Sizde benim gibi pazara çıktığınızda hiçbir şey yapmasanız dahi meyve sebze koklayanlardan mısınız? Veya yaza sadece sütlü tatlıları yakıştıranlardan mısınız?
Tamam o zaman..Bu yazı sizin olsun..Hatta bundan sonraki gelecek yazıda..
Çünkü pazar günü ne bulursam (yüzüme vurmayın orucun etkisi sağolsun) aldım..Hatta Instagram'da durup durup paylaştım..Facebook üzerinden ifşa ettim..
Onca malzeme alınırda birşeyler çıkmaz mı? Çıkar elbet..Bugünlük böyleyiz işte :)
Babam tam bir balkolik..Yurt içinde bulduğu tüm çeşitli balları denediği yetmiyor gibi yurt dışına da el atmış durumda..Bu pudingte kavanozların arasından seçtiğim Bulgar balıyla yapıldı..Elbette ki istediğiniz çeşit bal kullanabilirsiniz..Lakin şeker yerine bal kullanıp tüm aromasını süte yedirdiğimiz için balın kokusunun pudinge sindiğini unutmayın..Bal sevmeyenler için(sevin.sevmelisiniz) can sıkıcı olabilir..
Vanilya ise arkadan arkadan esansıyla gülümsetir halde..Dilerseniz vanilyalı şekerinizle aromasını katlayabilirsiniz..
VANİLYA TANELİ VE BALLI PUDİNG
Tarif buradan
500 ml süt
1 iri vanilya çubuğu
1/3 cup bal
3 tablespoon mısır nişastası
30 gr tereyağ
Sütten yarım bardak kadar alıp bir kenarda nişasta ile karıştırın.Bu sayede pudinginizde topaklanma olmayacak.
Diğer tarafta vanilya çubuğunun tohumlarını çıkarın ve çubuğuyla beraber kalan sütü koyduğunuz sos tencerenize aktarın.Üstüne balı ekleyip bir süre ısıtın.Kaynama noktasına geldiğinde çubuğu alıp nişastalı-süt karışımını tencerenize ekleyin kısa sürede puding kıvamına gelecektir.Ocaktan aldığınızda tereyağını ekleyin.
6 ufak kaseye veya benim gibi sevdiğiniz kavanozlarınıza paylaştırın.Soğuduğunda portakal ve rendelediğiniz beyaz çikolata ile servis edebilirsiniz..
Beni o puding kesmez şöyle dondurmayla servis edeceğim çikolatalı bir şey olsun derseniz birde elimizde bu var..
Hindistan cevizi sütü normal süt yerine kullanılıyor (yine veganlara uygun) ve oldukça yoğun dokulu ama dondurmayla(kesinlikle Maraş ile) servis edilesi ve kavurduğunuz hindistan cevizi rendenizle tam olacak bir tatlı..Daha gösterişli hale getirmek sizin elinizde..Yumurtasız olmasıda alerjik bünyelere süpriz olsun..
HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ İLE BİTTER ÇİKOLATALI PUDİNG
Tarif buradan
1 kutu hindistan cevizi sütü
3 tablespoon şeker
1/4 cup mısır nişastası
3 tablespoon dark kakao
100 gr bitter çikolata (en az %60 kakao oranlı) irice doğranmış
1/4 teaspoon tuz
Vanilya aroması
Sütün 1 bardaklık kısmıı bir kaba aktarın üzerine kakao ve mısır nişastasını ekleyip homojenize olana dek karıştırın.Ardından kalan sütü,şekeri ve tuzu sos tencerenizde ısıtın.En son kakaolu karışımı ekleyip puding kıvamına gelmesini sağlayın.Ocaktan alıp vanilya ve çikolatayı ekleyip kuvvetlice çırpın.
4 kaseye pay edin ve soğutun.Serviste Maraş dondurması ve tavada birkaç dakika kavurduğunuz h.cevizi rendesi kullanın
Sevgilerimle..
Gökçe :)