ANNEMİN ELMALI KURABİYESİ
Hamur :
250 gr tereyağ
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
200 ml yoğurt
85 gr şeker
400-450 gr un (daha fazla veya az olabilir)
iç :
4-5 ortaboy elma
2 tatlı kasıgı tarcın
85 gr şeker
Dilerseniz iri kıyılmış ceviz,yaklaşık 100 gr kadar
önce iç harcı için elmalar rendeleyin,teflon bir tavaya rendelenen elmaları koyun ustune şeker ekleyin.kısık ateşte suyu çıkana kadar pişirin.En son tarçını ekleyip karıştırın bir kenarda soğutun.
hamur için oda sıcaklıgında tereyag şekerle kaıştırın ardından sirke yoğurdu ekleyin,
elenmiş k.tozu ve unu azar azar ekleyerek yumusak ve ele yapısmayan bir hamur elde edin.
dilerseniz hamuru bir kaç parcaya ayırıp daire şeklinde acın ve 8- 10 parça pizza dilimi yapıp geniş olan tarafına 1 tatlı kasıgı harctan koyup cok sıkıştırmadan sivri ucuna gore itekleyin,yukardaki fotograftaki gibi mini elmalı kurabiyeler elde edin.
180 derece üstü pembeleşene kadar ama alt yüzeyini de kontrol ederek pişirin.
Sevgilerimle..
Gökçe :)