KAKULELİ PORTAKALLI CHEESECAKE, SARIMSAKLI ACILI BURGU, MANTAR KURABİYE, KUSKUSLU TON BALIKLI SALATA.......

cardamom




Kakule ne ki? Tadı nasıl? İsmi çok estetikmiş ama he ben sırf bu yüzden alırım ben! :)

İşte aktara giderken ki tüm sorularım bu..Elde var 100 gr kakule.. E çok güzelde ben bunu nerde kullanacağım :S Google babaya sorduk cevabı aldık sizi bilgilendirelim dedik linki bir tık mesafenize taşıdık buyrun.. Ben alırım ederim diyorum ama hemen sonrasında derin bir araştırma peydah olur evde ve evet bakalım bu baharat nelere şifa nerelerde kullanılır diye paralarım kendimi :) Severim bulduklarımı paylaşmayı ama kakulenin ki pek bir eğlenceliydi :)

En bariz özelliği iştah açıcı ve ağız kokusu giderici oluşu.. İştah acıcı durumu eğlenceli olan kısmı.. Malum diyetteyim kilo başlı başına problemim uzun müddettir annem bu da nesi diye pakete baktığında Kakuleeee :) diye çığlık atmam yetmedi üstüne bu özelliğini belirttim erkek kardeşim ve annem duyar duymaz artı telefonun ucundaki biricikim kahkaya boğuldu..
Erkek kardeşimin yorumu ile bende önce anlam veremediğim sonra farkında olmadan geleceğimi kararttığım bu bitkinin güldürücü etkisini çözmüş oldum..

Gökhan : Ya sen delirdin mi 34 bedensin diye mi aldın kakuleyi ? Ya iştahımı kapayacagım diye canın çıkarken sen iştah açıcı almışsın pesssssss :) Aman bol bol ye ihtiyacın var senin :)

Annem : Kızım önce bir okusaydın neymiş neyin nesiymiş diye.. Adı hoş kokusu hoş diye mi aldın yahu :) Sakın yiyeyim falan deme akrep nalanı geçersin bu yaşında :))))



fruit



Tabi ki biz abarttık bu özelliğini geyiğe vurduk biraz.. Gülmeye yer arıyorlarmış kader beni çıkarmış diye düşünüp kakulenin dış kabugunu açtım kokusu gerçekten hoş.. Nane gibi keskin değil ama ferah.. İçinde ki mini tohumlarını cıkarıp ezdim ve hooop yapmaya koyuldugum portakallı cheesecake'i şenlendirdim.. Aroması yoğun az koymakta fayda gördüm ama siz krem peyniri çırparken ekleyip damak zevkinize göre azaltır arttırır veya hiç eklemezsiniz.. :)





orange cardamom cheesecakemantar kurabiye





KAKULELİ PORTAKALLI CHEESECAKE


1/2 çay kaşığı tohumları cıkarılmıs dövülmüş kakule

1 büyük portakalın kabugu ve yarısının suyu

400 gr krema peynir (yörsan white tercihim)

200 ml krema (tikveşli kesinlikle!)

200 gr labne (ülker içim kullandım)

4 yumurta

2 su bardagı seker

1 yemek kasıgı dolusu un

26cmlik bir kalıpta yaptım

taban için ;

2 paket eti sultani biskuvi rondoda un haline getirilmiş

75 gr tereyag eritilmiş


tabanı için;

hazırlayın kalıbınızın tabanına yerleştirin ve buzdolabına kaldırın

harcı için;

krema peyniri labneyi ve kremayı kabınıza alın kakuleyi ekleyin ve çırpmaya baslayın homojenize olması yeterli

ustune şekeri ekleyip devam edin ve yumurtaları herbirini ekledikten sonra tekrar cırpmak sartıyla tek tek ekleyin

homojenize olunca unuda ekleyip çırpmaya devam edin un karısır karısmaz durun

buzdolabından cıkardıgınız kalıba harcınızı dökün ve 140 derecede 30 dakika sonra 170 derecede 35 dakika pişirin



MANTAR KURABİYE


Bu tarif bizim kızalrın onayını almıs bir tarif.. Bana ait.. Ama size memnun kaldıgım Denizimin hediye ettiği oktay ustanın kitabından olan tarifide yazacağım..


150 gr margarin

4 yemek kasıgı tepeleme toz şeker

3 yemek kaşığı tepeleme un

250 gr mısır nişastası

1 paket kabartma tozu

1 su şişesi kapağı :)

1 tatlı kasıgı dolusu kakao


margarinle şekeri birbirine iyice yedirin ve mısır nişastasını yavas yavas ekleyerek bitirdiğinizde una geçin kabartma tozunuda ekleyip yumusak bir hamur elde edin
cevizden biraz ufak toplar yapın ve şişe kapağını kakaoya bulayıp kurabiyelerin ustune hafifçe bastırın benim gibi yuklenirseniz fotografta ki gibi fazla yayılırlar :)

180 derecede ustu beyaz kalacak sekilde pişirin


oktay ustanınki;

250 gr margarin

1 su bardagı pudra sekeri

2 su bardagın un

2 su bardagı bugday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kasıgı kakao ve 1 su şisesinin kapağı :)

aynı methodla yapıp 170 derecede 20-25 dakika pişirilecek





sarımsaklı acılı burgusarımsaklı acılı burgu




SARIMSAKLI ACILI BURGU

Evdeki milföyü değerlendirmekti amacım biranda popüler oldu :) Kızlarla yaptıgımız cay partisinde favori oldu öyle ki yurt müdireside tarifi not etti :) Sofrada hoş bir atıştırmalık olabilir..


