Aslında adım adım fotoğraflayıp canınızı çektiresi bir tarif haline getirmek istiyordum ama bir akşam vakti milföyleri değerlendirme fikrime ortak olunca ne fotoğraf çekebildim ne süsleyebildim..Hani ısırdım çektim oldu da bitti modunda karşınıza çıkardım..Daha iyi fotoğraf için biraz zamana ihtiyacım olsa da tarifi vermeden edemeyeceğim..Demli şekersiz bir çay ile çıtır çıtır dokusu gerçekten uyumlu oluyor...Ben el altındaki portakala birde kakule ekleyip denedim..
Olayı oldukça basit..Milföy ve şeker..Gerisi tamamen ekleme çıkarma..Aslı İspanyollardan Amerikaya taşınsa da şuan bir çok ülkede yapılıyor..Duyacağınız isimleri palmiyeye ek olarak gözlük,fransız kalbi,fil kulağı,kelebek kurabiye..
PORTAKALLI VE KAKULELİ PALMİYE
Tarif TMB'den
4 adet kare parça milföy (yarı çözünmüş halde,tamamen çözdürmeyin)
1 cup şeker
2 orta boy portakal kabuğu
1/2 kakule tohumu toz halde
Önce şeker ile portakal kabuklarını parmaklarınızın ucuyla ezerek birbirine karıştırın.Temiz bir yüzeye şekerin yarısını dökün üzerine milföyleri büyük bir kare oluşturacak şekilde dizin ( 2 adet yanyana dizdikten sonra üst tarafınada aynı şekilde dizip kenarlarını hafifçe bastırarak birleştirin bu sayede açılmayacak ve dikdörtgen formatına getirmek daha kolay olacak)
Hamuru merdane ile sağ sol ve yukarı aşağı birer kez açın.Bu sayede şeker hamura yapışacak.Kalan şekeri kakule ile karıştırıp üzerine serpin ve tekrar merdane ile bu sefer sağ sol tarafa birer kez açın.Üst yüzeyede şeker iyice yapışmış oldu.
Oluşturduğunuz dikdörtgen şeklinin sağ ve solundan ortaya doğru çok sıkı olmayacak şekilde sarın.Bu halde 30-45 dakika buzlukta bekletin.Buzluktan çıkardığınızda 1-1.5 cm kalınlğından dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı halde dizin.Ön ısıtmalı 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra eriyen şeker aşırı derece de sıcak olup canınızı yakabilir.Yaklaşık 15-20 dakika soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Sonbahara giriş tamam ama gelişme de süprizler olsun diye bir müddet huzurunuzdan ayrılıyorum..
Güzel bir pazar olsun :)
Sevgilerimle..
gokche!