Tereyağlı yoğun dokulu bir kek olduğu için ince bir dilim yeterli olacaktır.Mümkünse kendisiyle bol kişi ağırlayabilirsiniz :)
OREO ÇİLEK VE NUTELLALI PASTA
Kek için :
Tarif PW
225 gr tereyağ
4 tbsp kakao
1 cup kaynar su
2 cup un
2 cup şeker
1/4 tsp tuz
1/2 cup buttermilk
2 large yumurta
1 tsp karbonat
Ara katman ve süsleme için :
200 ml süt kreması (soğuk)
Tatlandırmak için damak tadınıza göre pudra şekeri
1-1/2 cup nutella
1 büyük kase doğranmış çilek
Ayrıca süsleme için bütün çilek ve oreo
Keki yaparak başlayalım. Tereyağ kakao ve kaynar suyu bir sos tenceresinde karışıtırın kakao topaklanmamalı ve tereyağ erimeli.Yaklaşık 15 saniye fokurdasa yeterli ocaktan alın.
Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta buttermilk, karbonat ve yumurtayı çırpın.
Unlu karışıma sıcak kakaolu karışımı ve yumurtalı karışımı sırayla dökerek sürekli çırpın. 20-22 cmlik 2 adet yağlayıp unladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kalıba karışımı pay edin.
180 derecede ön ısıtmalı fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra keklerinizi kalıptan çıkarın.
Krema için süt kremasını pudra şekerini yavaş yavaş tatlandırarak çırpın,köpük köpük olduğunda durun fazla çırparsanız kesilir.
Servis tabağına önce kekin bir patını koyun ve nutella sürün. Üzerine kremanın yarısını sürüp çilekleri dizin.Dilerseniz diğer patın yüzeyine de nutella sürüp nutellasız kısmı çilekli kremalı diğer patın üzerine yerleştirin. Nutellalı yüzüne kalan kremayı yayıp oreo ve bütün çileklerle süsleyin.
Bu hafta iki pasta tarifi daha var planda.Biraz çikolatadan uzaklaşacağız :)
Sevgilerimle..
gokche!
Bu hafta iki pasta tarifi daha var planda.Biraz çikolatadan uzaklaşacağız :)
Sevgilerimle..
gokche!