YUMURTAYI DOLDURMAK VE "MEŞHUR" PUDİNG OLAYI..

Haydi itiraf edin..
Çekmecelerinizde /çantanızda kinder süpriz yumurtanın kağıtları,oyuncakları var! Ya da odanızın bir köşesinde gülümsetsin diye!Belki de gittiğiniz çocuklu toplantılarda hediyelerinizde!

Şimdi onları çıkarın.Paketi nazikçe açıp oyuncağını alın.

İçini dolduracağız!

Evet yumurta doldurmak (!) en başında manyakça gelebilir.Hatta uğraştırıcı ama sonucu düşününce oldukça keyif alacağınızdan eminim!

Cream cheese -frosting- & apricot jam Filled Chocolate  Eggs


Bu kızın kafasından bir tane rica edip,fikir için teşekkür ediyorum! Amin.

Mutfağa giriyorum.Elimde 4 adet süpriz yumurta sakince tepesini kırıyorum.Yani yiyorum.

Zevkle!

Dişlediğim yerler belli mi ? Sanmıyorum.Devam..

Şurada yaptığım kremayı yarım ölçü çırpıp sırıtıyorum.Yumurtaların  oluşacağı hali düşündükçe bu gayet normal.Sakinim.

Tepesi kırılmış yumurtayı kremayla dolduruyorum.Oldu.Yemek istiyorum.

Ama olmadı.Sarısı yok!

Kayısı marmeladımdan 4 çay kaşığı almalıyım.Her bir yumurtanın ortasını itekliye itekliye boşluk açıyorum ve 1'er çay kaşığı marmelattan indiriyorum.Görüntü tamam! Buzdolabında birkaç dakika beklettikten sonra servise hazır..

Birde evdeki yumurtalıkları bulabilseydim :( Artık bugünlük böyle.

Cream cheese -frosting- & apricot jam Filled Chocolate  Eggs


Oldu olmasına da durup durup meşhuur diye sıralanan bir muzlu puding var..Magnolia'ya ait..Türkiyede çakması mevcutmuş :) Lakin orjinale sadık kalarak yapmak istiyorum..Eskiden tek sıkıntım tatlandırılmış süttü..Artık değil.Neden ? Cenk çoooktan tarifi verdi bile..Şimdi tek engelim; üşengeçliğim bir nevi..


Magnolia Bakerys famous banana pudding


Orjinal tarifteki;

Nilla wafer yok..

Ama bebe biskuvisi var!

İnstant Jell-o puding yok..

Crem ole vanilya var!

Eksikleri tamamladık mı ? Tamamladık..Başlamak kaldı,üşenmezsek..


MAGNOLİA BAKERY'NİN MUZLU PUDİNGİ

Tarif More from Magnolia'dan 

500 ml süt

1 paket crem ole vanilya

1 paket cici bebe (400 gr)

3-4 adet muz dilimlenmiş

400 gr tatlandırılmış süt

750 ml süt kreması (tikveşli)

Magnolia Bakerys famous banana pudding

Süt ve crem oleyi çırpın.Ardından tatlandırılmış sütü ekleyin.Bir diğer kapta kremayı katılaşana kadar çırpın ve iki karışımı birbirine ekleyip homojenize edin.

Magnolia Bakerys famous banana pudding

Kullanacağınız orta boy dikdörtgen kalıbınza önce biskuvileri üstünede muz dilimlerini dizin.Üzerine hazırladığınız kremanızı döküp işlemleri tekrarlayın.Bir gece  kalmak üzere streçliyip buzdolabına kaldırın.

Magnolia Bakerys famous banana pudding


Servisten önce sütlü çikolatanızı rendeleyerek üzerine ekleyin.Bu öyle dilimleyebileceğiniz tarz bir tatlı değil.Büyük kaşıkla kaselere servis edip tadını çıkarmaya bakın.

Ya da..