3 - adet dikdörtgen milföy hamuru çözdürülmüş

1 yemek kaşığı zeytinyag

1/2 yemek kaşığı acı biber

1 yemek kaşığı su

3 buyuk diş sarımsak ezilmiş


milföyleri hafif unlu tezgahta biraz acın ve istediğiniz kalınlık+ uzunlukta kesin

z.yag kırmızı biber sarımsak ve suyu iyice karısıtırın

bir fırca yardımıyla milfoyun uzerine bolca sürün

fırfır misali bir ucunu tutup diğerini çevirin ve tepsiye yerleştirip uçlarını hafifçe bastırın

180 derecede kızarana kadar pişirin





tonlu salata







KUSKUSLU TON BALIKLI SALATA



1/2 paket kuskus

1 kutu konserve mısır(soguk suda yıkanmıs)

2 kutu konserve ton balıgı(yagı iyice süzülmüş)

1 su bardagı kıyılmış dereotu

1 yemek kaşığı kadar mayonez

1 limon suyu ve 1-2 cay kasıgı tuz


mayonez hariç diğer hersey hepsi soguk bir şekildeyken karıstırılır ve sunum esnasında mayonez sıkılır süsleme amaçlı limon dilimleri goruntu için :)

Sevgiler..



gokche!

Bİ'SÜRÜ..

strawberry


Çilek bahar çığlığı atmaya yeter mi ?


Baştan söyleyeyim aklıma ne geldiyse yazdım yazısı olacak bu.. Kafam allak bullak..


Bilgisayar formata gidince anladım değerini herşeyin.. :) Bloga giremiyorum mailie bakamıyorum kitlendim kaldım.. Ne kadar hayatımıza girmiş teknoloji onu farkettim olmazsa olmazımız olmuş..Ama ben herşeye inat çıktım bilgisayarımın formatınıda fırsat bilip gezdim tozdum fotoğraflar çektim baharın kokusuyla sarhoş oldum ve pazar günü yurda zor döndüm :)

Herkes (arkadaşlarım annemin arkadaşları kısaca çevremdekiler) inatla bir cafe açmam taraftarı..Tabiki bende açmak istiyorum ama istediğim butik pastaneden çok mini bir cafe.. Pembeli kırmızılı beyazlı bir kısımda mis gibi kurabiyelerin oldugu,bir kısmında eger olursa şeker hamurlu cicili bicili sunumların güldüğü, bir kısımdada çeşit çeşit çikolataların oldugu ve bol bol farklı tuzluların(salatalar atıstırmalıklar borekler yumusacık pogacalar) oldugu bir yer..Sıcak samimi..İçeri girince hafiften bir müzik karıslasın sizi sonrada sımıscak kahve/cayınız gelsin.. Birde canınız ne cekerse o ara masanızda olsun.. 

 
Fiyatları gördüğünüzde ' İki kuruş şeye verdiğimiz paraya bak' diye sitem etmediğiniz öğrenciside ev hanımıda çalışanında gelebileceği bir yer.. Mutfağından hiç çıkmayacağım deliler gibi üretebileceğim bir yer..


Konu dağıldı nasıl toparlayacagımı merak ediyorsunuz.. Dağınık bırakacağım.. Bilinen tarifler var bugün.. Ama garip bir şekilde bunlara annemin arakadaşları tarafından rağbet var.. Bu hafta ardarda güncelleme yapacgım bloga..Pc gidici.. Tarifler kalıcı olmalı yoksa onlarda pc'nin peşi sıra gidecek..




incirli tatlıhalleyli



Ön not: Bu yazıda ki tarifler tarif defterinde ki müthiş hanımlardan alındı.. Kesinlikle harikalar!



İNCİRLİ TATLI

incirli cevizli köpük gibi bir kek kahveyle ıslatılıp bol muhallebiyle servis ediliyor..Sanırım ilk sırayı alması bu tarifi çok dağıtmamdan kaynaklanıyor..


kek için ;

7 adet kuru incir küp küp dogranmıs

1 su bardagı ceviz içi elinizle minik parcalara bölünmüş

1 su bardağı un

3 yumurta

1 paket kabartma tozu


ıslatmak için;

1 su bardagı kaynar su

1 yemek kasıgı kahve (nescafe gold önerim :))

1/2 su bardağı toz şeker


muhallebisi için;


1 lt süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

5 yemek kaşığı tepeleme şeker

50 gr tereyag

1 poşet krem şanti (muhallebiye yumusak doku kazandırıyor)



kek;

yumurta ve şekeri eriyinceye kadar çırpın köpüksü bir kıvam alacak

üstüne ceviz ve inciri ekleyin spatula ile karısıtırp un ve kabartma tozunu ekleyin cok fazla karıstırmayın homojen olsun yeter aksi takdirde köpüksü yapı sönecektir

170 derecede dikdortgen borcamda 10-13 dakika pişirin cabun pişiyor dikkat

muhallebi;

sütü sos tencerenizde un nişasta ve şekerle iyice karısıtırn topaklanma önelemek amaçlı

daha sonra ocaga alın ve kısık ateste gözgöz olana dek pişirin muhallebi kıvamını alınca kenara alın ve tereyagını ekleyip mikserle cırpın soğudugunda krem şantiyi ekleyip iyice cırpın

kek çıktıgında ıslatmak için hazırladıgınız kahveyi keke dökün , iyice sogudunda sogumus muhallebiniz ustune boşaltın ve buzdolabında servis anına kadar bekletin

servis önerisi: kakao ama tarcında yakısır



HALLEYLİ PASTA

krem şanti halley ve çikolatalı sos.. Hayır diyen görmedim ;)

2 paket 10'lu halley

2 paket krema şanti(4 poşet yani)

1 paket çikolatalı sos

1-1.5 lt süt

istenirse ceviz fındık hindiastan cevizi içine /dışına katmak amaçlı


çikolata sosumuzu hazırlayın kenarda sogusun, krem şantileri üzerinde yazan süt miktarına göre koyu kıvam kazanana kadar cırpın

halleyleri elinizle cok minik olmayacak sekilde kırın ve krem santiye katın

derin bir salata kasesine veya porsiyonluk kaselerni streç film oturtun ve karısımı içine poşaltın

buzlukta en az 6 saat dondurun cıkardıgınızda soguttugunuz çikolata sosunu dokup servis edin





loveaglayankek






KALPLİ KOZALAKLAR


Bu kalpli kozalakları sevgililer gününde yapmıştım ama evdeki malzemelere gore :) Tadı hoşuma gitmişti evdekilerinde oyle.. Aldıgım şekilde yazıyorum..Şekil tavsiyesi ise hediye edeceğiniz kişiye göre değişecek..


