PORTAKAL VE CEVİZLİ NEMLİ KEK

Untitled
Evimizde her daim pasta yapılmıyor elbette :) Lakin sade bir kek yapılacaksa ya turunçgil aroması ya da fındık ceviz gibi kuru yemişlerle daha lezzetli yapılması isteniyor.

Ama benim istediğim o nemli doku sağlanmayınca yaptığım kekleri genelde yemiyordum :) Bu tarifi beğendiğim bloglarda görünce olayı ne diye araştırdım. Reçete orjinali Bon Appetit : Dessert's kitabından. Nemlilik portakal suyu ile o yağlı leziz dokuda cevizle sağlanmış. Ama baya bir ceviz söz konusu :) 

Bakalım siz beğenecek misiniz..



PORTAKAL VE CEVİZLİ NEMLİ KEK

Tarif Bon Appetit : Dessert's 

1 + 1/2 cup iri doğranmış ceviz

1 cup un 

1 tbsp kabartma tozu

1/2 cup portakal suyu

4 large yumurta 

1+ 1/3 cup şeker

1 + 1/2 tbsp portakal kabuğu rendesi

1/2 cup sıvı yağ


Cevizi toz olmayacak şekilde rondodan geçirin ve diğer kuru malzemelerle bir kapta karıştırın. 

Temiz bir kapta yumurtaları 2 dakika çırpın ve ardından şekeri ekleyip köpük köpük olana dek 4 dakika çırpın. Sırasıyla önce kuru malzemeleri sonra portakal kabuğu,portakal suyu ve yağı ekleyin.

Hazırladığınız 22-24 cm'lik kalıba harcınızı boşaltın. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra portakal dilimleri ve iri cevizle servis edin. Belki biraz pudra şekeri de olabilir.
Untitled
Haftaya tatlı başlamış olalım :)


Sevgilerimle..

gokche!