bu kek annemin tarif defterinden..yapılıs aşamları gayet kolay tek ozelliği elmaların boyle yuvarlak (bu sayede her yuvarlak dilim bir porsiyon oluyor) ve ince şekilde kesilip fırına atmadan hemen önce yerleştirilmesi..lezzeti tam yerinde..biz bayılıyoruz ailecek :)
elma tarcın brilikteliğini sevenlere gelsin bu kek :)))
ANNEMİN ELMALI KEKİ
2 su bardagı şeker
1 su bardagı yogurt
3 yumurta
125gr margarin + 1/2 su bardağı sıvı yağ (veya toplamda 1 su bardagı sıvıyağ)
2 su bardagı + 2 dolu dolu yemek kaşıgı un
2.5 yemek kaşıgı tarcın
1 paket kabartma tozu
2-3 adet elma
şeker ve yumurtayı köpürene kadar cırpın
sıvı yag ve yogurdu cırpıp homojenleştirin
ardından elenmiş un , k.tozu, ve tarcin(ben zencefil ve karanfilide ekledim) ekleyerek homojenleştirecek kadar cırpıp yaglanmıs kek kalıbınıza boşaltın
ortasını oydugunuz ve ince dilimlediğiniz elmalarıda yerleştirin
180 derecede 35-40 dakika yeterli geliyor
Sevgilerimle
Gökçe :)
Gökçe :)