1 paket kakaolu pirinç patlağı (mumkunse kellogs)

3 yemek kaşığı bal

3 yemek kaşığı kakao

50 gr margarin

süsleme için pudra şekeri



margarini tavada iyice eritin balı katın dikkat edin yanmasın ustune kakaoyu katın oda karısıma eklenince pirinç patlaklarınıda ekleyin

hemen aktarmak istediğiniz kalıplara veya limon sıkacagınızın ust kısmına doldurun kısa zamanda soguyor

ters cevirip veya kalıptan cıkarıp ustune pudra sekeri serpin


AĞLAYAN KEK


Bu kek beni çok güldürdü adıyla :) tadan herkesten onay aldıgına gore yazabilirim sanırım..

4 yumurta

3 kahve fincanı şeker

3 kahve fincanı un

1 çay bardagı portakal suyu (keki oldukca yumusatacak)

1 paket kabartma tozu


üstüne;

1 poşet krem şanti

1 su bardağı süt

1 adet çikolatalı sos

2-2,5 su bardagı süt


yumurta ve sekeri iyice cırpın üstüne protakal suyunuda ilave edin ve cırpmaya devam edin

elediğiniz un ve kabartma tozunuda ekleyip 150 derecde kare bir borcamda pişirin

kek çıktıgında sıcakken 1 su bardagı sut ile ıslatın

kek sogudugunda 1 poşet krem şanti ile 1 su bardagı sütü iyice çırpın ve üzerine yayın

en son çikolata sosu hazırlayın üzerine yayın ve buzdolabında bekletin



Uzun mu oldu? Yok bence kısa olmuş.. Herkesin bildiği blogumda olmasını istediğim tarifler not edildi..


Şimdilik ben diğer yazının fotograflarını ayarlaya durayım..

Bol güneşli bol çiçekli haftalar diliyorum :)

Sevgiler..

gokche!

FRAMBUAZ SOSLU MİNİ CHEESECAKELER, PORTAKALLI TÜRÜF

;mini cheesecake




Biriken yorumlar..Biriken tarifler..Biriken kilolar..

Frambuaz soslu çikolatalı mini cheesecakeler : Kendileri pek bir tatlı :) frambuaz sosla olan aşkları tartışılmaz ayrı olmaları imkansız geliyor bana.. Martha Stewart' a ait..


Portakallı türüf : Anne Willian'ın kitabından.. Görüntüsü beni mahvetti yap diye o kadar çok sinyal geldi ki beynime kalkıp mutfaga koşmak farz oldu :) Bu adı nedir ne değildir hiç araştırmadım bu sefer.. İçimden gelmedi pekte bunun adı saklı kalsın dedim.. Suçladım biraz da kilolarımın sorumlusu olduğu için her ne kadar bir dilim yesemde..





mini cheesecake 2mini cheesecake with raspberry



FRAMBUAZ SOSLU MİNİ CHEESECAKELER


140 derece 20 dakika

2 büyük yumurta hafif çırpılmış

1/2 cup toz şeker

1 cup damla çikolata (ben ekledim hahaha :D)

1/2 cup sour cream*

bir çimdik tuz

455 gr (1 pound ) krem peynir oda sıcaklıgında yumusamıs

18 adet yuvarlak yulaflı biskuvi taban için..Nası yani diyorsanız tıklayın!


* Tam yağlı yoğurdun susuz kısmını kullanabilirsiniz veya şu ürünü temin edebilirsiniz.

Ben çikolataları diplerine seprtim yani hemen biskuvinin ustune siz dilerseniz üstüne serpin.

krem peyniri şeker ile çırpın üstüne çırpılmış yumurtayı ekleyin

sour cream ve tuzu ekleyip devam edin homojenize oldumu durun cheesecakete bu yeterli

muffin kalıplarınıza yerleştirdiğiniz biskuvilerin üstüne karısımınızı pay edin ve ön ısıtmalı fırında pişirin

piştiğinde fırında sogutun ve direk buzdolabına kaldırıp 3-4 saat sogumasını saglayın


frambuaz sos için :

250 ml bardak ile 1 su bardağı frambuaz

2 yemek kaşığı şeker


frambuazı şekeri blendırdan geçirin ve bir süzgece koyup çekirdeklerinden arındırın,cheesecakelerin üzerinde servis edin.




orange chocolateorange chocolate  3



PORTAKALLI TÜRÜF



180 derecede 23cmlik kalıpta

60 gr tereyag

1 su bardagı un

4 corba kasıgı kakao

bir çimdik tuz

4 yumurta

2 kahve fincanı toz şeker

keki ıslatmak için 4-5 çorba kaşığı portakal suyu

ganaj + süsleme ;

375 gr bitter

375 ml krema

90 gr beyaz çikolata rendesi

2-3 corba kasıgı kakao

yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek cırpın (bu tabirden kasıt beyazlasana kadar, mikseri kaldırıp ileri geri yaptıgınızda harcın ustunde olusan çizgiler gec kaybolmalı)

kakao un tuzu bir yerde eleyin ve tereyagını eritin erittiğiniz ve ılıttıgınız tereyagını ve unlu karısımı dönüşümlü olarak harca ekleyin (tereyag un tereyag un tereyag un şeklinde)

spatula yardımı ile karıstırın asla hızlı olmayın homojenize olunca durun

yaglı kagıt serdiğiniz kalıbınıza aktarıp yaklasık 30 dakika pişirin kurdan testi şart!


ganaj için; kremayı kaynama noktasına getirip kırdıgınız çikolataları içine atın eriyip soguyana kadar karıstırın ardından mixerle cırpın cok cırpmadan köpük köpük olana dek cırpın

fırından çıkan kekinizi ılıtıp portakal suyu ile ıslatın

soğuyunca üstüne kremanınız dokup en az altı saat buzdolabında misafir edin

ardından kakao serpin ve orta bolgesine beyaz çikolatayı rendeleyin..