Magnolia Bakerys famous banana pudding


Kalıba değilde aynı işlemlerle minik kavanozlara pay edip mükemmel hediyeler hazırlayabilirsiniz :) Tamamen tercihinize kalmış..



Haftaya güzel bir kurabiye ve pastayla başlamak istiyorum..Nasip diyelim :)


Sevgilerimle..

gokche!

ADIM ADIM CAKE POPS...

Renkleri seviyorum..Ayırmadan..Siyahı kutsal sayıp kenara ayırmadan..

Belki de bu yüzden  sprinkle hastalığına,meyve sebze sever bir yapıya sahibim..

Renklerle çalışmak inanılmaz eğlenceli..

Üretkenliğinize dehşet katkısı var bikere..

Enerjide cabası..

Sonra dönüp oluşturduğunuz aldığınız hissettiğiniz şeye ki bu güzel tipsiz diye ayırmadan renkli oluşundan dolayı "Harika!" diye çıldırmanızda var mesela..

Sadece mutfak değil elbet kastettiğim! 

Kırmızı ve rahat diye kucakladığınız ayakkabılarınız :

toms <3


Benimde bahçem olsun diye aldığınız saksılarınız :


saksılarım

Kokusuna takıldıklarınız :


çilekkk

Buzdolabını açtığınızda elinize geçenler :


domates

Tüm bunlar aslında sizi bir adım daha fazla mutlu eden, dönüp baktığınızda bugün benim saksılarıma  haykırdığım gibi "Renkler olmasa hayat biraz daha zor olurmuş!" dedirten ufak detaylar..

İşte bu yüzden Cake Pops..Renkli detaycı süslü içten içe her yanlış adımda sövdüren ama bittiğinde herkesin yüzünde kocaman bir gülümsemeyle bu benim olsun bu benim olsun diye seçmece yaptıran yegane süpriz!

Adım adım kısmını elimden geldiğince oluşturdum..Olmuşmudur? Artık o sizin takdiriniz..


cakepops!

Fikrin annesi Bakerella..Bence kendisinin sitesine girdiğinizde buraya neden kendisinden bahsetmediğimi anlayacaksınız! Harika bir bakış açısı ve neticeleri söz konusu..

Ama burda bazı dikkat edilesi notlar var..

1-Kullanılan kek oldukça nemli.Bu tarifte kuru bir kek kullandığınızda yerken asla zevk almıyorsunuz zaten kıvamıda zor tutuyor.

2-Çikolatayla çalışmak göründüğü kadar kolay lakin unutmayın ki eğer ısısını ayalayamayıp yakmaz ya da kullandığınız kek krema karışımını ayarlayamayınca çikolatayı yüzeyinde kusturmazsanız kolay.Son tahlilde evet kolay :)

3-Kremasını başka bir tarifte daha kullanacağız içerisinde ki yağ miktarı gözünüzü korkutacaktır tabiki fakat ben oldukça beğendim.

4-Kek başlı başına bir olay.Üzerine krema ve taze meyveylede gayet başarılı.Nemli,çikolata kokulu.Bakınız örnek aşağıda :


kiwi fruit whipped cream chocolate cake

Ölçüler kısmından tarifteki cup,tsp,tbsp terimlerinin açıklamasını bulabilirsiniz.

CAKE POPS 

50 adet için

Keki :

1.5 cup kakao (ben koyu kullandım)

3 cup un

3 cup şeker

1 tbsp karbonat

1.5 tsp kabartma tozu 

1.5 tsp tuz

3/4 cup sıvı yağ

1.5 cup yoğurt

1.5 tsp vanilya aroması

3 large yumurta

1.5 cup kaynar su

Kuru malzemeleri bir kenara eleyin.Kaynar su hariç ıslak malzemeleri bir kaba boşaltın ve 2 dakika çırpın.Kuru malzemeleri ekleyip bir kenardan kaynar suyu ekleyerek karışımı homojenize olana dek çırpın.

