DORİE'NİN TİRAMİSUSU

dorie's tiramisu cake


Annemden uzaktayım..Ama evden çıkmadan önce dolaba notuyla bir pasta iliştirdim..Netice de hediye zamanı..Sadece şuan mı ? Asla.Bu pasta ona layık mı ? Asla.

Daha iyisini yapabilir miyim ? Zamana bırakalım :)

O arada açılmış bir facebook sayfası ,kutlanması gereken anneler günü, kayda geçmesi gereken bir post var..

Yarın görüşürüz demeden önce tüm annelerin ellerinden öpüyorum :)

Not : Daha sık güncelleyemiyorum evet, instagramdan sonra facebook üzerinden ses verebileceğimi düşünüyorum yani sanırım :) Beklerim :)

Ve tarif..Yarından çok çok sonra araya bir diş tedavisi sıkıştırılmış halde :)

dorie's tiramisu cake

DORİE'NİN TİRAMİSUSU

Tarif Baking

Kek :

2 cup vanilyalı kekun

2 teaspoon kabartma tozu

1/8 teaspoon karbonat

1/4 teaspoon tuz

140 gr tereyağ oda sıcaklığında

1 cup şeker

3 large yumurta

1 large boy yumurta sarısı

3/4 cup buttermilk

Espresso ektrası :



2 tablespoon toz espresso 

2 tablespoon kaynar su

Kek şurubu : 

1/2 cup su

1/3 cup şeker

Kreması :

225 gr mascarpone peyniri oda sıcaklığında

1/2 cup pudra şekeri

1 cup süt kreması

70 gr bitter çikolata iri kıyılmış

Üzeri için :

Çikolata kaplı kahve çekirdeği ya da ben gibi beyaz çikolata kalpleri

Kakao

dorie's tiramisu cake


Kek:
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.

Tereyağ ve şekeri 3 dakika boyunca krema kıvamına gelene dek çırpın ardından tek tek yumurtaları ve yumurta sarısını ekleyip her biri için 1 dakika daha çırpın.

Ardından 3 partide ilk kuru karışım olmak üzere kuru karışımı ve buttermilki ekleyin.

23 cmlik 2 adet kalıba veya daha önce yaptığım gibi daha küçük 3 kalıba harcı paylaştırın.180 derece ön ısıtmalı fırında 28-30 dakika pişirin.

Ekstra:
Espresso ve kaynar suyu karıştırıp bir kenara alın.

Şurup:
Su ve şekeri kaynatın şeker eridiğinde ekstradan 1 tablespoon içine ekleyin.

Krema:

Mascarpone ve pudra şekerini çırpın.Bir başka kapta kremayı katılaşana kadar çırpıp azar azar mascarpone ile hazırladığınız karışıma ekleyin.

Birleştirme :

Sunum tabağınıza kekinizin bir patını koyup üst kısmını bir bıçak yardımıyla düzleyin ardından şurup ile ıslatın.Burda dikkat edeceğiniz husus bir fırça kullanmanız bu sayede her yana şurubu eşit yayabileceksiniz.

Hazırladığınız kremanın 1+1/4 cup kadarını ara kreması olarak yayın ve üzerine diğer patı kapayıp kalan şurupla ıslatın.Bu aşamada eğer 3 pat kullanacaksanız kremayı daha az kullanmalısınız.

Ardından kalan ekstrayı (yaklaşık 1,5 tablespoon) kremaya katıp bir miktar daha çırpın krema kıvamı gevşekse en az 15 dakika buzdolabında bekletin.Krema hazır olduğunda kekinizi kaplayıp süslemeyi servis anında yapın.

dorie's tiramisu cake

Ve bunca zahmet sonunda bir dilimi kendinize ayırın...

Sevgilerimle..

gokche!