Yarın staj var bu demek oluyor ki yarın 15 çocuk beynimi yiyecek :) Ayrıca kahvaltıda patates kızartması var ya dayanmam gerek :)


Sevgiler benden size..


gokche!

KEFİRLİ KEK , LORLU TARÇINLI CHEESECAKE , MOZAİK PASTA , SOSİSLİ KAŞARLI KİŞ


Ne başlık ama :) Yazmayı çok sevmeme rağmen bazen tıkanıp kalıyorum..Sanki bunu için bir blog açmamışım gibi buraya yazmayı durduramıyorum..Bulmalaıyım sebebini..Bekliyordu bu tarifler.. Ay ben bundan çok memnun kaldım diye not ettiğim herşeyi aktarmanın zamanı geldi.. :)

Akşam İstanbul'a geçeceğim.. Denenecek listem hazırda :) Perşembe ve cuma günü öğlen vakitlerinde Beşiktaş civarlarında avare gibi dolaşan iki bayan görürseniz yanına gelip birine sorun Gökçe sen misin diye :) Yanımda ki Meri olacak kesin :)

Loru annem çok sever kahvaltıda omlette poğaçada muhakkak kullanır.. Ben bayadır cheesecakete nasıl olur derken Üç Beyazsız Hamur İşleri kitabımda buldum.. Oldukça bereketli ve annemin deyimi ile tam bize göre idi.. Çatlama yapmadı bir sorun yaşatmadı annemin arkadaşlarına gideceği için dilim fotoğrafından çok kalıp fotografı sergilenecek :)


Kefirli kek; ertesi gün çok yumuşak ve kefirin hiç belli değil.. Evde kefirmi var deneyin derim :)





ricotta cinnamon cheesecakekefirli kek




LORLU TARÇINLI CHEESECAKE

400 gr tuzsuz lor peyniri

1 yemek kaşığı kuş üzümü (çöpleri temizlenip suda şişirilmiş)

4 yumurta akı sarısı ayrı

2 cay bardagı süt kreması

1,5 çay bardağı pekmez

1 yemek kaşığı tam buğday unu

1er çay kaşığı portakal ve limon kabuğu rendesi (ben bunu yerine 1,5 tatlı kasıgı tarcın koydum)

bir tutam doğal kaya tuzu

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Taban için: Tarif verilmişti ama denemedim ondanda dogru bulmadım vermeyi.. Eti formun kepekli yulaflı biskuvisininden 4 paket alıp un haline getirdim 50 gr erimiş tereyag ekleyip tabana yaydım harcı hazırlayana kadar da dolapta beklettim..

lorla yumurta sarılarını bir tahta kaşık ile iyice ezin

krema ve pekmezi ilave edip onları iyice yedirin, tarçını ekleyin

ardından un ve kuruladıgınız kuş üzümlerini ekleyin

tuz ile yumurta akını köpük köpük olana dek çırpın

yumurta aklarını karısıma yavasca katıp köpükleri söndrümeden karısıtırın

24 cmlik kalıba aktarıp ustune dolmalık fıstıkları serpin ve önceden ısıtılmıs fırına 150 derecede 1 saat pişirin

son 10-15 dakikada yavasca kapagı acıp kontrol edebilirsiniz ustu cok kızarmıssa aliminyum folyo ortup tekrar kapagı kapatmak kaydıyla..

piştiğinde fırın kapağını 5-6 cm acık bırakıp 1 saat daha bekletin sogudugunda en az 6 saatte oda sıcaklıgında misafir edin :) sonra yallah buzdolabına..


KEFİRLİ KEK


20-22 cmlik kalp kalıpta 180 derecede 40-45 dakika

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı kefir

1 su bardağı sıvı yag

3 yemek kasıgı dolu dolu kakao

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


yumurta ve sekeri çırpın

üstüne kefir ve sıvı yagı ekleyip homojenize edin

en son un kakao ve kabartma tozunu eleyip ekleyin ve çırpın

önceden ısıtılmıs fırına yaglanmıs kalıptaki kekinizi verin

ılındıktan sonra servis yapın ertesi güne agzı kapalı bir kapta beklettiğinizde yumusacık oldugunu farkedeceksiniz



kaşarlı sosisli kişmosaic



SOSİSLİ KAŞARLI KİŞ


buradaki linkte taban tarifinin yarısını 20cmlik bir kalıba uygulayın..


10 adet kokteyl sosis

1 yemek kaşığı salça

1 su bardagı rendelenmiş kaşar

1 ufak yumurta

1 cay bardagı krema


sosisleri salçaya bulayın

tabanın ustune dizin bir taraftanda krema ve yumurtayı çırpın

karısımı sosislerin ustune yaydıktan sonra ustune 1 su bardagı kaşarı serpin

180 derecede ustu kızarana kadar pişirin



BEYAZ ÇİKOLATALI MOZAİK PASTA

erkek kardeşim en çok bu yaptığım şekilde seviyor o yüzden önce bunu yazıyorum ama aslında aklımda bambaşka bir tarif var oda yakında gelir :)


2 su bardağı süt ile 1 paket beyaz çikolatalı sosu pişirin

1 paket yulaflı biskuvi ve 1 paket pötibör biskuviyi iyice kırın

4 yemek kasıgı silme kakaoyu kırdıgınız biskuvilerin ustune dokun

ardından sosuda ekleyin ve iyice karıstırın

dikdortgen bir kalıba strec film serip ustune harcı boca edin en az 6 saat veya 1 gece buzlukta bekletin

servis etmeden yarım saat once buzdolabına alın

servis önerisi : çikolatalı sos taze meyve:)



denenecekler listemi kabartıyorum en kısa zamanda dönmek dileğimle :)


sevgilerimle..



gokche!

