GÜNLÜK ÇİKOLATALI KEK

Başlık garip oldu çünkü nasıl çevireceğimi bilemedim yine :) Ama sorun değil..Neticede iyi kalite kakao kullanıldığında kakao oranı yüksek bitter çikolata yenmiş hissi veren bir kekten bahsediyoruz..

Magnolia Bakery ismini duymayan kalmadı hatta bu işe kafasını gönlünü koymuş herkeste kitaplarının olduğu kanatindeyim.Lakin benim kitaplarını karıştırırken gözüme çarpmayan bir tarif internette ki özellikle yabancı bloglar da yürüdü gitti..

Neden bu kadar süredir yapmadım bilmiyorum ama gerçekten mutfağın bir köşesinde vanilyalı dondurma veya çırpılmış süt kreması ile servis edilmek üzere beklemesi şart bir tarif,üstelik bekledikçe sanki daha güzel oldu..Bitterimsi tatları seviyorsanız tam size göre diyebilirim..

Tek püf noktası iyi kalite kakao! Eğer alabiliyorsanız Valrhona yoksa Kahve Dünyasından temin edebileceğiniz kakao ile yapmanız kişisel önerim..

Ayrıca kakao çeşitlerinin tarifi nasıl etkilediğini bir başka yazıda uzun uzun bahsedeceğim şimdilik tarif..

everyday chocolate cake / from magnolia bakery


GÜNLÜK ÇİKOLATALI KEK

Tarif MB ve SK


115 gr tereyağ oda sıcaklığında

1 cup light esmer şeker(tarifte bu malzeme deniyor ama malum ülkemizde yok normal şeker kullandım)

1/2 cup şeker

1 large yumurta

1 cup buttermilk

1+ 1/2 cup un

3/4 cup kakao

1/4 tsp karbonat

1/2 tsp kabartma tozu

1/4 tsp tuz


Tereyağ ve şekeri 3 dakika boyunca krema haline gelene kadar çırpın.Ardından buttermilk ve yumurtayı ekleyin. Kuru malzemeleri bir kaba eleyin.Ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpın.Karışımı 22x12 cmlik yağlayıp unladığınız baton kalıba aktarın ve  ön ısıtmalı 160 derece fırında 60-70 dakika kadar pişirin.

10-15 dakika soğuması için bekleyip ardından kalıptan çıkarın,sıcakken dilimlemeyin.İyice soğuduğuna emin olduğunuzda hafif çırpılmış süt kreması/ dondurma  ve taze meyve ile servis edin.

everyday chocolate cake / from magnolia bakery



Haftaya rengarenk bir pasta ile başlayacağız..Umarım başarabiliriz :)

Mutlu pazarlar diliyorum..

Sevgilerimle..

gokche!