Şimdilik elimde ki toz bademlerin yönlendirmesiyle marmelatları kurabiyeleri denemeli dedim ve girdim mutfağa..Sonuç ? Mekik tadında tereyağ kokan leziz lokmalar..
BADEMLİ MARMELATLI KURABİYE
Tarif Beyaz Fırın-Kurabiyeler kitabından..
300 gr tereyağ oda sıcaklığında
260 gr / 1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta
375 gr un / 3.5 su bardağı un
120 gr/ 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz badem
Dilediğiniz bir çeşit marmelat ama özelllikle ekşi meyvelerden yapılmış daha leziz oluyor..
Tereyağ ve şekeri çırpın,şeker eridiğinde yumurtayı ekleyin..1-2 dakika çırptıktan sonra toz badem ve unu ekleyip hamuru toparlayın ,streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin..
Çıkardığınızda 45 adet cevizden büyük olmayacak şekilde hamurdan toplar yapın ve baş parmağınızla tam ortasına bastırın ardından çay kaşığı yardımıyla çukurlara yaklaşık yarım çay kaşığı marmelatları doldurun..Tepsiye aralıklarla dizin..
160 derece ön ısıtmalı fırında 15-18 dakika pembeleşene kadar pişirin..Eğer gözünüze marmelatı azalmış gibi gelirse ekstra ekleyin ve hafifçe pudra şekeri serpin..
Sevgilerimle..
gokche!