ÇİFTE PEYNİRLİ MUFFİN , MEKSİKA FASULYELİ YAZ SALATASI VE TAVUK GÖĞSÜ (EN YALANCISINDAN) :)

Bu muffinler babamın (birde evin :)) favorisi...Elde peynir kalınca oktay ustanın bu tarifini denemek kaçınılmaz oldu..Yalnız ben birazcık değiştirdim :)

Salata ise tamamen annem ayşe ve benim hayal gücümüze bağlı..Lezzetlimi evet..Doyurucumu evet..Malum yaz geliyor salatalara tam gaz devam etmeli yoksa kötü olacak..

Tavuk göğsü ise annemin..Kendileri bayağı bir yalancı :) Ama oldukça pratik.. Pasta ara katında kullanmam gerektiğini düşünüyorum..Dilerseniz tarçın antep fıstıgı fındık badem dilerseniz çikolatalı sos (ki biz evde bitteri azıcık suyla eritip döküyoruz üstüne) meyveli sos hepsinede yakışıyor..





meksika fasulyelibir ısırık




ÇİFTE PEYNİRLİ MUFFİN



3 yumurta

2 yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

100 gr beyaz peynir

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


isteğe göre dereotu, taze soğan, maydanoz (1/2 su bardağı maydanoz kullandım ,evdekiler pek sevmiyor diye az kattım ama 1 su bardağı tam olacaktır)


yumurta yogurt ve sıvı yagı iyice cırpın

ardından un ve kabartma tozunu koyun ve homojenize oldugu an durun

en son ezilmiş peynir ve kıyılmıs maydanozunuzuda ekleyin ve karıstırın

kıvamı koyu olacak şüphelenmeyin :)


170 derecede ön ısıtmalı fırında 15 dakika pişirin üstü kızarınca olmuş demektir... ayrıca üstüne labne peyniri ile süsleme yapılmıştı çifte peynirli bu yüzden ama ben sabah yaptıgımdan o kadar sabırlı olamadı ev ahalisi :)


MEKSİKA FASULYELİ YAZ SALATASI


7 adet ufak ufak doğranıp pişirilmiş kokteyl sosis

1 kutu konserve meksika fasulyesi

1 su bardagı minik minik haşlanmış patates

3/4 su bardağı minik minik haşlanmış havuç


Pişirdiğiniz ve haşladıklarınızı ılıtın ve karıştırıp servis tabağına alın..Dilerseniz üstüne kıyılmış dereotu serpiştirin..




tavuk göğsütavuk göğsü





TAVUK GÖĞSÜ 


13 yemek kaşığı hafif tepeleme şeker (bu kısmı kendi damak tadınıza gore de ayarlayabilirsiniz)

3 yemek kasıgı tepeleme un

2 paket vanilin veya 1/2 vanilya cubugu

1 yemek kaşığı tereyag/ margarin

1 lt süt (5 su bardağı)


Sos tenceresine unu alın biraz kavurun ki kokusu tadı tatlı içinde belli olmasın max 3 dakka sürecek

üstüne sütü döküp(vanilya cubugu burda devreye girecek ama vanilin kullanacaksanız en son ocaktan aldıktan sonra ekleyip çırpın) iyice karısıtırın ve şekeri eklemeye başlayın

hepsi karıstıktan sonra gözgöz olana kadar ocakta bekletin

katı yagıda ekleyip ocaktan alın çırpmadan once vanilinide ekleyin ve kablara/kaba dökün

önce oda ısısında ılıtın sonrada buzdolabın kaldırın..

çırpmak gerçekten dokusunu değiştiriyor bilginize..



Sevgiler..

gokche!

10:30 + LYCHEE (ARNAVUTKÖY) + CARTE D'OR = TANIŞMA KAHVALTISI :))

ayse

kız kardeşim ayşe.. aslında nane,fesleğen vs sevmemesine rağmen bu yeşilli(!) karışımla bir fotoğraf için birleştiler :) bloga şenlik maksat..kötü ablanın kötü planı değil yani :)




kart



Yavaş yavaş anlatacağım herseyi bir o kadarda kısa olacak aslında..Çünkü tarifler pc'den taşmakta..Ayrıca bir söz borcu var büyük harfe geçişle ilgili..El ayarım yok ya onu toparlayacağım bir müddet alışırım sonra :)




nanearmut tatlısı




Sabah çalar saati ile uyanıldı..Ama yılmak yok gidilecek! merak en hat safhada sonuçta.. Kimler gelecek? Nasıl olacak? Ya zaten acıktım şoför amca hadi ya bir saatte hareket ettiremedin otobüsü! Neyse ki inildi Kabataş-Sarıyer otobüsünden.. Bu seferde sokağı bulmak gerek..

İşte orda.. minik şirin bir sokak eski istanbula gittim..Gülüyorum düşündüklerime.. Kız kardeşim bendende heyecanlı Öss saçmalığını bir kenara itip eğlenme düşüncesinde o gün :)

Girdik Lychee'ye.. Çok şirin bir mekan.. Arnavutköy sırtlarında kaçılmak istenecek yer dedim bir an.. Sonuçta ben sahil boyunda kahvaltıyı çayı kahveyi seviyorum burayı bulmam mümkün değil.. Vay canına! Herkes gelmiş biz mi geç kaldık diyorum.. İçeri geçiyorum yer bulunuyor oturuyoruz aslında yer var ama kimisi arkadaşını eşini dostunu bekliyor sormuyorum müsait mi yanınız diye bulunana konuyorum :D

Manzaraya kitlenip kahvaltıyı mideye indiriyorum.. Sonra bizi güler yüzle ve müthiş enerjileriyle karşılayan Canan Hanım ve Gülsu Hanım anlatıyor durumu.. Gerçekten işlerini mükemmel yaptıklarına inanıyorum en güzel kanıtı ürünler diyor beynimin diğer yarısı!

