırıntının tatlı kahve rengini alması yeterli.Oda sıcaklığında en az 15 dakika soğutun ve bol dondurmayla tüketin.
Pazartesi tatlı başlasın!
Sevgilerimle..
gokche!