FISTIK EZMESİ ÇİKOLATA VE MUZLU GLUTENSİZ ŞEKERSİZ MUFFİN İLE GLUTENSİZ ŞEKERSİZ KAKAOLU KURABİYE

Untitled




Puf puf,çok çikolatalı ve mermer deseni yer fıstığı ezmesinden olan bir muffin. Yerken suçluluk hissettirmeyen şekersiz ve glutensiz yoğun dokulu kahve eşlikçisi :)


FISTIK EZMESİ ÇİKOLATA VE MUZLU GLUTENSİZ ŞEKERSİZ MUFFİN

Tarif Bakerita


3-4 iri muz ezilmiş (380 gr)

3 yumurta

45 ml zeytinyağ ( 3 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı)

85 gr yer fıstığı ezmesi 

50 gr hindistan cevizi unu ( 8 yemek kaşığı)

35 gr kakao ( 1/2 su bardagı)

3 gr kabartma tozu (1 çay kaşığı )

5 gr karbonat ( 1 çay kaşığı)

Bir iri çimdik tuz

80 gr bitter çikolata iri kıyılmış

Mermer deseni için ekstra 12 çay kaşığı yer fıstığı ezmesi




Untitled






Yumurta,fıstık ezmesi,yağ ve muzu çırpın. Ardından kakao,h.cevizi unu,tuz,karbonat ve kabartma tozunu ekleyin.Homojenize olduğunda iri kıydığınız çikolatayı ekleyip 12'li muffin kalıbınıza harc pay edin.

Keklerin yüzeyine fıstık ezmesinden bir çay kaşığı koyup bir bıçak veya kürdan yardımı ile sekiz çizin. Ben ilave olarak  tepesinede çikolata ekledim bu aşamada tercih sizin.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 






Untitled





Instagramda çok sayıda gluten içermeyen tariflerin olduğu hesap var. Lakin birinde sürekli gözüme çarpan bu kurabiyeleri biraz kalorisini arttırıp hurma ile tatlandırınca inanılmaz leziz minik çay-kahve yanına servis edilesi şeyler elde ettim :)

Glutensiz şekersiz diyince burun kıvıranlara bu brownie tadında ki kurabiyeden ikram edin. Çayın-kahvenin yanında benim gibi abartmadan tüketin ama :)



GLUTENSİZ ŞEKERSİZ KAKAOLU KURABİYE

Tarif Sema

1 yumurta

6 gr kakao

60 ml tahin

8 gr hindistan cevizi unu

2 iri Medjoul(Kudüs) hurması ezilmiş

Bir iri çimdik kabartma tozu

Dışına hindistan cevizi


Ezdiğiniz hurmaların üstüne tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Ardından bir tatlı kaşığı kadar hamurdan alıp yuvarlayın hindistan cevizine bulayın. 160 derece ön ısıtmalı fırında 15-20 dakika pişirin. 10 dakika sonrası kontrollü olun zira her fırında farklılık gösterebilir çabuk pişiyorlar.



Sevgilerimle..

Gökçe :)