Yanan sobanın üzerine konan mandalina kabuklarının kokusu, ayaklarım karın içinde bot olmasına rağmen donarken sıcak kestaneyi yeme çalışmaları, karın üstüne uzanıp şekil yaptım baaak diye öğrencilerle "öğrencileşme" komedisi,koşturmaca arasında penceremden baktığım manzaranın güzelliği,kaynayan suyla beraber bir kahve molası diyebilmenin eğlencesi,eve döndüğümde en lezizinden bir tabak pilav bulmak,kafede tüttürülen nargilenin keyfi..
Hepsi benim için ayrı bir mutluluk..
Tüm bunların arasında markette bulunan mini marshmallowlar(tamam abartıp 4-5 paket almış olabilirim,kabul ediyorum.), bir avuç dolusu çikolata(kuvertürden kalan o iri parçalar yok mu,off off) ve yapılır yapılmaz sıcak sıcak yarısı tüketilen kıtır mısır gevreği de( ya da karamelize mısır gevreği,hayır ismi bir yana o nasıl bir şeydir bana gevrek sevdirdi, kase kase yedim mi? yedim! )bana ekstra mutluluk olunca geriye kurabiyeyi oluşturmak kaldı..
Peki.Çok güzel..Deee nerden çıktı şimdi bu ?
Yer : Momofuku milk bar..
Kişi : Momofuku'nun pasta-tatlı şefi Christina Tosi..
Yahu hatun nerden gelir aklına birkaç malzeme ile mısır gevreği birleştirmek ? Normal olmadığın kesin.Lakin sana derin bir saygı besliyorum bilesin.Ve bu kurabiyeyi yaparken tek düşündüğüm senin kadar anormal olmak istediğimdi.Kurabiyeyi soğuk süte batırmak ise tamamen benim fikrimdi bilgine..
Tarif oldukça kolay aslında..Komplike görünüşüne aldırmamak gerek..Kıtır ya da karamelize mısır gevreği ise yapar yapmaz bir kase sütle yenmeli sonrasında kurabiyeye kondurmalı..
MISIR GEVREKLİ ÇİKOTALI MİNİ MARSHMALLOWLU KURABİYE
Tarif Momofuku Milk Bar'dan..
Karamelize veya kıtır mısır gevreği
5 cup mısır gevreği
1/2 cup süt tozu
3 tablespoon şeker
1 teaspoon tuz
135 gr tereyağ (erimiş)
Geniş bir kaba mısır gevreklerini koyup iri kalacak şekilde ellerinizle kırın.Süt tozu,şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.En son erittiğiniz tereyağını ekleyerek ön ısıtmalı 135 derece fırında 20-30 dakika 10 dakikada bir kontrol ederek karıştırarak pişirin.
Kurabiye
225 gr tereyağ oda sıcaklığında
1+ 1/4 cup şeker
2/3 cup kahverengi şeker
1 large yumurta
1,5 cup un
1 + 1/4 teaspoon tuz
1/2 teaspoon kabartma tozu
1/4 teaspoon karbonat
3 cup kıtır-karamelize mısır gevreği
2/3 cup iri kıyılmış bitter çikolata
1+1/4 cup mini marshmallow
Tereyağ ve şekeri 2-3 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpın.Ardından yumurtayı ekleyip 7-8 dakika daha çırpın.
Un,tuz,karbonat ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip 1 dakikadan az karıştırın ve en son mısır gevreği marshmallow çikolatayı ekleyip yarım dakika kadar spatula ile karıştırın.
Bu aşamadan sonra yaklaşık 1/3 cup büyüklüğünde dondurma kaşığı veya cup ölçünüzle yağlı kağıt serili tepsiye karışımdan paylaştırın.1 saat buzlukta bekletin (kesinlikle oda sıcaklığındayken pişirmeyin) Bu şekilde buzlukta 1 hafta bekleyebilir ve pişireceğiniz zaman çözülmesini beklemeden fırına atabilirsiniz.
1 saat sonrasında (yayılacaklar bir tepsiye 4 adetten fazla koymayın ) 190 derece fırında 18 dakika pişirin, yalnız bu ısı konusu biraz karışık en iyisi kenarları fotoğrafta göründüğü gibi hafif kızardığında (ortası yumuşak olacaktır ) fırından alıp soğuması için bekleyin yani 10 dakika sonrasında tetikte olun.
Biz bir görsel paylaşalım malzemeleri görünsün dedik ve eriyen marshmallow yüzünden 4-5 kurabiyeyi ılıkken yedik.Soğuk süte bandırdıkça keyfimiz yerine geldi.
Valla bu gayet komplike tarif diyenler için :)
KREM ŞANTİLİ KURABİYE
250 gr tereyağ veya 1 su bardağı sıvıyağ
1 paket krem şanti
1 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un
Üzeri için diler ılıkken bulacayacağınız pudra şekeri diler pişmeden önce serpiştireceğiniz sprinkle
Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak dokulu bir hamur elde edin.Belirtilenden daha fazla un almayacaktır.Ceviz büyüklüğünde veya uzun şekil vererek 180 derece 10 dakikadan sonra kontrol ederek 15-20 dakika pişirin.Kurabiyelerin altı tatlı kahverengi olduğunda fırından alıp soğuduktan sonra servis edin.
Güzel bir pazar diliyorum :)
Sevgilerimle..
gokche!