YENİDEN LİMONATA..


Eğer azıcık sıcaklar arttıysa gittiğim mekandan tutunda yanıma aldığım içeceğe kadar hemen limonlanıyor. Asla şaşmıyor. Turunçgil sevgim var kabul ama İstanbul sıcağına ancak limonata ile katlanılıyor :)

Bu arada tabi ki yeni neler nasıl yapılır diye kurcalayıp iki farklı reçete buldum! :) Biri limon biri limeli. İkisi de renkli ve serin! :)

Artık hangisine ağzınızın suyu akarsa...


Untitled


Bu limonata yurt dışında oldukça ünlü. Klasik limonataya turnayemişi (cranberry) suyu eklenerek yapılıyor. Kendisini hazır halde macro marketlerde bulabilirsiniz.


PEMBE LİMONATA

Tarif Peggy P.

125 ml  taze sıkılmış limon suyu  (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

135 gr şeker( 3/4 su bardağı)

500 ml su ( 2+1/2 su bardağı)

60 ml turnayemişi (cranberry) suyu ( 6 yemek kaşığı)



Şeker, su ve limon suyunu bir sos tenceresinde ısıtın şeker eridiğinde bir kenarda soğutun.Turnayemişi (cranberry) suyunu ekleyip bol buz ve limon dilimleriyle servis edin.
Untitled
Lime ve frambuaz karışımı, limonatanın limeli hali.

FRAMBUAZLI LİMENATA

Tarif Annie

125ml frambuaz püresi(1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

125ml lime suyu (1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)

200 gr şeker (1 su bardagı + 3 yemek kaşığı)

250 ml su (1+1/4 su bardagı)

500 ml su (2+1/2 su bardagı)

Şeker ve 250 ml suyu bir sos tenceresine alıp şekeri eritin. Ardından bu basit şurubu kalan malzemelerle karıştırın. Soğuduğunda lime ve buzla servis edin.


Haftaya limonlu bir başlangıç oldu çikolatayla devam ederiz umarım :)



Sevgilerimle..


gokche!