Ama benim istediğim o nemli doku sağlanmayınca yaptığım kekleri genelde yemiyordum :) Bu tarifi beğendiğim bloglarda görünce olayı ne diye araştırdım. Reçete orjinali Bon Appetit : Dessert's kitabından. Nemlilik portakal suyu ile o yağlı leziz dokuda cevizle sağlanmış. Ama baya bir ceviz söz konusu :)
Bakalım siz beğenecek misiniz..
PORTAKAL VE CEVİZLİ NEMLİ KEK
Tarif Bon Appetit : Dessert's
1 + 1/2 cup iri doğranmış ceviz
1 cup un
1 tbsp kabartma tozu
1/2 cup portakal suyu
4 large yumurta
1+ 1/3 cup şeker
1 + 1/2 tbsp portakal kabuğu rendesi
1/2 cup sıvı yağ
Cevizi toz olmayacak şekilde rondodan geçirin ve diğer kuru malzemelerle bir kapta karıştırın.
Temiz bir kapta yumurtaları 2 dakika çırpın ve ardından şekeri ekleyip köpük köpük olana dek 4 dakika çırpın. Sırasıyla önce kuru malzemeleri sonra portakal kabuğu,portakal suyu ve yağı ekleyin.
Hazırladığınız 22-24 cm'lik kalıba harcınızı boşaltın. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra portakal dilimleri ve iri cevizle servis edin. Belki biraz pudra şekeri de olabilir.
Haftaya tatlı başlamış olalım :)
Sevgilerimle..
gokche!