Heyecanlanıyorum, tasarlıyoruz yeni süprizleri beraber.. Bir taraftanda masadakileri çıkarmaya çalışıyorum kim olabilirler acaba diye.. Aslında yaka kartlarımız var çokta güzel bir düşünce ama sonra bir bakıyorum aslında herkesi tanıyorum :) bol bol iyi ki gelmişim diyorum ve muhabbetin belini kırıyoruz beşinci dakka da :) o kadar güler yüzlü ki herkes blogum olduğuna blogger arkadaşımlarım olduğuna şükrediyorum..

Güzel bir sunum hoş sohbet yeni davetler bilgiler hepsine mutlu oluyor ve kesinlikle bir kez daha diyorum :) kız kardeşim de gayet mutlu birde ona mutlu oluyorum :)

Çıkışta verilen hediyelere ayrıca bir yuppi çekiyoruz.. İnce düşünen insanların varlığına seviniyorum :) Kitabıma kuplarıma dondurmalarıma bayılıyorum!




hediyedilek





Arnavutköyde bir bayan + kızkardeşinin pazar sabah 10:30da başlayan mutluluğu 12.30 civarı sırıta sırıta mekandan çıkıp (Limonlu kekim sana ne kadar teşekkür etmeli yaptığın incelik için? :) inan bilmiyorum) eve geçmeyle sona eriyor..

Tanıştığım herkese, Carte D'or ailesine teşekkürü bir borç bilirim..


sevgilerimle..


gokche!

KREM ŞANTİLİ KEK TARİFLERİ VE BÖREĞİ NASIL YAPIYORUM ?


page1
page2






ANNEMİN BÖREĞİ

6 adet yufka

harcı için;

1 iri veya orta boy yumurta

1 su bardagı yogurt

3/4 su bardagı sıvı yag

1/2 su bardagı içme suyu

iç malzemesi ;

1 su bardağı maydanoz

200-300 gr beyaz peynir

1 tatlı kasıgı kırmızı biber

üstü için; haşhaş susam çörek otu ayçekirdeği


tepsinizi 1-2 yemek kasıgı yağla yağlayın, ayırdıgınız 1 adet yufkayı tepsiye serin kenarları dısarda kalacak sekilde yerleştirin

2.yufkayı alıp 3-4 parca olacak sekilde parcalayın ve tepsiye serdiğiniz yufkanın üstüne dizin bir kenarda çırptıgınız harçtan 3-4 yemek kasıgı dizdiğiniz yufkaların üstüne sürün

3. yufkayıda bu şekilde serdikten sonra sürdüğünüz harcın üstüne peynirli maydanozlu karısımı dökün ve yayın

4.ve 5. yufakyıda aynı şekilde serdikten sonra (parçala yay harcı dök üçlüsü) 1.yufkanın dısarı sarkıttıgımız kısımlarını bohca gibi kapıyoruz 2.resimde mevcut görüntüsü..

ardından harcı ustune bolca sürüyoruz her tarafa yayılması sart..

üstüne serpmek istediğiniz herneyse ki bizim evde en cok hashas ve çörek otu kullanılır serpip 180 derece ısıtılmıs fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz :)




orange & sugar


gelelim keklere..bu kekler hem cok hafif hemde fazlasıyla yumusak kekler..ben 3 krem şanti çeşidi ilede denedim..portakallı ve limonluya kendim sos hazırladım..sizde böyle kendi doğal meyve sularınızla elde edeceğiniz muhtesem soslarla keke lezzet katabilirsiniz..


meyveleri keklerde benim en çok yaptıgım şey meyve kabukları varsa suyu ile şekeri iyice karısıtırıp bir gece önceden buzdolabında bekletmek.. hem kabuktaki aroma yağ şekere nüfus ediyor..vaktim yok derseniz ronodada şeker ve kabugu varsa suyu birkaç kez çektirmeniz işe yarayacaktır.. hem şeker cabuk eriyecek hemde doğal aromalı lezzetler kazanacaksınız..



strawberryorange(3)


orjinal tarifte 1 su vardagı kırık ceviz vardı ben koymadım ve meyveleri değerlendirdim..bu keki pandispanya şeklinde ve muffin tarzında düşünüyorum muhtesem olur! annemin en sevdiği kek diye not düştüm defterime bilesiniz :)

1 hafta içinde yaklasık arkadaslarına eve derken 7-8 adet bu kekten yaptıgımı fark ettim..haydi sıvayın kolları yapmaya başlıyoruz!




