ÇİLEK KREMALI PASTA
Bazen pasta yaparken arasına koyacağımız malzemeyi kremaya eklemek fikrine kapılıyor sonra kötü olabilir riskini düşününce her defasında vazgeçiyordum. Mutfak cesaret ister diye sayıklarken bu reçeteye rastlayıp aslında oluyormuş ama tek cesaretsiz benmişim onu farkettim :)
Reçetenin keki şekeri inanılmaz dengede ve ultra yumuşak. Tereyağlı oluşu lezzetine lezet katıyor. Açıkçası kolay ve dokusu güzel oluşu kremasına bonus gibi.
Krema ise labneli. En sevdiğim tarzda :) Çilekleri minik minik doğrayıp içine ekleyince toz pembeye dönebiliyor tonu ben çileklerin suyunu bir havlu kağıtla aldığım için tonda oynama olmadı. Ama tadı herkesten geçer not aldı :)
ÇİLEK KREMALI PASTA
Tarif Spiced
Kek için:
170 gr tereyağ oda ısısında
300 gr şeker ( 2 su bardağından 4 yemek kaşığı eksik)
3 yumurta
420 gr kek un ( 4 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik)
10 gr kabartma tozu
Bir iri çimdik tuz
125 ml yoğurt ( 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
180 ml süt ( 3/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı )
Krema için :
200 ml süt kreması ( 1 su bardağı )
300 gr süzdürülmüş labne
300 gr minik doğranmış çilek (iki kağıt havlu arasında suyunu alın)
Pudra şekeri*
Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Sırasıyla yumurtaları ekleyin. Kuru malzemeleri eleyerek bu karışıma ekleyin ardından yoğurt ve sütü ekleyip harcınızı homojen kıvama gelene dek çırpın.
3 adet 18-20 cmlik kalıba harcı pay edin. 160 derece ön ısıtmalı fırında 35 dakika pişirin.
Kremayı damak tadınıza göre pudra şekeri ile çırpın. Bunun için çırpma kasenizi (çelik ya da cam) buzlukta yarım saat bekletip kremanızı da buz gibi soğukken çırparsanız istediğiniz kıvama ulaşırsınız. Ardından bir başka kapta süzdürülmüş labnenizi krema kıvamına gelene dek çırpın.
*Bu aşamada eğer kıvamı almadığını düşündüğünüz bir kremanız varsa iki poşet toz krem şanti ekleyip çırpın.
İki kremayı birbiriyle buluşturun ve en son çilekleri ekleyip kabaca karıştırın.
Servis tabağınıza traşladığınız keklerinizden birini alıp 1-1.5 cup kadar kremanızdan ekleyin. Ardından diğer katlar içinde bunu uygulayıp pastanınızı sıvayın. Süslemede ben ince dilimlediğim çilekler, sprinkle ve pamuk şekeri kullandım :)
Yarın akşama kendime sözüm var, Dilek'le sürekli konuştuğumuz tarifi ekleyeceğim :)
Sevgilerimle..
gokche!