BOL YOĞURTLU ÇİKOLATALI KEK

Yoğurdu mutfakta her reçetede kullananlar için kekler illa ki kaçınılmazdır. Ama miktar her daim 1 su bardağı ölçüsünü geçmez.

Bu kekte ise 500 ml kadar yoğurt var. Bence hem nem hem yumuşaklık için mükemmel bir tercih. Eğer fırsatınız varsa süzme yoğurtla kendi  yoğurdunuzu yarı yarıya kullanın :)






Untitled






BOL YOĞURTLU ÇİKOLATALI KEK

Tarif R.Drummond


245 gr cup un

75 gr kakao

1 tatlı kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

180 ml sıvı yağ

350 gr şeker

2 yumurta

500 gr yoğurt (katı kısmından alın)

150 gr iri kıyılmış çikolata

100 gr iri kıyılmış ceviz (opsiyonel)

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın,diğer bir kapta yumurta şekeri köpürene kadar çırpın en son sıvı yağ ekleyin. 

Yumurtalı karışıma bir yoğurttan bir kuru karışımından ekleyerek çırpmaya devam edin. Harç homojenize olduğunda 20x30 cmlik dikdörtgen (orta boy fırın tepsisi de olur)  kalıbınızı yağlayın. Harcı kalıba boşaltıp çikolatayı ve cevizi yüzeye serpin.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilıkken vanilyalı dondurma ile servis etmenizi tavsiye ederim ama direk yemekte gayet keyfli :)




Sevgilerimle..

Gökçe :)