Uzun süre şeker tüketmediğiniz daha sonra yediğiniz her şeker içerikli besin damak tadınızda garip bir tat bırakıyor. Şekersiz hayatımın 5. haftasında edindiğim tek şey bu.
Bu kurabiyelerde de bol şeker miktarını düşürüp kakaoyu koyu seçince ortaya leziz ama şekersiz geçirilen günlerden dolayı çok tüketemediğim fakat ev ahalisinin bitter tadında diye ikinci günü bitirdiği bir reçete çıktı.
Bu tarifte aslında beyaz şeker yok daha doğrusu sağlıksız şeker yok. Hindistan cevizi şekeri kullanılıyor.Tek sorun ülkemizde oldukça pahalı meblalara satılması. Bu yüzden muadili niyetine esmer şeker kullandım ve oranını olabildiğince azalttım. Bitter tadı sever herkesin hoşuna gidecek türde bir tarif ve glutensiz! :)
UNSUZ YER FISTIĞI EZMELİ ÇİKOLATALI KURABİYE
Tarif Chelsea
1 cup yer fıstığı ezmesi
1/3 cup şeker
4 tbsp kakao
İri çimdik tuz
1 tsp karbonat
1 large yumurta
1/2 cup iri kıyılmış bitter çikolata
Fıstık ezmesi,şeker ve yumurtayı çırpın.Ardından çikolata en son olmak üzere kalan malzemeleri ekleyin. Bir tatlı kaşığı kadar hamurdan alıp yuvarlayın tepesine iri bir parça bitter çikolata batırın.
Ön ısıtmalı 180 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından çıktığında çok yumuşak oluyorlar, tamamen soğumadan tepsiden almayın.Dilerseniz üzerine deniz tuzu serpin.
Soğuk sütle tüketmeniz kişisel tavsiye! :)
Haftayı sağlıklı tarifler ile kapatcağız! :)
Sevgilerimle..
gokche!