İKİ KİŞİLİK ŞEFTALİLİ COBBLER




İki kişilik çokça şeftali aromalı ama üstünde tereyağlı hamuru ile hem damak şenlendiren hem pratik akşam çayına tatlı :)



İKİ KİŞİLİK ŞEFTALİLİ COBBLER 


Şeftalili harç :

2 orta boy şeftali

8 gr nişasta (1 yemek kaşığı)

60 ml su  /1/4 su bardağı)


Hamuru için :

50 gr un (1/2 su bardağı)

25 gr şeker (2 yemek kaşığı)

30 ml süt ( 3 yemek kaşığı)

20 gr tereyağ


*Hamura limon veya portakal kabuğu rendelemek veya şeftalileri anason gibi lavanta gibi bir baharatla fokurdatıp(sonra baharatı içinden alın) farklı aromalar kazandırmak mümkün.



Şeftalileri kabukları ve çekirdeklerini alıp dilimleyin. Nişasta su ve şekeri karışıtırıp bu karışımın üstüne dökün ve bir sos tenceresinde fokurdattıktan sonra 2 dakika bekleyip kenara alın.

Hamuru bir kapta bir çatal yardımı ile karıştırın. Yapışkan bir hamur olacaktır.

Sıcak şeftalileri iki ramekin kabına pay edin üstüne hamuru iki eş parça şeklinde bırakın. 200 derece ön ısıtmalı fırında 25 dakika pişirin. Serviste bademli dondurma!





Sevgilerimle..

Gökçe :)