ÇİKOLATA KREMALI ÇİLEK MARMELATLI VANİLYALI CUPCAKE

image3


Okullar başladı. Sezon açıldı. Yeni döneme çoğunuz benim gibi yepyeni başlangıçlarla çoğunuz alışık olduğu düzene devam ederek başladı. Bir şekilde hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz yani :) Ne diyelim hayırlı olsun herkes için..

Cupcake mevzusu uzun bir süre önce kardeşten öte arkadaşım Şeyma'nın doğum gününü kutlamak için taşıması kolay doğum günü pastası düşünürken bulundu.Kekin dokusu minik grubumuzda sevilince haliyle eklemek istedim.

Vanilyası bol, pamuk gibi bir kek. İçini oyup çilek marmelatı doldurdum en tepesine de çikolatalı krema ve süsleme fikirleri..






ÇİKOLATA KREMALI ÇİLEK MARMELATLI VANİLYALI CUPCAKE 


Cupcake için :


Tarif EWWO

3 cup kek un (bunu da vanilyalı kullanırsanız aroma kuvvetlenecektir)

1 tbsp kabartma tozu

Bir çimdik tuz

240 gr oda sıcaklığında tereyağ

2 cup şeker

5 large boy yumurta

1+ 1/4 cup buttermilk 

1 iri vanilya çubuğunun havyarı 

İç dolgu ve dış krema için :

Çilek marmeladı

2 cup  iyi kalite bitter çikolata

1 cup süt kreması


Kuru malzemeleri şeker hariç bir kapta karıştırın. Buttermilk, süt ve vanilya havyarını başka bir kapta çırpın.Diğer bir kapta tereyağ ve şekeri 4 dakika çırpın.

Tereyağlı karışıma bir yumurtalı karışımı bir unlu karışımı azar azar ekleyerek çırpın. 30 adet cupcake kalıbına harcı paylaştırın. Kalıpların 2/3 'ü dolu olmalı oldukça kabarıyor. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 18-22 dakika pişirin.




image1 (1)



Süt kremasını ısıtın ama kaynatmayın.Çikolataları sıcak kremaya ekleyip karıştırarak ılıtın.Bir kenarda soğumaya bırakın kaskatı bir form değil daha çok krem şanti kıvamında yumuşak olduğunda 4-5 dakika mikserle yüksek hızda çırpın.

Cupcakelerin ortasını bir bıçak yardımıyla oyup çilek marmeladını 1 çay kaşığı ekleyin. Kestiğiniz parçayı üstüne kapayıp kremayı diler sıkma torbasıyla diler benim gibi sadace sıvayarak kaplayın. Süslemede pecan,sprinkle ve çilek kullandım. Siz damak tadınıza göre süsleyin. Oda sıcaklığında servis edin.



image2
 


Haftaya tatlı başladık inşallah tatlı geçer! :)


Sevgilerimle..

gokche!