KREM ŞANTİLİ KEK DOSYASI


tarifi 26 cmlik ortası delik yuvarlak kalıbımda uyguladım 170 derecede yaklasık 35-45 dakikada pişiyor kürdan testi şart


4 yumurta

1,5 su bardagı şeker

1 cay bardagı sıvı yag

1 su bardagı süt + 1 paket krem şanti (tek bir tane.çeşidi size kalmış) = çırpın

2,5 su bardagı un

1 paket kabartma tozu

yumurta ve sekeri iyice çırpın üstüne sıvı yagı ekleyip devam edin ve en son krem şantiyi ekleyin düşük hızda köpükler inmeden devam edin

un ve kabartma tozunu ekleyin ve bir spatula yardımıyla / düşük hızda mixerle iyice karıştırın kalıbınıza aktarıp ön ısıtmalı fırında pişirin





lemonchocolate&orange




çikolatalı için : kakaolu çikolatalı krem şanti ve 1/2 su bardagı damla çikolata çikolatalı

portakallı için : 1 buyuk protakal kabugu ekstra ekleyin

limonlu: 1 limonun suyu ve 2 tanesinin kabugu...eğer ekşi oldugunu dusunuyorsanız tarife 1/2 su bardagı seker ekleyin

portakallı : 3 orta portakal kabugu harca ekleyin

çilekli : çilekli krem şanti katın ve servis esnasında dr oetkerin meyveli sosunu kullanın




orangeorange (2)



annemin favorisi portakallı meyveli ferah herseye bayılır..sosuda sever diye yapmıstım sos tencersinin dibini kaşıklarken buldum :) sanırım aşırı sevmiş :)


PORTAKALLI SOS

250 ml portakal suyu (3 orta portakal suyu)

1 yemek kasıgı silme nişasta

2 yemek kasıgı şeker


hepsini ocaga almadan once iyice karısıtırın ve ocakta gözgöz olana dek pişirin soğudugunda kekle servis edin cok katı olmayan bir sos ama kekle servis için kesinlikle en uygunu :)


sayın derinin annesi :)sende benim gibi delisin biliyorsun değil mi ? :) tekrar tesekkur ederim :)


sevgilerimle..

gokche!


LİMONLU KURU KAYISILI KURABİYELER, ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATALI MUFFİN VE LAVANTALI KURABİYELER..



lavender cookie




biliyorum hani tuzlular diyorsunuz..diyorsunuz ama elde o kadar çok tarif var ki tuzlular yine ertelendi..

küçüklüğümde annem çamaşırların arasına lavanta kesecikleri koyardı..o kadar güzel kokardı ki her an yeni bişiler almak giymek isterdim dolabımdan..

hele vücudum dershaneye giderken çiçekçilerin önünden geçtiğimde gelen o koku sıcacık yatağı bırakıp saçma sapan bir sistemin uyguladığı zevzek bir sınavın hazırlığı için yollara düştüğüme isyan eder uykunun o yumuşacık kollarına geri dönmemi isterdi..lavantanın sinirleri yatıştırıcı iyi uyku sağlama amaçlı kullanılmasının bunda etkisi varmıydı ? tabi ki evet :)

son zamanlarda sivilcelerede iyi geldiğini ibrahim saraçoğlundan duymamızla lavantalara koşmamız bir oldu..çamasırların arasındakini kullanamazdık :)

aldık ama benim kitabımda gördüğüm bu kurabiyelerde ne zamandır aklımdaydı..üstüne şeker bulanmıştı kitapta ama ben şeker hamuruyla süsleme fikrine kapılınca bazılarını da mideye indirince buna gerek kalmadı :)


LAVANTALI KURABİYELER


200 derecede 10 dakika 18 adet


50gr / 1/4 su bardagı şeker

115gr tereyag

30ml /2 tatlı kasıgı kuru lavanta

15ml/ 1 yemek kasıgı taze lavanta

175 gr / 1,5 su bardagı un


**ben kuru lavanta kullandım ve rondoda benimkiler biraz iri oldugundan incelttim. işlem görmemiş ilaçlanmamış lavanta kullanmaya dikkat edin..!

oda sıc. yag ve sekeri çırpın azar azar un ve lavatayı ekleyin

hamur toparlanır toparlanmaz aliminyum folyoya sarın 15 dakika soğutun

hafifçe unlanmış tezgahta 5 cm çapında kesin önceden ısıttıgınız fırında pişirin





dried apricotlemonpistachio muffin




kavanozun dibindeki toz antep fıstığı biraz kuru kayısı iki limon az miktarda kırık küvertürler elinizdeyse size 2 farklı tarif vermem mümkün..



LİMONLU KURU KAYISILI KURABİYELER


2 limon kabuğu ve 1/2 limon suyu

3 yemek kasıgı yoğurt

3/4 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

10 kuru kayısı minik minik doğranmış

125 gr margarin

1/2 yemek kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un


oda sıc. margarini şekeri yoğurdu bir kaba alın ve iyice karıştırın

ardından kuru kayısı limon kabuğu ve suyunu ekleyin

nişasta kabartma tozunu ekleyin unu azar azar yumuşak kıvamı tutturana kadar ekleyin belki sizin el ısınıza gore daha az veya daha cok alacaktır

cevizden biraz daha ufak toplar yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin

170 derecede ustleri pembeleşince alın ve pudra sekeri serpin


**bu kurabiyeleri mini fırında yaptık arzuda o zaman hiç ısı ayarı yapmadım açıkçası.çünkü o fırının ayarını bilmiyorum.evde bu tarz kurabiyeleri 180 dereceden düşük ısıda yapıyorum..



ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATALI MUFFİN

180 derecede 15-20 dakika


3 yumurta

1 su bardagı seker

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı zeytinyağ (rivera)

2 su bardagı un

1 paket kabartma tozu

5 yemek kaşığı toz antep fıstığı

5 yemek kaşığı kırık çikolata


yumurta ve şekeri iyice çırpın

ardından süt ve yağı ekleyin homojenleştiğinde un kabartma tozunun eleyerek ekleyin ve mixerin düşük ayarında veya spatula ile karıştırın

en son çikolata ve antep fıstığını ekleyin muffin kaplarınıza bir parmak boşluk kalacak şekilde pay edin

gerçekten çok lezzetli az yağlı muffinler elde edeceksiniz..gerçi antep fıstığı ve çikolata yağı dengeliyor :)


sizede en tatlı geceleri armağan ediyorum mümkünse bol çikolatalı :)


sevgiler..


gokche!