Büyük boy borcama yağlı kağıt serin ön ısıtmalı 180 derece fırında 25 dakika daha sonra 150 dereceye düşürüp 20 dakika boyunca pişirin.

Tarifte belirttiği gibi pişirdiğimde orta kısmı karışım sıvı yoğunluklu olduğundan pişmedi ve kenarları hızlı pişip yanmasın diye ısıyı düşürüp bir süre daha pişirdim.Isıyı düşürdükten sonra kontrol ederek pişirin.

Piştikten sonra bir kenara alıp tamamen soğumasını bekleyin

Kreması :

250 gr krem peynir oda sıcaklığında

115 gr tereyağ oda sıcaklığında

1 tsp vanilya aroması

450 gr pudra şekeri

Krem peynir ve tereyağını homojenize olana kadar 30 saniye çırpın vanilyayıda ekleyip bir yemek kaşığı yardımıyla damak tadınıza göre (çünkü belirtilen miktarla oldukça tatlı oluyor) pudra şekerini ekleyerek 1 dakika yumuşak kıvam alana dek çırpın.

Ve başlıyoruz :

1-Önce keki kırıntı haline gelene kadar parçalayın.


step1
   
2-Kremadan kaşık kaşık ekleyerek harcınızı ele yapışmayan bir kıvama getirin.Bu aşamada krema artabilir sorun değil başka tarifte kullanabilirsiniz.


step2

3-Hazırladığınız harçtan orta boy bir ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir kenarda yağlı kağıt serili tepsinize toplar yapın.


step3

4-Çikolatayla kaplamadan önce yumuşaklığı dolayısıyla 20 dakika buzlukta ya da 2 saat buzdolabında bekletip soğutun/sertleştirin.


step4

5-Benmari usülü çikolatanızı eritin.Soğuttuğunuz topları çıkarın.Çubukları (Lolipop çubuğu, dondurma çubuğu ya da çöp şişler) çikolataya bulayıp toplara saplayın bu sayede tutkal niyetine çikolata kullanmış oldunuz :) Tekrar buzluğa kaldırıp birkaç dakika bekleyin.

**Bir fikir! dilerseniz toplarınızı buzdolabına kaldırmadan hindistan cevizine bulayıp bu şekilde buzdolabında 10 dakika bekleterekte tüketebilirsiniz.Bakınız aşağıda ki fotoğraf :

happy ending1

6-Erittiğiniz çikolatanıza birkaç dakika sonra çıkardığınız topları çubuğundan tutup dik şekilde batırın ve biraz    sallayarak fazla çikolatayı akıtın.Üstüne dilediğiniz sprinkle,kuruyemiş vs ile süsleyip çubuğunuzu mümkünse kalın bir strafora saplayın.(Öneri : dilerseniz delikli süzgecinizi ters çeviripte çubuklarınız deliklerinde sabitleyedebilirsiniz.)

Oda ısısında bir müddet soğuduktan sonra hava sıcaksa buzdolabında muhafa edin.Test etmeme göre 3 gün bu şekilde buzdolabında dayanıyor.Lakin çikolata buzdolabında terleme yapabiliyor benden söylemesi :/

Notlar :
* Ben bu tarifi yarım ölçü denedim.Kekin yarısını yemiştik çünkü :)
*Çikolatalarınızı çeşitlemek veya üstüne çikolatadan şeritler yapmak değişik jelibonlar vs kullanmak tamamen size kalmış.
*Çikolatanızı erittikten sonra ocağın altını kapatıp kendi sıcağıyla çalışabilirsiniz.Dikkat ocak açık  kalmasın bir süre sonra çikolata topaklanma yapar.
*Birden fazla denemelerde ki fotoğrafları topladığım için birbirinden bağımsız duruyor olabilir.

Ve sonuç :


happy ending2

Yazıyı bitirmeden bir teşekkür Detol'e :)

thank u2

Bu hafta birkaç kez daha görüşeceğimizi hatırlatmak isterim sayın okuyucu :)

Sevgilerimle..

gokche!