bembeyaz örtü mutluluk sebebim :)))
istanbula kar ugramamısken daha ben okulda karla bogusuyor buz ustunde resmen dans(!) ediyordum :) ama olsun derslerde dışarıyı izlemek dersten kaçanların kartopu izlediklerini gormek benim için tam bir şölendi :)))
KAR YAĞDI
bu tarif dikdörtgen borcama uygun.
1 paket tuzsuz etimeki borcama dizin
karameli için;
2 su bardagı su
2 su bardagı şeker
kreması için;
4,5 yemek kaşıgı dolu dolu pirinç unu
1lt süt
1 paket şekerli vanilin
en üstü için;
1 su bardagı süt
1 paket toz krem şanti
1 adet orta boy nar
1-2 su bardagı h.cevizi
***eğer krem şanti kullanmayacaksanız kremanın şekerini arttırın.normalde şanti ve karamel şeker tadını dengeliyor
karamel kısmını yapmak aslında kolay ama dikkat istiyor
2 su bardagı sekeri geniş bir tencereye alın ve ocakta ısıtın
bir sure sonra karamel tonlarında tamamen erimiş şekeriniz olacak
yalnız burda dikkat edilecek sey karamel kokusu gelir gelmez suyu eklemek ve mumkunse ocakta uzak durarak eklemek. yoksa seker kolay yanan bir madde tamamen yanık kokan bir karamelimiz olur
hemen suyu ekleyin şeker topaklanacaktır onları eritmek amacımız şimdide
eritirken dikkat edeceğiniz yine hoş bir karamel kokusu alır almaz durmak yoksa yine yanar:)
sıcak sıcak etimeklerin ustune(ince bir kat kekte pandispanyada olur tahminim) hemen karamelimizi dokelim
diğer tarafta kremayı hazırlayalım sütün 250 ml ini ayırın pirinç unu ile iyice karıstırın (kremamızın topaklanmasının önlüyoruz)
bu arada sütüde ısıtıyoruz ve kaynamaya yakın süte pirinç unlu karısımı ilave ediyoruz
iyice muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyayı ekleyip karıstırıp ocagın altını kapıyoruz kenara alıyoruz
eger bu kısımda hala topaklanma varsa mixerle işlerini görüyoruz:D
karamelli etimeklerin ustune muhallebiyi yayıp sogumasını bekliyoruz
soguduktan sonra cırpılmıs krem şantiyide ekliyor ve en uste h.cevizi ve narla süslüyoruz
ve kesinlik soguk servis ediyoruz:))
şimdiden afiyet olsun
sevgiler..
gokche!