KAR YAĞDI TATLISI


bembeyaz örtü mutluluk sebebim :)))

istanbula kar ugramamısken daha ben okulda karla bogusuyor buz ustunde resmen dans(!) ediyordum :) ama olsun derslerde dışarıyı izlemek dersten kaçanların kartopu izlediklerini gormek benim için tam bir şölendi :)))


























KAR YAĞDI


bu tarif dikdörtgen borcama uygun.


1 paket tuzsuz etimeki borcama dizin


karameli için;


2 su bardagı su

2 su bardagı şeker


kreması için;


4,5 yemek kaşıgı dolu dolu pirinç unu

1lt süt

1 paket şekerli vanilin


en üstü için;


1 su bardagı süt

1 paket toz krem şanti

1 adet orta boy nar

1-2 su bardagı h.cevizi


***eğer krem şanti kullanmayacaksanız kremanın şekerini arttırın.normalde şanti ve karamel şeker tadını dengeliyor


karamel kısmını yapmak aslında kolay ama dikkat istiyor

2 su bardagı sekeri geniş bir tencereye alın ve ocakta ısıtın

bir sure sonra karamel tonlarında tamamen erimiş şekeriniz olacak

yalnız burda dikkat edilecek sey karamel kokusu gelir gelmez suyu eklemek ve mumkunse ocakta uzak durarak eklemek. yoksa seker kolay yanan bir madde tamamen yanık kokan bir karamelimiz olur

hemen suyu ekleyin şeker topaklanacaktır onları eritmek amacımız şimdide

eritirken dikkat edeceğiniz yine hoş bir karamel kokusu alır almaz durmak yoksa yine yanar:)

sıcak sıcak etimeklerin ustune(ince bir kat kekte pandispanyada olur tahminim) hemen karamelimizi dokelim


diğer tarafta kremayı hazırlayalım sütün 250 ml ini ayırın pirinç unu ile iyice karıstırın (kremamızın topaklanmasının önlüyoruz)

bu arada sütüde ısıtıyoruz ve kaynamaya yakın süte pirinç unlu karısımı ilave ediyoruz

iyice muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyayı ekleyip karıstırıp ocagın altını kapıyoruz kenara alıyoruz

eger bu kısımda hala topaklanma varsa mixerle işlerini görüyoruz:D

karamelli etimeklerin ustune muhallebiyi yayıp sogumasını bekliyoruz


soguduktan sonra cırpılmıs krem şantiyide ekliyor ve en uste h.cevizi ve narla süslüyoruz

ve kesinlik soguk servis ediyoruz:))




şimdiden afiyet olsun



sevgiler..



gokche!