Pufidik pandispanyası ve çırpılmış süt kreması ile
iri doğranmış kıpkırmızı çilekler eşlikçisi olsun
mis gibi koksun :)
İtiraf tamam şimdi sırada ney nasıl oldu da :)
Pandispanya katkısız,kabartma tozsuz,en pufidik haliyle ve aşamalarıyla burada tıktık!
Yukarıda ki üç fotoğraf pastayı oluşturmayı aşamalarıyla tekrar göstermek amaçlı..Katlar arasına sürülmüş bol krema ve iri doğranmış çileklerden başka birşey değil :)
Bu postta artık hazır krem şanti kullanmadan verdiğim tarif ile pastalarınızı sıvayabilirsiniz.. Kek,pasta, meyvelerinizle servis etmek içinde uygun elbet :)
Ben bu pasta için altta ki ölçünün iki katını kullandım..
EV YAPIMI KREM ŞANTİ ~ WHİPPED CREAM
Tarif Rose Levy Beranbaum'dan..
1 cup ~ 232 gr soğuk süt kreması (Tikveşli marka)
1 tbsp {yemek kaşığı} toz şeker
1 tsp {çay kaşığı} vanilya ekstrakt / vanilya aroması
Kremayı,şekeri ve vanilyayı bir kapta karıştırın ve mixerlerinizin uç aparatlarıyla beraber 15 dakikalığına buzdolabına koyun.
Zaman geçtikten sonra çıkarıp önce orta hızda sonra katılaştıkça hızlandırarak çırpın.
2 cup kadar çırpılmış kremanız olacak.Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında bekletin.
Kremada ki tek püf çok yoğun hızla çalıştırdığınızda kremanızın ayrışacağıdır.Katılaştığında durmanız yeter.Çok çırptığınızda ev yapımı tereyağ elde edersiniz ve geri kalan suyu buttermilk diye kullanabilirsiniz..
Kendime not : Eğer becerebilirsen krem şanti için ya fotoğraf ya video ekle! Video çok iddalı oldu dur bir düşün..
Meyveli,farklı tarz çilekli,güllü..Bol tartlı bir hafta olacağa benziyor :)
Sevgilerimle..
gokche!