BAHAR ÇARPAR MI ? EVET ÇARPAR....

cupcake bookpecan3moonsun:)


durun!

bambaşka fikirlerle geri döndüm! üstelik bahardan geri aldım enerjimi sağolsun o beni çok fazla sömürmüştü sıra bende!!!

bu aralar bol bol mutfağa girdim fotograflar cektim aslında..ama benim için en önemli olanları sıralamak gerekirse;

varan1- moonsun'a diyeceğim kelimleri sıraladım lakin benim bir türlü ulaşamayan mektubuma inat ondan bana iki paket geldi ve kelimlerimi kaybettim! evcek sevindik şeker kız candy!! :) coooook tesekkur ederim demek hafif kaçar biliyorum o yüzden bende 2.mektubumu/paketimi yollara sürmeye karar verdim :) üstteki muhtesem kartlar,pecan ve kitap için çooook tesekkur ederim :) dediğim üzere alır almaz denediğim cupcakeler artık yayınlanıyor :))

varan2-küçüklüğümden beridir bir hayalim var mutfak haricinde:) DÜNYAYI GEZMEK! bir çok arkadaşım yurt dışında bu biraz sinir bozucu..onlar okuyorlardır diyeceksiniz ki sorunuzun cevabı kocaman bir evet ama umrumda değil :) bende gitmek istiyorum beni burda tutacak hiç bir şeyim yok..kafaya koydum! gezmeliyim eve kapanmak ya da sessiz sedasız durmak bana göre değil (blog dahil değildir bu denilene :))

bu kararı almamda kendimi bildim bileli olan eğitim problemlerimin etkisi var.. hayır yanlıs anlamayın basarısız bir öğrenci değilim fakat tesettur mevzu beni -garip ama- kendi ülkemden soğutuyor..belki daha önce demişimdir bilemiyorum ama üniversite formunu doldururken sisteme lanet ettiğim çok olmuştur (neyse kader diyoruz susuyoruz ) annemde o dönemde yurt dışını düşün demişti..yaramaz hatta yarı hiperaktif bir kızın hayali nerdeyse olacaktı babam okul öncesi tam sana göre değilmi istediğin tüm delilikler için serbest olursun o meslekte diye beni caydırana kadar..delilikten kastımız bonibonlar lolipoplar çığlık çığlığa şarkı söylemek puzzle yapmak vs vs anlaştık ok? :) başka bişi anlaşılmasın :)

annem hala önün açık seni bağlayan ne var ki git gez gör der hala..sanırım soğuduğum okula deftere kitaba biraz daha yakın kalmam gerekecek her ne kadar sınav dönemi isteksizlikten ders notlarımı kemirsemde :P yapmam gerekenler var sanırım :))) mayısta okul bitiyor kafam çooooook karışık :(


varan3-alışveriş..vizeler..bahar çarpması...bunlarda önemli değil mi ama :)

sıraya koydugum cupcakeler arasında muzlu pecanlı benim favorim o biraz daha sonra gelecek..limonlu annemin favorisi..havuclu portakallı yegenlerimin :) chocolate chip ise sanırım herkesin :))

kolllar sıvandı tarifler yazılmak için sıralandı..buyrun efendim..




limo2nlemon




LİMONLU CUPCAKE

190 derecede 20-25 dakika 12 adet cupcake


2 yumurta çırpılmış

2 tablespoon süt

1/2 teaspoon kabartma tozu

3/4 cup kendinden kabarn un**

8 tablespoon tereyag (120 gr)

1/2 limon kabuğu ve suyu

1/2 cup şeker


şeker ve yağı krema kıvamına gelene kadar çırpın

sütü ve yumurtayı ekle sonrasında un ve k.tozunu ele ve bir spatula ile karıstırın

homojen bir karısım elde edince limon suyu ve kabugunuda ekleyip karıstırın ve muffin kalıbınıza pay edin

önceden ısıtılmış fırınına verip ertesi günki kahvenizin yanına eşlik edecek cupcakeleriniz oldugu için şükredin :)




chocolate chiporange & carrot



CHOCOLATE CHİP CUPCAKE


190 derecede 20-25 dakika 8 adet cupcake


2 büyük yumurta

7 tablespoon tereyağ (105 gr)

1/2 cup şeker

3/4 cup kendinden kabaran un**

1/2 cup damla çikolata


şeker ve yağı krema kıvamına gelene kadar çırpın yumurtaları teker teker ekleyerek cırpmaya devam edin en son unu ekleyip spatula ile karıstırın

muffin kaplarınıza pay etmeden önce çikolatalarınıza harca yedirin ve önceden ısıtılmış fırınınızda mis kokuyu duymaya çalışın :)



HAVUÇLU PORTAKALLI PECANLI CUPCAKE


180 derecede 20-25 dakika 12 adet cupcake


175gr (2 etli orta boy havuç) rendelenmiş suyu alınmış

1 küçük portakal kabugu ve suyu

2 buyuk yumurta

1/2 cup esmer şeker

1/4 cup pecan

1 cup un

1+ 1/4 teaspoon kabarta tozu

un k.tozu ve portakal kaubug+suyu, havuc rendesi en sona bırakın diğerlerini daha önceki cupcakeler gibi birleştirin yalnız yumurtalar tek tek eklenip yedirilecek

portakal kabugu suyu ve havuc rendesini harca ekleyin spatula ile karıstırın

un k.tozunu ustune eleyin ve spatula ile karıstırıp muffin kaplarına pay edin

ön ısıtılmıs fırında extra nemli cupcakelerinizi bekleyin :)


süsleme için: inci draje,pasta süsleri, çilekli kremaşanti (1 pkt krema serleştirici+1 su bardagından biraz daha az süt ile)


****kendinden kabaran un : daha önce bahsettim ama diyeyim yine 1 su bardagına 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ile olusuyor.



sizede bahar çarptı mı?

sırada tuzlular ve çoook geciken lavantalı kurabiyeler var sanırım..

sendromsuz pazartesi dileğimle..


bahar..ben..herşey.. tıklayın..

sevgiler..


gokche!