ANNEMİN ELMALI KURABİYESİ





ANNEMİN ELMALI KURABİYESİ

Hamur :

250 gr tereyağ

1 çay kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

200 ml yoğurt


85 gr şeker

400-450 gr un (daha fazla veya az olabilir)



iç :


4-5 ortaboy elma

2 tatlı kasıgı tarcın

85 gr şeker


Dilerseniz iri kıyılmış ceviz,yaklaşık 100 gr kadar









önce iç harcı için elmalar rendeleyin,teflon bir tavaya rendelenen elmaları koyun ustune şeker ekleyin.kısık ateşte suyu çıkana kadar pişirin.En son tarçını ekleyip karıştırın bir kenarda soğutun.

hamur için oda sıcaklıgında tereyag şekerle kaıştırın ardından sirke yoğurdu ekleyin,
elenmiş k.tozu ve unu azar azar ekleyerek yumusak ve ele yapısmayan bir hamur elde edin.

dilerseniz hamuru bir kaç parcaya ayırıp daire şeklinde acın ve 8- 10 parça
 pizza dilimi yapıp geniş olan tarafına 1 tatlı kasıgı harctan koyup cok sıkıştırmadan sivri ucuna gore itekleyin,yukardaki fotograftaki gibi mini elmalı kurabiyeler elde edin.

180 derece üstü pembeleşene kadar ama alt yüzeyini de kontrol ederek
 pişirin.


Sevgilerimle..

Gökçe :)