KARAMEL VE YER FISTIKLI TURTA
Orjinal tarifi karamelli halinde denemek. Sonuçtan memnun kalmak. Birden fazla kişiye denetip dondurma yerine soğuk servisi ile kesinlikle denenmeli dedikleri reçete.
Yer fıstığı ezmesi severler ve pişmeyen cheesecake severler birleşimi gibi.
Tabana orjinal reçetede oreo kullanılmıştı ben yulaflı bisküvi ile karamel uyumunu sevdiğim için değişikleri bir miktar arttırmış olabilirim :)
Ve kesinlikle böyle daha güzel oldu..
KARAMEL VE YER FISTIKLI TURTA
Tarif Dorie Greenspan
Tabanı :
30-35 adet yulaflı bisküvi
80 gr tereyağ
Bir çimdik tuz
Harcı :
500 ml süt kreması (2.5 su bardağı)
200 gr pudra şekeri (1.5 su bardağı)
350 gr süzdürülmüş labne
360 gr yer fıstığı ezmesi (parçacıklı)
125 gr yer fıstığı (tuzlu)
30 ml süt (3 yemek kaşığı)
Üzeri :
Karamel sos
125 gr yer fıstığı (tuzlu)
Tereyağını eritin, ardından biskuvileri toz hale getirin. Bir kapta bunları karıştırıp 20-22cmlik kalıbın yanları olacak şekilde yayın.Ön ısıtmalı 180 derece fırında 10 dakika pişirip oda ısısına gelince buzdolabında bekletin.
Harcı için bir kapta süt kreması ve 1/4 cup pudra şekerini çırpın köpüksü kıvam aldığında kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.Diğer kapta da 1 cup pudra şekeri ve labneyi çırpın. Ardından fıstık ezmesi, fıstık ve sütü ekleyin.
Süt kremasını dolaptan çıkarıp fıstıklı kremaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.Mousse kıvamında olacak, buzdolabından çıkardığınız tabana bu karışımı yayın ve buzdolabında en az 6 saat bekletin. Bir gece dinlendiğinde kıvamı oturacaktır.
Ertesi gün karamel sosunuzu üstüne dökün ve fıstıkları serpin. Servis öncesinde bu işlemi yaparsanız karamelde turtanıza yapışacaktır.
Hafta sonuna yemek listeleri elinde hangisini deneyeceğim diye girenler olarak çok tatlıyız bence :)
Sevgilerimle..
gokche!