Şu postları hazırlamak için mutfağı birbirine katıp bazı denemeleri yani buraya yazmadıklarımı çöpe dökmüş içim cız etmiş olsa da yeni bir başlık açmak tüm bu kötü şeyleri aldı götürdü!
14 Şubat bitmiyor malum :) Bir daha ki sene de var hani.Ben bu başlığı sene içinde de faal tutmayı planlayınca bu bölümlerin artacağı belli oldu.Devamı gelir sayın okuyucu :) Ama tabi ki aralarda blogu daha güncel tutmak için başka tarifleri eklemeyi bir nevi milyon tane sözümü yine içimden de olsa veriyorum!
Bu postta 2 kişilik cupcakeler var..Ama öyle sade yap bırak olmaz! Red velvet ve çikolatalı tam bu özel güne ait olur diye düşündüm..Şöyle nemli dokulu kahvenin yanında süpriz diye çıksın!
Klişe olanlardan çikolatalı çilek zaten var :)
Ama bir bonus koyup çikolata ve sprinkle kaplı pretzel krakerler ile (ya da fiyonk kraker) M&M sprinkle tabanlı beyaz çikolatalı lolipoplar yaptım! :)
Affettiririm ben bu postla kendimi ya :) Vallahi bak :)
ÇİKOLATALI PRETZEL KRAKER
225 gr dilediğiniz çeşit çikolata ( tabi ki en iyisi bitter)
4 cup pretzel kraker
Dilediğiniz çeşit sprinkle
Benmari usulü erittiğiniz çikolatanıza krakerlerin bir yanını batırıp birkaç saniye kalan çikolatayı üstünden akıtmak için bekleterek yağlı kağıda alın ardından üstüne sprinkle serpin.Çikolatanız soğumadan sprinkle serpmelisiniz ki yapışsın aksi takdirde üzerinden düşecektir.Oda ısında 10 dakika kadar bekletip buzdolabında muhafaza edin.
Herkesin bildiği ama belli bir ölçüsü diye sorulan birazda sprinkle ile sevgililer gününe süpriz niyetine cupcakelerin arasına serpiştirilen çilekler..
ÇİKOLATALI ÇİLEKLER
20 iri çilek
200 gr çikolata
Sprinkle
Çilekleri yıkadıktan sonra dikkatlice kurulayın.Benmari usulü erittiğiniz çikolataya çilekleri batırıp birkaç saniye çikolatanın fazlasını akıtın ardından yağlı kağıda yerleştirip üzerine sprinkle serpin.15 dakika oda ısında bekletin.Tek dikkat etmeniz gereken buzdolabında 1 saatten uzun süre muhafaza etmemeniz gerektiği.Çilekler suyunu salıp çikolatayı bozabilir.
Not : Çileklerin yaprakları çikolatalar donana kadar fena bir görüntü almış.Çileklerinizi alırken mümkünse yapraklarının daha canlı olmasına dikkat edin.
BEYAZ ÇİKOLATALI M&M'Lİ LOLİPOP
40 gr beyaz çikolata
Pembe ve kırmızı M&M
Sprinkle
*Tchibodan aldığım şu kalıpları kullandım.İçerisinde kalıp ve çubuklar mevcuttu.
M&M ve sprinkle karışımını kalıbın tabanına dökün.Benmari usulü çikolatayı eritin.Bir miktar ılıttıktan sonra üzerlerine çikolatayı dökün lolipop çubuklarını takın, bir müddet kesinlikle ellemeyin.Çikolatanız kalın bir tabaka soğuması uzun sürecektir.Yaklaşık 35-40 dakika sonra dikkatlice buzdolabına alıp 1-2 saat soğumasını bekleyin.En son kalıbı ters çevirip yavaşça çıkarabilirsiniz.
Ve gelelim cupcakelere..Bu keklerin devamında 2 kişilik bir çok tarif beklemede :)
*Tariflerde linkte fotoğrafta ki pembe puantiyeliden şu boyutta kalıp kullandım.
2 KİŞİLİK VANİLYALI CUPCAKE
Tarif H.S.E.
1 yumurta beyazı
2 tablespoon şeker
30 gr tereyağ erimiş oda ısısında
1/4 cup un
1/4 teaspoon kabartma tozu
1,5 tablespoon süt
1 teaspoon vanilya
Bir çimdik tuz
Yumurta beyazı ve şekeri hafif köpürene kadar çırpın.Ne beze kıvamı ne yumurta beyazının krem tonu kalmalı.Şeker eriyene kadar orta ayarla çırpılmalı.Miksere gerek yok :) Ardından erimiş oda ısısındaki tereyağını,sütü, vanilyayı, tuzu ve unu ekleyip 2 adet kalıba harcınızı pay edin 180 derecede 10-12 dakika pişirmeniz yeterli.
2 KİŞİLİK ÇİKOLATALI CUPCAKE
Tarif B.B
3 tablespoon un
2 tablespoon şeker
1,5 teaspoon kakao
1/8 teaspoon karbonat
Bir çimdik tuz
2 tablespoon soğuk su
1 tablespoon sıvı yağ
1 tablespoon damla çikolata
Kuru malzemeleri bir kapta, ıslak malzemeleri diğer bir kapta bir çırpıcı ile çırpıp ardından başka bir kapta bu karışımları birbirleriyle birleştirin.2 adet kalıba harcınızı pay edin.160 derece ön ısıtmalı fırında 15-18 dakika pişirin.
2 KİŞİLİK RED VELVET CUPCAKE
Tarif T.B.C.
1 tablespoon erimiş oda ısısında tereyağ
2 tablespoon şeker
1 tablespoon süzme yoğurt veya katı yoğurt
1/2 teaspoon sirke
3/4 teaspoon kırmızı sıvı gıda boyası
1 yumurta beyazı
3 tablespoon + 2 teaspoon un
3/4 teaspoon kakao
1/2 teaspoon kabartma tozu
Kakao,tuz,kabartma tozu ve unu bir kapta karıştırın.Diğer kapta tereyağ ve şekeri karıştırın.Ardından bu karışıma sirke,gıda boyası,yumurta beyazı ve yoğurdu ekleyin.Kuru malzemeleri de üzerine ekleyip çok fazla olmayacak şekilde çırpın.2 adet kalıba harcınızı pay edin.Ön ısıtmalı 160 derece fırında 15-18 dakika pişirin.
SÜSLEME İÇİN :
1 poşet şantiyi üzerinde ki süt miktarının yarısı ile çırptım,ki daha fazla krema seviyorsanız 2 poşet kullanabilirsiniz.Değişik sıkma uçları ve sprinkle iş görür :)
Lakin vanilyalıda değişik bir uygulamaya gittim.Kremayla sıvadıktan sonra en ufak kalp kalıbı tam cupcake merkezine yerleştirip içine sprinkle döktüm ardından yavaşça kalıbı yukarı doğru çektim.Bilginize :)
Umarım beklettiğime değmiştir.Hala okumada ısrarlı sayın okuyucu, seviliyorsunuz! :)
Sevgilerimle..
gokche!