Diğer postta uzun uzun yazar dertleşir halleşiriz ama şuan bu keki yazmalıyım..Elmalar bolken başka elmalı tariflerde gelecekken üstelik hemen yazıvermek lazım geliyor..
Görüldüğü üzere bir kek..
Elmalı..
Gördüğünüz çukurlar elmaların hamura yerleşmesinden kaynaklı..
Yanında bol sütlü kahvesi ile servis edilmiş..
Klişe olarak bu mevsimde görünen elmalı kek kapsamına girer mi derseniz hayır diye öncesinde sizi durdurmam gerekir."Elmalı turta gibi"dediysem boşuna değil..Hamuru oldukça yoğun,üzerine elmaların dik bir şekilde yerleştirilmesi ve en son tarçınlı şekerle üst tabakayı kıtır kıtır hale getirmek onu klişe olan elmalı keklerden ayırıyor..Lezzet konusunda ise üç defa yapıp dağıtmamdan aldığım sonuçlara bakılırsa gayet yerinde :)
"ELMALI TURTA GİBİ" KEK
Tarif S.Soysal
Tarif S.Soysal
Keki :
2 yumurta
170 gr şeker
100 ml yoğurt
100 ml sıvı yağ
10 gr kabartma tozu
220 gr un
Üzeri :
2 orta boy elma (gerekirse daha fazla)
25 gr şeker
2 çay kaşığı tarçın
Yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpın ardından yoğurt ve yağı ekleyip devam edin.En son un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip koyu kıvamlı bir harç elde edin.
25-30 cm dikdörtgen uzun kalıp veya yaklaşık 26 cm yuvarlak kek kalıbını hazırladıktan sonra harcı içine boşaltın.Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın,burada dikkat etmeniz gereken çok ince veya çok kalın doğramamak çünkü ince doğradığınızda eriyecek kalın doğradığınızda suyu ile harcın pişmesine engel olacaktır.
Elmaları yan yana hamura dik gelecek şekilde oyuk kısmı hamura batacak şekilde yerleştirin.Üzerine bir kenarda karıştırdığınız şekerli tarçın karışımını serpin.Ön ısıtmalı fırında 35-45 dakika pişirin.
Servis için ılıtıp pudra şekeri serpin.Yediğinizde elmalı turta / pay tadı almazsanız gelin bana şikayet edin :)
Sevgilerimle..
Gökçe :)