oda arkadasımızdan geldi bayram donusu koca bir kapla..
margarin yok bakmayın siz onun oyle rulo dizilişine..aslı fındıklı..lezzeti tam bir tarif karsınızda..
ben tarifi not ettim eve gidince deneyip tekrar bu posta yorum bırakacagım...
KARAGÖZ TATLISI
hamur için;
1 paket yaş maya
1 su bardagı sıvı yag
1 su bardagı süt
1 paket k.tozu
1 paket vanilin
aldıgı kadar un
~2 yemek kasıgı kakao(hamur kakaoyu yiyince koymayı durdurun amaç renk değiştirmek)
kakaolu ve sade hamur arasına serpmeye ~1 su bardagı kırık fındık(opsiyonel)
şerbet için;
5 su bardagı seker
6 su bardagı su
1/2 limon suyu
yaş mayayı sütle iyice birbirine yedirin
sıvı yagıda ekleyip k.tozu ve vanilini ekleyin
unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamuru 2ye ayır
1.hamura kakao ekleyip iyice yedirin
iki hamuruda dikdörtgen seklinde acın
**fındık sade ve kakaolu hamur arasına yerleştirilecek sayet fındık katacaksanız
kakaoluyu iç tarafa yerleştirip cok sıkı olmayacak sekilde sarın
**bence biraz buzdolabında bekletilmeli ama arkadas yok gerek yok dedi
1 parmaktan biraz ince dilimleyip yaglı kagıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin ve 10-15 dakika kadar bekleyinki mayalansınlar
180 derecede kızarana kadar pişirin
sıcak tatlı soguk serbet olacak sekilde hazırlayın
şimdiden afiyet olsun:)
sevgiler...
gokche!