PORTAKAL KABUĞUNDA ÇİKOLATA VE ÇİKOLATALI MUZLU BATON KEK

Yeni bir başlık yeni bir etiket açıyorum saygıdeğer okuyucu!

Sevgililer günü için mutlu etmek konulu bir etiket..

Kendi ellerinizle yapacağınız mutluluk içerikli hediyelerin reçeteleri..

Hani son dakikada mutfağa girdiğinizde bile yetişebilecek cinsten..

Ya da koltukta sızıp kalan sevdiğinizin bu sızışını değerlendirebileceğiniz cinsten..(sizinki sızmıyorsa oyalayacak bir şey bulun :P )

Komplike değil ama yüz güldürüp etikete uygun olacak cinsten..

Sağlıklı versiyonu, bol çikolatalısı,vanilyalısı, çift çift takılanı vs..

Ama en güzeli sadece 2 kişilik oluşu :) ( yazının burasında kalpler gülücükler sarılmalar öpücükler var)

Hadi başlayalım..


portakallı çikolata


Kolay ama etkileyici değil mi ? Uğraştırıcı gibi gözükse de oldukça kolay ve ucuz! 


PORTAKAL KABUĞUNDA ÇİKOLATA

Tarif Lily'den

2 küçük portakal (+ 1 tane kabukları için)

320 gr çikolata (farklı kakao oranlı bitter veya sütlü, ben %70 kakao oranlı bitter çikolata kullandım)

1/4 cup süt kreması (60 ml)

Önce bir portakalın kabuğunu  rendeleyip kremanıza ekleyin,diğer ikisini sıkarken yaptığınız gibi ortadan ikiye kesin içini bir kaşık yardımıyla çıkarın.Beyaz zeminiyle kabuğu kalmalı ve kesinlikle zemin kuru olmalı.

Kremanızı kaynamasına izin vermeden bir kenarda ısıtın ve tezgaha alın.Bir kenarda parçaladığınız çikolataları bu kremaya atın çikolatalar tamamen eridiğinde portakal kabuklarını bir yere sabitleyip( muffin kalıplarınıza oturtmak gibi ) içini bu karışımla doldurun eğer aceleniz varsa buzdolabında 1 saate hazırlar yoksa önce oda ısısında soğutup ardından buzdolabına alın.

Servis edeceğiniz zaman sıcak suya daldırıp çıkardığınız keskin bir bıçağı kurulayıp portakallı çikolatanızı dilimleyebilirsiniz.


sour cream chocolate chip banana


Biraz paket yapıp süsleme ihtiyacım var diyorsanız tamamdır.Kolayından bir süsleme ve ta daaa! Çikolatalı nemli bir kek olsa ölür biter diyorsanız bonus olarak muz ekledik diyorum.Bedava aromada cabası hani :)


sour cream chocolate chip banana


ÇİKOLATALI MUZLU BATON KEK

Tarif SSL'dan

110 gr tereyağ oda ısısında 

1/2 cup şeker

1 yumurta

2,5 küçük veya 2 büyük muz ezilmiş 

1 cup un

1 tsp karbonat 

2 tbsp kakao 

1/2 cup ekşi krema(sour cream) yoksa yoğurt

1 cup damla çikolata


2 mini baton kalıp veya 1 büyük baton kalıbı yağlı kağıtla veya yağlayıp unlayıp hazırlayın.

Bir kapta tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın ardından sırayla yumurta,ezilmiş muzları ve krema( veya yoğurdu) ekleyin.Tamamen özleştiğinde çikolata hariç kalan malzemeleri ekleyin.Yaklaşık 3 dakika çırptıktan sonra çırpmayı durdurup çikolataları katıp bir kaşıkla karıştırın.Kalıplara ya da kalıba harcı dökün.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin.Oldukça yumuşak olacaklar.Kürdan testi sonrası tezgahta 10-20 dakika dinlendirip kalıplarından çıkarın, iyice soğuduğunda hediye haline gelmek için hazır olacaklardır.


Bu seri burda bitmez..1.bölüm sonrası elbet ki olacaktır :) 

Sevgilerimle..

gokche!